Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Barová speváčka je svedkom vraždy za ktorou je šéf podsvetia. Kým bude súd, ju polícia ukryje v kláštore. Pre ňu, aj pre predstavenú sestier je to zo začiatku pohroma.../ Môže byť užitočná barová speváčka mníškam v kláštore? A môžu v niečom pomôcť oni jej? A môžu niečo dobré spolu spraviť pre ďalších ľudí? Film má krásnu hudbu, aj spev (až keď sa sestry naučia spievať), presvedčivé herecké výkony a veľmi dobre sa dá v ňom vidieť Božia prozreteľnosť... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od príšernej dvojky je prvá Sestra v akcii vynikajúca záležitosť od chlapíka (rok nato zomrel), ktorý nakrútil už obdobný „film s tempom“, Hriešny tanec. Whoopi Goldberg je taká skvelá, že chlapi nemajú šancu a ako Harvey Keitel, tak Bill Nunn výrazne nudia. Zato ženy Whoopi nahrávajú na smeč prekvapivo kvalitne, čo je prípad najmä bacuľky Kathy Najimy a prísnej matky predstavenej v podaní Maggie Smith. Scenár je sám osebe hrozné klišé, ale akonáhle sa začne spievať, je to nákazlivá bomba. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zkrátka splňuje účel, přestože není žádným veledílem – je zábavná, má vtipný a neotřelý námět a především samozřejmě parádní hudební čísla, která ocení milovníci gospelu. Snad mi jen přišlo moc okaté, jak rychle se pěvecký sbor vyšvihl z falešně znějících nemehel do profi zpěvaček (především narážím na proměnu Marie Roberty z tiché myšky v sebevědomou a skvostně znějící pěvkyni). No, trochu se mi nad tím zvedá obočí, ale u podobného filmu je asi nutné brát tyto věci s rezervou. Každopádně pobavilo a zpěv byl chytlavý. ~(3,6)~ ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Whoopi baví. Komedie na nedělní večer, která v žádném případě neurazí, dobře pobaví a možná i tu slzu někdo uroní. Má-li se materialistická zpěvačka přeměnit v cudnou řádovou sestru, aby se ukryla před svými pronásledovali, není to všední nápad, navíc když si jako "vedlejšák" střihne roli učitelky zpěvu. 65% = 3/5 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Průměrnou nezáživku nám předkládá do přijatelnější formy zručný režisér Emile Ardolino (ano, to je ten, co nechal Patricka Swayzeho "hříšně zatančit") a příjemná Whoopi Goldbergová v hlavní roli. Potenciál nosné linky je využit asi tak na 50%, což je docela škoda, samotný námět se dal využít i lépe. Stačilo přidat trochu víc černého humoru a mohli jsme se těšit s nadprůměru. Žánrové klišé jsou přítomny, ale to u takového žánru snad ani nelze kritizovat ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Pro exteriéry školy byla využita katolická škola sv. Tomáše Akvinského v Renu, která tehdy nebyla používána jako škola. (HappySmile)
  • V českém dabingu se objevila jedna hudební chyba v překladu. Když Deloris (Whoopi Goldberg) převezme pěvecký sbor, požádá sestry, aby zazpívaly akord, a jmenuje postupně tóny D, F a A. To by byly akordy stupnice D moll, ale klavíristka hraje tóny ze stupnice D dur. Mělo by se tedy jednat o tóny D, Fis a A. (Joe16210)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama