Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (238)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podle mě zbytečně nadhodnocená komedie, která má sice pár světlých chvilek, ale celkově jde jen a pouze o průměr. Whoopi Goldbergové ale nelze upřít komediální talent. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V celku fajn zábavka s herečkou Whoopi Goldberg ako tou vyvolenou hriešnicou čo prelomí nudný životný štýl mníšok. ║Rozpočet $-miliónovTržby USA $139,605,150Tržby Celosvetovo $231,605,150 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. The Lounge Medley - Deloris & The Ronelles ,2. The Murder - Marc Shaiman ,3. Getting Into The Habit - Marc Shaiman ,4. Rescue Me - Fontella Bass ,5. Hail Holy Queen - Deloris & The Sisters ,6. Roll With Me Henry - Etta James ,7. Gravy - Dee Dee Sharp ,8. My Guy (My God) - Deloris & The Sisters ,9. Just A Touch Of Love (Everyday) - C&C Music Factory ,10. Deloris Is Kidnapped - Marc Shaiman ,11. Nuns To The Rescue - Marc Shaiman ,12. Finale: I Will Follow Him ('Chariot') - Deloris & The Sisters ,13. Shout - Deloris & The Sisters & The Rondelles ,14. If My Sister's In Trouble - Lady Soul , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od príšernej dvojky je prvá Sestra v akcii vynikajúca záležitosť od chlapíka (rok nato zomrel), ktorý nakrútil už obdobný „film s tempom“, Hriešny tanec. Whoopi Goldberg je taká skvelá, že chlapi nemajú šancu a ako Harvey Keitel, tak Bill Nunn výrazne nudia. Zato ženy Whoopi nahrávajú na smeč prekvapivo kvalitne, čo je prípad najmä bacuľky Kathy Najimy a prísnej matky predstavenej v podaní Maggie Smith. Scenár je sám osebe hrozné klišé, ale akonáhle sa začne spievať, je to nákazlivá bomba. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi film s Whoopi Goldberg v hlavni roli. I kdyz to podle mista, kde se film odehrava tak nevypada, tak to je vyborna zabava se spoustou uzasnejch momentu. Taky potesi, ze oproti jinejm filmum, kde se hrdina polepsi, tak tady Whoopi vyvadi od zacatku do konce. Zahrany to je taky slusne a zmodernizovany kostelni pisnicky se dobre poslouchaj. Kdyby byl trochu vic promakanej scenar tak bych dal mozna i 5*, ale takle jen 4*, protoze to je "jen" komedie, ktera ale pobavi a to je hlavni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Původně měla hrát hlavní roli Bette Midlerová. No, nevím, jestli by to dopadlo tak dobře. Whoopi Goldbergová sice někdy pořádně ujede, ale v tomhle filmu a v 'Duchovi' je dobrá. Jako vždy vynikající jsou také Maggie Smithová, Elaine Stritchová a hlavně Kathy Najimyová, velmi dobře nadabovaná Jaroslavou Kretschmerovou. Hudební čísla jsou oslňující. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldbergovou zrovna moc nemusim a ani tady mě moc neuchvátila, ale zábavný to docela je.Maggie Smithová je ale jako „hlavní sestra“ mnohem lepší, ačkoliv ji akademie nerozdává Oscary „na potkání“. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická komedie, která zaručeně pobaví. Whoopi Goldberg se pro komediální role doslova narodila a i když má lepší filmy, tak pro mě to navždy bude "Sestra v akci"...... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci je velice zábavné dílo. Obsazení není vůbec špatné. Whoopi je srandovní. Klasika. Sice je to určeno hlavně pro náctileté publikum, ale mě to strašně bavilo. Co mi zde vadilo byl scénář a hudební složka. Písničky a zpěv mi nevadily, jen ta zatracená hudba. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Sestra v akci" je bezesporu klasika na komediálním poli, ale já se ptám proč? Pobaví, to ano, je to příjemný film, ale kultovní klasika ani náhodou. Viděl jsem hodně lepších komedií a i Whoopi Goldbergová má lepší filmy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg je tady opravdu skvělá a hlavně díky ní a několika dalším herečkám není první polovina filmu tak nudná, jak ji scenárista napsal. Zato druhá polovina, když už se začne zpívat, dělá z průměrné komedie nadprůměrnou. Písně mají šťávu a kamenný výraz Maggie Smith je k nezaplacení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Životnou úlohou Whoopi Goldberg je postava Oda Mae, média, vo filme Jerryho Zuckera z roku 1990 "Duch". Tam podala obdivuhodný výkon. V snímku "Sestra v akcii" predviedla svoje komediálne nadanie a tiež sa jej to pomerne dobre podarilo. Barová tanečnica, černoška, ako chránený svedok urývajúci sa v kláštore. Celkom som sa bavil. Dosť mi však vadil Harvey Keitel v úlohe mafiána Vinceho. Zato Maggie Smith ako matka predstavená bola vynikajúca. *** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem to štěstí za svého pobytu v Německu zpívat v jednom místním sboru, který byl složen z řeholnic a dvou dobrovolnic. Měla jsem ještě větší štěstím, že jsem viděla Sister Act v originále, obklopená těmi, o kterých film pojedníval v čele se svéráznou chórmistrovou. A byla to hodně dobrá podívaná, všechny jsem slzely smíchy. Kdo se chce pobavit, nechť se vykašle na český dabing. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komedie nevyhledávám, ale "Sestra v akci" mě v pubertálních letech hodně rozesmála a ani setkání v dospělosti nebyl vyloženě propadák, ikdyž už to nezabavilo tolik. Takže přes určitou lacinost příběhu, hodnotím velmi kladně - 75%. ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama