Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (238)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"I will follow hiiiiiiim..".....super oddychovka kde ocením především tu muzikální stránku.............. moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg proste nema chybu :) Perfektna komedia, skvela zabava, pesnicky nemaju chybu... Hail Holy Queen si pustam stale dookola :P ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Tenkrát mě tenhle film v kině hrozně pobavil. A nejen mě:-) Celý kino se válelo smíchy:-) Dnes už mi to tak vtipný nepřijde, ale mám tenhle film ráda:-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, nejlepší od Goldbergové. Nemusím ani psát že to můžu vidět stokrát a to jak Goldbergová "zapadá" mezi jeptišky a učí je gospelových chorálům nemá chybu. Rovněž skvělý soundtrack. ()

anaxtal 

všechny recenze uživatele

Skupina jeptišek v hábitech okupujících kasino v Renu patří mezi scény, které mě nikdy neomrzí. Sestry, hlavně se chovejte nenápadně. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Whoopi Goldbergová, představím si ji právě jako sestru Mary Clarence ve filmu Sestra v akci. Ač měla i pár další pozoruhodných rolí, tohle byla ta její životní a sedla jí dokonale. Celý film stojí prakticky na ní, a kdyby tam hrál kdokoli jiný, nestálo by to za nic. V rámci žánru hudebních komedií to je jeden z nejlepší filmů a lze jej s klidným svědomím doporučit. Nicméně samotný žánr mě osobně moc nebere a budou to jen lepší tři hvězdy za pohodovou komedii s vynikající Whoopi Goldbergovou. ()

Fanex 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad nejlepší komedie. Barová zpěvačka, která změní život spousty lidem. Mohl bych se na to dívat pořád do kola. Obzvlášt sbor v kostele mě nejvíce dostal - převtělil se do skutečného světa. Whoopi má talent na všechno. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kvalitní komedie z období kdy Goldbergová byla dobrá komediantka i herečka. Film sice není dokonalým, ale pobaví a rozesměje skoro vždy-což neplatí rozhodně o děsivém pokračováním. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film Whoopi Goldberg, alespoň pro mě. Je tam napětí, sranda a Whoopi dělá ty své typické ksichty, které máme u ní rádi. A pro milovníky hudby je tam také něco. :) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Přesně jak říká Endyis, standardní americká komedie. Jednou za čas si Sestru v akci pustím tak nějak na pozadí, ale nějak zvlášť na ni neulítávám. Popravdě, teď po letech jsem si ji pouštěl jenom kvůli Maggie Smith. Zkouknout se ta hodinka a půl určitě dá, ale třetí hvězu bych dával jenom z nostalgie. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já na to moc nejsem, ale mamka tuhle komedii zbožňuje. W. Goldberg to tu fakt solidní rozjíždí. Zpívají fakt dobře a ta skvadra těch jeptišek, to je xicht vedle xichtu - to myslím ale v dobrém. Prostě průměrná americká komedie... Proč ne. ()

janistr 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahounem této komedie je jednoznačně Whoopi Goldbergová. Film celkem pobaví, ale není to nic světoborného. Největším plusem jsou poměrně příjemné písně. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Kam byste schovali černou zpěvačku, kterou hledá její přítel mafián? No přeci do kláštera!!! Černá jeptiška by nebyla nikomu nápadná- to ne... Tenhle film jsem shlédla, když jsem byla opravdu dítě a pouštěla jsem si ho pořád dokola na VHS- kách... proto na tento skvělý film s nezapomenutelnými písničkami a skvělou Whoopi Goldberg nedám dopustit. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si na tenhle film vzpomněla a až jsem se podivila, jak je sakra dobrý. Jen za posledních 14 dní jsem si jej pustila 6x a nemůžu se jej nabažit. Má švih, má spád, je vtipný ("Miluju zpěv!" "Je lepší jak zmrzlina!" "Lepší než sex- nee, jen co jsem slyšela..."), má skvělou hudbu a Whoopi je prostě úžasná :)) ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama