Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (238)

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, Whoopi Goldberg působí jako jeptiška velmi vtipně, což si asi tvůrci velmi dobře uvědomují :). ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, dá se konstatovat, že se mě moc líbil. Bylo mě málo a spousty snímků jsem měl před sebou. Po letech, při poslední projekci musím konstatovat, jakým průměrným výkonem příběh oplývá. Whoopi je výborná, nebo tedy aspoň velmi dobrá a ve filmu jsem našel pár hezkých okamžiků. Jak hudebních tak komediálních. ()

Farley 

všechny recenze uživatele

Whoopi skvělá, zbytek sester taky. Písničky supr. Dabing výbornej. Další z filmů, který jsou teda asi (podle CSFD) vyloženě průměrný, ale já je můžu kdykoliv a kdekoliv. :-) ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Má vůbec nejoblíbenější komedie :) skvělé obsazení, úžasný děj, vždy se zasměji ... prostě nemá chybu a dívat se na něj dokážu i celý den dokola :D komedií je málo, tak proč se tomu ještě bránit? :) Rozhodně to není průměrná komedie. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Nie je to nejaká extra komédia, kde sa budete smiechom až váľať po zemi, ale aj tak sa jedná o slušnú zábavu. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Ty babičky byly výborné a nápad se zpívajícími jeptiškami? Mě se to líbilo a líbí se mi stále. Whoopi je dokonalá, svými vtípky nepřekonatelná, Maggie je elegantní i v neforemném šatu a zpracování písní je minimálně lahodící uchu. ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo, proč ne. Není to sice můj šálek kávy, ale v rámci žánru tomu ani nějak nemám co vytknout. Místy sice naivní, to se ale dá celkem pochopit, na druhou stranu Whoopi hraje dobře a i některé jeptišky slušně sekundují. 6/10 ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Komedie skýtá spíše průměr než průjem,to rozhodně.Ovšem pouze nebo,minimalně,převážně výkonem herečky Whoopi Goldberg,která je v pár scénkách skutečně srandovní.Jinak film neskýtá žádné možnosti,inovaci,neotvírá nové dveře!Lehce podprůměrná komedie krátka a dobře. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Jako taková neškodná zábavka to celkem ujde, ale je to (typicky po Americku) až moc naivní a až celkem hodně přihlouplý konec. Přesto občas pobavilo (s Whoopi i Maggie), ale jinak žádný přelom nečekejte, protože on žádný nepřijde:) 55%... Skvělá úprava sborových "žalmů" :) ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která pobaví. Whoopi Goldbergová to zahrála na výbornou a i přes to, že si film určitě znovu nepustím, nenudil jsem se - 55%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg a její komediální talent - kapitola sama o sobě. Duch pravděpodobně odstartoval její kariéru a Sestra v akci ji definitivně potvrdila. Pravdou je, že Whoopi pak natočila celou řadu dalších filmů a komedií, ale tyto dva překonány nebyly. A pokud se řekne W. Goldberg pak člověka napadne Sestra v akci. Černošská herečka svůj talent zde uplatnila naplno a právě na ni film stál. A také na výborné hudbě, která dostane leckoho do varu, hlavně když se do toho pustí sbor jeptišek. Ve skutečnosti se o zase tak dobrou komedii nejedná, ale spojení jeptišek, barové zpěvačky v podání právě slavné herečky a jejích kreací a velmi originální zápletky tak nějak funguje. Film příjemně uteče a i ty zábavné momenty se najdou. Škoda toho konce, kdy matka představená nejprve jde do sporu s Deloris a nakonec dokonce vtrhne do kasina, aby jí pomohla, zatímco policie nepochopitelně mlčí. ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Mě se osobně tato skvělá komedie líbila. Whoopi Goldberg to bravůrně zahrála roli jeptišky. Nádherné písničky a dobré hlody. Goldbergová tomu filmu dává svoji osobitost. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ono 4 hviezdy sú asi trochu prepísknuté, ale táto komédia ma dokáže pobaviť vždy - a to už som ju videla vážne mockrát. Pre zmenu úžasne šialená Whoopi Goldberg obklopená mnohými menšími, zato tiež dobre vybranými postavami. Whoopi môže hrať kdekoľvek čokoľvek, navždy už bude Sestra v akcii. ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama