Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná ponorková jednohubka, která si jistě získá pozornost každého díky velmi příjemnému tempu. Matthew McConaughey se svým týmem nedostanou skoro ani sekundu na odpočinek. Jakmile odvrátí jedno nebezpečí, tak přichází další. Pořád se válčí. Pořád se něco děje. Není čas na patetické kecy. Přesto film zřejmě nemá potenciál zarýt se nějak hluboko pod kůži a brzy na něj zapomenete. Ponorky byly taky hezké. [78 %] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ne všechny válečné filmy s podobnou tématikou mi sednou, ale tohle je výjimka. Film má dobrý příběh, skvělé spracování, napětí a slušnou atmosféru. Hudba průměr. Ve filmu je dost akce, především dost ponorkových soubojů, které mě ze všeho nejvíc zaujaly. Herecké obsazení je na tom dobře. Film mohl být akčnější a mít více nápadů, přesto je to ale pro mě solidní podívanou, která neurazí a čas od času se dá sledovat. Takže film hodnotím na 79% = **** ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se odehravají v ponorkách ale bohužel jsem zatím neviděl vyzdvihovaný kousek Das Boot. Ponorka U-571 Vás chytne už od začátku a jen tak už nepustí. Nápad o takové menší tajné misi o ukradnutí Enigmi z ponorky se mi velmi zamlouvá a je to originální. Herecké obsazení nemohlo být vkusnějí vybráno, protože herci se na své role dobře hodí a hlavně předvadí slušné výkony. Film je svižný, akční, nervy drasající a hlavně tedy skvělý. Podmořské scény byli výtečně natočeny a zrovna tak i souboje mezi ponorkami. A vizuální efekty byli špičkové. Rozhodně je tento film lepší než Hon na ponorku ale je těsně za Krvavým přílivem a každopadně se tento film povedl Johnu Mostowi víc, než jeho novější počin, jakým je Terminátor 3. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný filmeček s dobrým hereckým obsazením a slušně gradující atmosférou. Bohužel na svého slavnějšího předchůdce „Das Boot“ (1981) mu přece jenom chybí lepší propracovanost charakteristik jednotlivých postav a hlavně po psychologické stránce nevyvolává takové emoce. Tvůrci samozřejmě odvedli pořádný kus práce, ale některé scény jsou značně nedůvěryhodné, což mi vadilo. Někdo nad tím mávne rukou, ale já jim tu jejich „ponorkovou bezmocnost“ v některých pasážích vůbec nevěřil. Emoce jsou totiž strašně důležité a pokud se divák doslova „vžere“ do kůže své oblíbené postavy, má režisér vyhráno. Tady mi bylo tak trochu jedno, kdo další skape. Každopádně film si dozajista zaslouží slušné hodnocení, Oscara, i nominaci na zvuk. Tady byla odvedena opravdu solidní práce a nezbývá mi než zatleskat. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další do sbírky ponorkových filmů. Tentokrát se vydáváme do 2. světové války. Snímek je zaměřený na německou ponorku, ze které se spojenci snaží ukrást Enigmu. Shodou okolnosti jsou poté donuceni v ní pokračovat ve své plavbě. Pak u následuje jen nekonečná hra na kočku a na myš s německým torpédoborcem. Docela mi sedlo obsazení filmu. "Splňte svůj rozkaz!" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Bývalý britský premiér Tony Blair sa na film sťažoval vtedajšiemu americkému prezidentovi Billovi Clintonovi, aby ho označili za fikciu, čo nemá s realitou nič spoločné. (Raccoon.city)
  • Shodou okolností bylo číslo 571 také označení první americké jaderné ponorky USS Nautilus, která poprvé vyplula roku 1954. (Čulo)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama