Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnutý film padá na rozšavných a pochybně obsazených postavách, stejně jako na místy křečovitém scénaři, kterému opravdové historické události nic neříkají. Režii ovšem nelze téměř nic vyčítat a jako jednorázový akční film o ponorce se Ponorka U-571 dá slupnout takřka bez výhrad. 3 a 1/2 hvězdičky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film, který má tu výhodu, že zbytečně nenatahuje, vrhá se rovnou do děje a celý ve svižném tempu uplyne. Dá se to celkem snést, jen se přitom člověk nesmí moc pozastavovat nad reálností děje, nad tím, že Němci jsou tu ještě blbější než ve východních filmech a neměl by vědět, jak to bylo se získáním šifrovacích přístrojů doopravdy (např. by mu neměl něco říkat torpédoborec HMS Wolverine a ponorka U-110). BTW skutečná ponorka U-571 byla potopena 28.1.1944 letounem královského australského letectva. Jejího šifrovacího přístroje se nikdy nikdo nezmocnil. Vidět ten film poprvé o pár let později, odpad by jej neminul, ale tehdy jsem to ke svému překvapení celkem unesl. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 rozhodně není žádným válečným velkofilmem, který by se vyznačoval autenticitou a zpracováváním skutečné historické látky. Jde spíše o zdařilý akční snímek zasazený do období 2. světové války a v tomto ohledu také velice dobře funguje. Nechybí tu napětí, správně klaustrofobní prostředí, což je na snímcích o ponorkách značně poutavé, skvělé herecké obsazení i více než dobré celkové zpracování. Na legendární Ponorku sice Mostowův počin nemá, avšak jako příspěvek do ponorkových filmů má své opodstatnění. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad ponorkove filmy, ale nemam rad tento film. Co viac k tomu dodat? Je to povrchny hlupy shit. Proste klasicky Mostow, ktory ma sice technicku stranku v ruke, ale nic dalsie ako atmosfera, vztahy medzi postavami alebo inteligentne pôsobiaci film sa od neho neda ocakavat. Film hodnotim na zaklade spomienok, ked som ho videl prvy raz. 4/10. No dobre, kedze som filmovy masochista, tak som si film pustil druhykrat vo viere, ze som filmu snad krivdil. No nekrivdil. Bitky medzi ponorkami a kriznikmi mi v ostatnych filmoch pripominaju šachy. Proste inteligentnu hru, kde musite mat premyslene tahy dopredu. V tomto filme na mna bitky pôsobia prilis bezhlave bez poriadneho premyslania. Proste tupa priamociara jazda na efekt ale zaroven totalne nezmyselna. Az v zavere konecne dôjde aj k nejakej taktike. Takisto mi tu chyba poriadna stiesnena atmosfera v ponorke. Praca zo zvukom je mizerna. Praskanie oceli sa prilis nekona. Posadka sa pri vybuchujicich pumach naklaňa jak posadka v starom Star Treku. Samotna posadka si ma tiez neziskala. Kapitana tu nerespektuju jeho podriadení. O vsetkom sa dohaduju jak na trhu. Proste nielenze ma tento film neuchvatil, ale vo viacerych ohladoch ma doslova sral. Pre nahodneho divaka to bude najskôr celkom zabavny vyplach ale pre fanusikov ponorkovych filmov to je strasna blbost. 4/10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ponorkový film to určitě není, tohle nehezké prvenství patří snímku V rukách nepřítele, ale žádná sláva se taky nekoná. Lépe řečeno, pokud jste fandové popkornovek, může vám Mostowův kousek sednout. Hezky se tam střílí, bouchá to, správní hoši vždycky mají lepší mušku a větší štěstí, rozbitá ponorka dělá akrobatické kousky, no zkrátka sranda k popukání. Pokud máte ale raději propracované realistické drama, velkým obloukem se Ponorce U-571 vyhněte. Na mě je to prostě moc plytké a hloupé. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • Šifrovací stroj Enigma, který byl použitý ve filmu, byl skutečný, nikoli rekvizita. Byl zapůjčen pro film od sběratele. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama