Reklama

Reklama

Na první pohled

  • USA At First Sight (více)

Obsahy(1)

Prožijte s námi příběh o znovuobjevení lásky a krásy života. Když unavená a vystresovaná Amy odjíždí na odpočinkový víkend do lázní a potkává zde pohledného maséra Virgila, její život začne nabírat jiný směr. Virgil je mnohem vnímavější a pozornější než ostatní muži, které Amy poznala. Má vlastní vidění světa - Virgil je totiž slepý. V tuto chvíli jen zázračná operace nabízí naději, že se Virgilovi vrátí zrak a oba budou moci společně znovuobjevovat svět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

tron 

všechny recenze uživatele

„Lepšie som ťa videl, keď som bol slepý.“ Tento komentár obsahuje spoilery, tak ak ste film nevideli, radšej ďalej nečítajte – píšem relatívne, pretože film vznikol podľa skutočných udalostí, teda baviť sa o spoileroch je asi rovnaké, ako keď je divák v životopise Stalina prekvapený, že Stalin zomrel... Snímka zaujímavo kombinuje tri silné témy, z nich každá by stačila na jeden celovečerný film. Čo by sa stalo, keby sa slepý masér z dediny (zmätený Val Kilmer) zamiloval do mestského dievčaťa (rozkošná Mira Sorvinoová)? Plus čo by sa stalo, keby následne podstúpil zázračnú operáciu a odrazu sa stal zo slepca normálne vidiaci človek? A čo by sa stalo, keby následne po čase ZNOVA oslepol? Celkom zaujímavé otázky a ten príbeh je sám osebe dobrý a poctivý. Bohužiaľ, scenár je v lepšom prípade priemerný, podporné postavičky nezaujímavé až otravné (jedinou výnimkou je v dvoch troch scénach sa tradične laneovsky geniálne mihajúci Nathan Lane – VTÁČIA KLIETKA) a celé sa to dosť otravne (po úvode, ktorý ešte má niečo do seba) vlečie do vysiľujúco vyčerpávajúceho dvojhodinového záveru. Nepomôže už ani dvojka Kilmer/Sorvinoová (MIMIC a bývalá Quentinova frajerka): osamote fajn, ale v spoločných scénach im chýba charizmatický náboj. Myšlienka o tom, že niektoré veci je lepšie nevidieť, je pekná, ale spracovaná štandardne. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Celkem smutná, ale smířlivá podívaná o tom, jak se Mira Sorvino zamiluje do slepého maséra Vala Kilmera, nechá ho podstoupit operaci očí, ale s nově nabytým zrakem mu v životě udělá celkem velký zmatek. Konec mě skoro až dojal, ale už protože v kolence režie je jméno Irwina Winklera a i proto, že tahle story není nic úžasného, dávám za 3*. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tento film má asi nejvíc za problém, že tu nehraje známější herec ( ), kdyby tu hrál např. ´´Keanu Reeves´´, tak by určitě měl film větší tržby a byl proslulejší. Možná je to jen škoda, že nevybrali někoho lepšího, ale i tak je ´´Na první pohled´´ povedený film. Navíc je scénář ovlivněný skutečnou událostí, kterou zaznamenával doktor, kam chodil na vyšetření očí... Příběh o lásce dvou lidí ( slepce od mládí a krásky z New Yorku ). Kteří se do sebe zamilují a prožívají společné chvíle. Po čase chce , aby šel na operaci očí, nejdřív chvíli odmítá, protože byl na operaci očí v mládí a nechce si to prožít ještě jednou. Ale nakonec se rozhodne podstoupit jí. Operace se zdaří a on objevuje svět kolem sebe, ale po čase se mu vrátí slepota zpět.. Dokáže láska přejít i tuhle nečekanou situaci??? ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobří herci, i režisér se celkem snaží, ale na můj vkus je ve scénáři přespříliš klišé a občas hrozné dialogy. A to mi vadí obzvlášť u filmů natočených podle skutečných událostí. Dal bych i dvě a půl, ale tři jsou moc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keby som na tej štrnástej fotke v galérii miesto Sorvino ja, tak dám kľudne aj 5 hviezd ... film som pozerala len kvôli Kilmerovi, ale teda slabší priemer. 2,5* ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70%Až slzopudná romantika, navíc natočená podle skutečné události, s mnoha velmi romantickými a dojemnými momety (naslouchání kapkám deště, cukrová vata), dobrými herci, ale poněkud slabší druhou polovinou. Lehce patetický závěr mi ale výjimečně přišel docela na místě. člověk by ani nevěřil, že se něco takového může stát... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Asi budu u tohohle filmu člověk, který tomu dá nejvíc, ale čert to vem. Film jsem si nahrál a trvalo mi snad čtvrt roku, než jsem se na něj podíval. Celkem příjemně mě překvapil po všech stránkách. Rozhodně hlavně po stránce hereckých výkonů. Ale i tak. Prostě se mi líbil. 70%. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Protože všemu navzdory, tenhle romantickej film má co říct. Když jste na něco od malička zvyklí, vyplatí se to měnit, když hrozí, že to opět ztratíte? Nebo to stojí za to i jen na chvíli? Co je lepší, a co je vlastně normální, když to vidíte z druhý strany? Ulehčí to bolesti, nebo ji to naopak způsobí? SPOILER Jak se slepec musí vyrovnávat s návratem zraku je něco, co by mě asi bez kopance v podobě tohohle filmu nikdy nenapadlo. Závěr ala Růže pro Algernon v jiným hávu (v mých vlastních úvahách) a pro mě hrozně stísněný a depresivní. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou hlavně za solidní práci Marka Ishama, kterou odvedl na výborném, tak trochu melancholickém soundtracku, který vhodně doplnila několika svými čísly vynikající a ve filmu hrající pianistka a zpěvačka Diana Krall. Uvěřitelné a umírněné herecké výkony zachraňují poměrně klišovitý a dobře odhadnutelný scénář made in Hollywood. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Mira Sorvino a pár zajímavých nápadů se utápí v slzopudném moři všemožných klišé. Rosamunda Pilcher by měla radost. 4/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krasna romanticka vec s vybornymi hereckymi vykonmi talentovaneho Vala Kilmera /The Doors, Lovci Lvu/ a Siry Morvino. Par krasnych srdervucich scen stoji za zapamatanie. Presne tak, ako to mam rad. 80 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická, ale hezká romantická podívaná o od malička slepém masérovi, do kterého se zamiluje mladá žena z New Yorku, přesvědčí ho, že by se měl nechat operovat, aby mohl zase vidět, aby následně zjistila, že ono to zas tak růžové v tom vztahu nebude, když chlápek bude vidět. Velmi slušný Kilmer, příjemná Sorvino a hezké hudba Marka Ishama se postarali o příjemné nedělní odpoledne. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Viděno srdcem. Prozření v sebe sama v diskrétním ústraní. Vnitřní zrak napájený světlem upřímného porozumění. Tělem svým věrný poznání světa vně "prchal" nekonečným obzorem vjemů nepojmenovatelných. Až za horizontem hmatatelného nitra nalezl rytmus souměrnosti svého "zmlklého" prostoru. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Romantiky bylo v tomhle filmu na můj vkus příliš mnoho... Já na něm oceňuji ty poznatky o tom, když člověk původně nevidomý zjíská zrak. Psychický dopad musí být ohromný. Vyrovnat se s tím po tolika letech nevidmosti musí být takřka nemožné... Chápáni perspektivy, odhady vzdálenosti, barvy, tvary... Představivost tvarů - nevidomý podle hmatu pozná předměty ale spojit si je s vizuální představou - takřka nemožné, nesmírně obtížné... To že film byl pojat jako těžká romantika mu velmi uškodilo, mohlo to být opravdu podařené drama... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na základě skutečných osudů vzniklo toto bezkrevné romantické drama, natažené do dvou hodin, které při troše soudnosti šlo s přehledem prostříhat na 80 minut. Takto je výsledek hodně nudný a je to škoda, protože téma mělo spolehlivou dramatickou složku. Herci tak ani nemají moc co hrát a v natažených záběrech působí zbytečně bezradně, což z jejich obvykle standardních výkonů ještě pár bodů ubírá. 40% ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dávno a tehdy bych určitě dal 5*. Ale dnes (to jest 1.2.2009) to běželo v televizi a já jsem si chtěl oprášit vzpomínky, abych mohl hodnotit. Příběh je to pěkný a dokonce podle skutečné události, ale pokud chce režisér zaujmout na plných 100% musel bych změnit herecké obsazení. Val Kilmer tomu nejde co vytknout, skoro jako by někoho znal s tímto postižením, ale Mira Sorvino trochu ji něco chybělo...více lidskosti, jak prošla výběrovým řízením to nevím.... ()

Reklama

Reklama