Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Je to jak sinusoida, silné pasáže co chvíli shodí nějaká totální hovadina. Brando se mi líbil, co dělat s podobných tělem a zjevem celkově?:-) Kilmer se do toho časem taky dostane, ovšem představitel Douglase je tragéd táhnoucí film nezastavitelně dolů. Rozhodně plyne rychleji než verze ze 77', ovšem pár momentů tam chybí, a to docela významných. Jenže je to zase brutálnější, za což jdou body nahoru. A ten doslov také zlepšuje celkový dojem - 60%. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tahle třetí, modernější verze, není vůbec špatná, jak se může podle zdejšího hodnocení zdát. Brando je slizkej jak vetřelcův bryndák. Zrůdičky jsou obzvláště vypečený. Ale vůbec nejvíc žeru panteří ženu, v podání Fairuzky Balkové, vona má fakt takový kočičí rysy i pohyby. Prostě mňam, tak 4. hvězdy dám :) ()

Reklama

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že chyba byla na mé straně a že jsem to nepochopila, protože není možné, aby film s tak zajímavým námětem a vynikajícími herci byl taková... doplňte si dle libosti. Už si to nemyslím. Snad to mělo šokovat, ale šokuje to pouze nechutností a nevkusem. A do nebe zívající nudou. Také jsem slyšela o tom, že Marlon Brando měl svérázný smysl pro humor, ale pokud se projevil účinkováním v tomhle zvěrstvu (doslova), tak bych slovo "svérázný" snad vyměnila za "zvrácený." ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

byl jsem na tom v kině a do teď si pamatuju úvodní titulky - ty jsou opravdu hodně efektní !! a rozhodně to není odpad, znám mnohem víc filmů, které mají vyšší hodnocení a patří do odpadu spíš než tohle... je pravda, že neznám pův. verzi, ale některé příspěvky zde mi přijdou trošku mimo - nebo jejich autoři pouze použili ctr+c & ctrl+v - asi až do 3/4 jsem to vydržel sledovat skoro bez dechu, pak už mě to tak nebralo, ale Marlon Brando jako úchylný genetik a filantrop/zoofil :-) a Val Kilmer jako jeho cynický podřízený, to byla dobrá kombinace... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z knihy si vzali asi jako Ajatoláh z Bhagavaghíty, ale to přece vůbec nevadí. Podstata byla zachycena a to je hlavní. V momentě, kdy si jeden okapi a dva mravenečníci uvědomí své lidské já a rozhodnou se povstat proti otci (Brando) a převzít kontrolu nad ostrovem, je to i docela svižně akční, plné výbuchů a šíleného vola Kilmera. Nechápu hodnocení ostatních čsfďáků. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • Film je již třetí filmovou interpretací původního románu. (Kmotr76)
  • Režisér John Frankenheimer, mal takú averziu na herca Vala Kilmera (Montgomery), že po poslednom zábere zavelil: „Strih. A teraz toho bastarda dostaňte z môjho pľacu !" (classic)
  • Val Kilmer bol počas nakrúcania neskutočne arogantný a agresívny. Do potýčky sa dostal s oboma režisérmi aj viacerými hercami. Nepáčil sa mu scenár a tesne predtým, ako padla prvá klapka, docielil to, aby bol predsa len upravený podľa jeho predstáv. (tXtX)

Reklama

Reklama