Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

krivkin 

všechny recenze uživatele

byl jsem na tom v kině a do teď si pamatuju úvodní titulky - ty jsou opravdu hodně efektní !! a rozhodně to není odpad, znám mnohem víc filmů, které mají vyšší hodnocení a patří do odpadu spíš než tohle... je pravda, že neznám pův. verzi, ale některé příspěvky zde mi přijdou trošku mimo - nebo jejich autoři pouze použili ctr+c & ctrl+v - asi až do 3/4 jsem to vydržel sledovat skoro bez dechu, pak už mě to tak nebralo, ale Marlon Brando jako úchylný genetik a filantrop/zoofil :-) a Val Kilmer jako jeho cynický podřízený, to byla dobrá kombinace... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Za mě dost podhodnocený snímek, mě osobně zaujal víc jak ten původní. Výtečný masky a z té atmosféry jsem se tenkrát málem do gatí podělal. Vím jak jsem se moc těšil na vhs. Je možný, že to byla touha prožít kus života, taky na takovém tropickém ostrově jako byl tento. Magická atmosféra, nedoceněný skvost podivna. Marlon Brandon tehdejší Jor- El, nebyl vůbec špatnej jak se vykládá. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Wellsův příběh je bizarní uz sam o sobě. Ovšem vznik filmu a jeho výsledek je, možná, ještě výš. Je dobře poznat, ze Kilmer se nesnášel s Brandem, proto jsou asi jen ve dvou scenach společně. Ale nesnášel se i s režisérem, coz by normálně znamenalo, ze dojde k přeobsazení. To by však nesmel být taková hvězda. Celkovy výsledek, ani tak neni znát, a vlastně to mam jako guilty pleasure. Thewlis je vsak ve sve roli velmi nevýrazný, coz filmu dost ubírá, zvlast, když zmínění dva herci přehrávají, lehce tak zapadne. Ze na něm delal doktor jeden ze svych testů je však poznat o mnoho let pozdeji, kdy se v Harry Potterovi meni na vlkodlaka 😂. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že až doposud jsem neviděl původní verzi, a tedy nemůžu srovnávat. Tady však lacinost bije od první chvíle do očí a každý náznak nápadu je nemilosrdně zadupán či přímo zničen necitlivou režií. Herci jsou zde asi tím nejhorším. Zvláště Marlon Brando. Nápad na remake byl jistě zajímavý, ale pokud takto vypadá i originál, tak ho nechci nikdy vidět. 20% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tam za vodou v rákosí se nachází malý ukrytý ostrůvek, všech šílených vědátorů ráj. Pobíhají tu veselé opičky, které žijí ve vegetariánské komunitě s podivnými zákony, jejichž porušení znamená léčbu menším elektrošokem. No, není to ideální místo pro dovolenou? Ostrov Dr. Moreau by možná nebyl až tak špatným filmem, kdyby nebyl tak zběsile sestříhaný. Jsou zde brutální zkratky (dva muži při potyčce spadnou do vody, záběr na žraloka, který právě ucítil krev a šmytec, hotovo) a celkově je snímek neuvěřitelně zkracovaný. Těžko říct, jestli původním záměrem Frankenheimera bylo vtěsnat film do stopáže pilotního dílu nějakého seriálu, nebo jestli do post-produkce filmu tolik zasahovali producenti. Zřejmě vyhraje varianta číslo dvě, vzhledem k tomu, že původní režisér byl odvolán po pár dnech natáčení, ale takto to prostě nemůže fungovat, aby hrdinové při útěku proběhli džunglí po jediném střihu a objevili se daleko na pláži. Pochválit musím masky a slušného Thewlise a Kilmera, ale tyto dva pány bych si dokázal představit i kdyby si své role prohodili. Role božského Marlona je opravdu podivná, ostatně jako zbytek filmu. P.S. Zásadní otázka: Když na ostrově všichni jedí jen zeleninu, tak proč je Marlon Brando vyžraný jako vepř před porážkou, hm? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)
  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)
  • Postavu Edwarda Douglesa si mal zahrať aj Val Kilmer. Nakoniec si radšej vypýtal rolu Montgomeryho (toho mal pôvodne hrať James Woods), pretože chcel na pľaci stráviť čo najmenej času. (tXtX)

Reklama

Reklama