Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

monolog 

všechny recenze uživatele

Já nevim, že je to další verze knihy jsem se dozvěděl až odsud, protože tu s Yorkem jsem neviděl. ale nepřišlo mi to jako až tak strašlivá blbost. Znám mnohem horší škváry. Tohle aspoň docela rychle jede ke konci, je to pěkně natočený a i hudba je skvělá. A masky, už podle znechucených reakcí jsou špičkový. Co se týká Branda, on tam doprdele hrál šílenýho vědce, kterej nemůže na sluníčko, co jste čekali? Druhýho kmotra? Thewlis mi sice občas přišel trochu koženej, ale nemyslím, že by to bylo na škodu. Pozorovatel z vnějšku, kritizující a kladný pozorovatel, ten prostě trochu strojenej je, to se přímo nabízí. A když člověk přehlíží občasný moralizování a divnej a do ztracena konec, přehlíží občas mi přišlo až pohádkovost příběhu, tak to není tak strašný. Jo, jen by mě zajímalo, kolik lidí tady hodnotí jen podle ostatních hodnocení. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď šiel tento paskvil v kinách, išlo o najhorší film, aký som kedy videl na filmovom plátne. Moja jedna hviezda je iba za masky a za to, že pri scéne pôrodu mutanta mi nabehli zimomriavky. Ináč po všetkých stránkach zlý vtip, ktorý akoby chceli všetci zúčastnení natočiť čo najhoršie, ako to šlo. Prítomnosť Marlona Branda zarážajúca! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ehm, buď mi něco nedocvaklo, nebo to byla opravdu jen bezduchá a nechutná slátanina, které kromě veskrze odporného Marlona Branda dominovaly výborné masky...každopádně po tomhle opravdu váhám, jestli se mám podívat i na originál s Michaelem Yorkem... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem měl opravdu neskutečné problémy. Nejprve jsem se nemohl zdržet toho, abych šmahem odsuzoval scénář, herecké výkony i film, jako takový. Po dlouhém rozvažování si myslím, že se snad jedná o složitou a nesnadno pochopitelnou filozofickou vizi, která tentokrát těží z obecně známého příběhu úplně jiným způsobem, než se o to kdy pokusil kdokoli jiný. Doktor Moreau tu poprvé není jednoznačně zápornou a odsouzeníhodnou osobou, naopak se jedná o podivně naivně-samolibého idealistu, jenž se snaží splnit lidstvu dávný, i když do podvědomí zatlačený, sen. Jeho vztah ke svým výtvorům je takřka otcovský a snaží se je chránit a pomáhat jim ve všech ožehavých situacích, které jim jejich lidskost může přinést. S povděkem kvituji neustále přiblblý obličej Davida Thewlise, který svou neschopností, nerozhodností a podivností překonává všechna známá zobrazení své postavy. Nejzajímavější osobou je tu bezesporu velice zajímavě se vyvíjející Hyena, která se mění od ustrašené oběti, přes nadšeného bojovníka za práva zrůd a až po absolutistického despotu, vědomého si své moci i její tíže. Brando mě překvapil jako výborný klavírista, ale při hře na klavír se většinou nepohybují jen ruce interpreta, nýbrž i klávesy klaviatury. Nemůžu ale odpustit urážky největšího formátu na Schönbergovu hlavu. Z geniálního Arnolda Schönberga si žádná banda mutantů p...l dělat nebude! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videl som diabla. Vo svojom mikroskope. A spútal som ho.“ Keď som Ostrov Dr. Moreaua videl v kine, bolo to peklo, hovadskosť na entú a hodnotil som to ako jeden z najhorších hollywoodskych filmov desaťročia. V kine som si užil len prvú polhodinu (krásny tropický ostrov, živelný Val Kilmer, dominantný Brando, dokonalo odporné masky mutantov, atmosféra sa dá krájať). Potom sa to zvrhlo v peklo za 1*. Tak si to aspoň pamätám. Keď som mal ale o tomto filme písať retro pre Fandom.sk, pozrel som si ho ešte raz a zostal som v šoku, pretože sa mi to páčilo. Nielen prvých 30 minút. Celé! Jasné, evidentne sa dosť strihalo: vypadli dôležité scény (na konci sa Thewlis dojemne lúči s opičiakom, s ktorým ale predtým nemal skoro žiadne spoločné scény) a občas to stráca zmysel (lov na Hyenu vrcholiaci na pláži je zostrihaný tak, že som mal dojem, že ju chytili a potom som bol prekvapený, že nie). Ale inak proti tomu nemôžem nič namietať. Beriem, že je to kuriózne (šialená atmosféra, WTF scény, miestami nechutne prehrávajúci herci), ale zas treba uznať, že je to o bláznivom ostrove, kde ľudia zošaleli a začali robiť experimenty na ľudsko-zvieracích mutantoch, čiže je logické, že to nie je „normálna“ snímka. Kino Považan NMnV 1996 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, celkově to nestojí za nic, ale přiznám se, že Marlon Brando na mě trochu zapůsobil (jen maličko, přísahám... :-) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ten film je skutecne neuveritelne blby a mozna to bude znit divne, ale ty dve hvezdicky jsou hlavne kvuli uvodnim titulkum, na nez jsem dosud nezapomnel, skutecne vynikajici prace. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že chyba byla na mé straně a že jsem to nepochopila, protože není možné, aby film s tak zajímavým námětem a vynikajícími herci byl taková... doplňte si dle libosti. Už si to nemyslím. Snad to mělo šokovat, ale šokuje to pouze nechutností a nevkusem. A do nebe zívající nudou. Také jsem slyšela o tom, že Marlon Brando měl svérázný smysl pro humor, ale pokud se projevil účinkováním v tomhle zvěrstvu (doslova), tak bych slovo "svérázný" snad vyměnila za "zvrácený." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně šíleně vymknuté, místy až zvráceně fascinující svojí vyjetostí. Podobná živočišná nekontrolovanost se k tomu na jednu stranu hodí, ztráta kontaktu se sebou samým je ale přes hranu a nakonec je to jen zmatené. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém je, že to poriadne nedrží po kope a niektoré scény sú veľmi zvláštne. Rozhodne to však nie je zlé béčko. Perfektné úvodné titulky (to najlepšie na filme) a veľmi vydarené masky. V tomto prípade sa dá hovoriť o jasnom podhodnotení diela a filmu to veľmi krivdí. Nie je to žiadny zázrak, ale na priemer to má. 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Neodvažoval bych se tvrdit, že Ostrov Dr. Moreau je dobrý film, na to má příliš problematický scénář, k uzoufání toporného představitele hlavní role v podobě Davida Trewlise a o výkonech dalších herců by se rovněž daly vést diskuze. Nicméně, když si pročítám ty jedovaté komentáře, které zhusta označují tenhle filmeček za nejhorší v jejich filmových zážitcích, pak si říkám, že měli buď neuvěřitelné štěstí nebo si své filmy pečlivě vybírají, protože já už viděl mnohem mnohem horší kousky. Problém je už v samotné literární předloze, která se dá filmově ztvárnit buď jen v podobě velmi, velmi volného přepisu nebo jako určité podobenství. Pokus o doslovný filmový přepis je předem odsouzený k nezdaru, protože literární předloha už je z hlediska žánru dávno překonaná a je to totéž jako x-tá adaptace King Konga nebo Godzilly. Filmu se nedá upřít určitá, byť někdy křečovitá snaha o upoutání pozornosti diváka, slušné masky a divoký půvab Fairuzy Balk. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě jakžtakž jde, takový nevýrazný mystery sci-fi dobrodružňák bez silnější atmosféry, akce nebo hudby, kdy se divíte, že Kilmer nehraje hlavního hrdinu a že Brando vypadá, jak vypadá. A druhá už je nudný, znechucující bizár. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z knihy si vzali asi jako Ajatoláh z Bhagavaghíty, ale to přece vůbec nevadí. Podstata byla zachycena a to je hlavní. V momentě, kdy si jeden okapi a dva mravenečníci uvědomí své lidské já a rozhodnou se povstat proti otci (Brando) a převzít kontrolu nad ostrovem, je to i docela svižně akční, plné výbuchů a šíleného vola Kilmera. Nechápu hodnocení ostatních čsfďáků. ()

Reklama

Reklama