Reklama

Reklama

Zabij mě znovu

  • Česko Zabij mě opět (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je nepříliš úspěšný soukromý detektiv Jack Andrews, který se s flaškou v ruce a dluhy z hazardních her v zádech, neustále pohybuje na pokraji propasti totálního krachu. Jeho živnost ve středisku hazardních her Renu se pohybuje hluboko pod hranicí životního minima, a tak není divu, že je ochoten vzít kdejaký případ. Když se ovšem jednoho dne objeví v jeho kanceláři svůdná Fay Fosterová, netuší že si právě chystá ukousnout sousto, které bude téměř nestravitelné. Půvabná Fay ho totiž požádá, aby ji zabil. Samozřejmě ne ve skutečnosti, ale jen jako. Připravila jedno kasino o milion dolarů a teď se obává o svůj život. Ty peníze totiž nepatřily nikomu jinému než mafii. A tak doufá, že s pomocí Jacka a novou identitou by mohla uniknout. I kdyby Jack nepotřeboval každý dolar na splácení svých dluhů z hazardu, nedokázal by krásné ženě odmítnout, a tak svolí. Všechno klapne, ale to, co zpočátku vypadalo jako jednoduchý a nevinný kšeft, se velmi brzy změní ve smrtelnou hru kočky s myší. Policie ho totiž považuje za vraha, mafie si pro změnu myslí, že právě on někam ukryl Fayiny - tedy jejich - peníze a Fayin žárlivý přítel Vince Miller si zase myslí, že Jack v tom všem jede společně s Fay a vůbec se mu to nelíbí. A jakoby to všechno nestačilo, poslední slovo ještě neřekla ani samotná Fay. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film kterej drží hlavně slušný herecký výkony hlavní trojice. Především Madsenův typický psychopat si opět odehrál svoje. Jinak nic objevnýho nebo extra originálního.50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Michael Madsen ve své první výrazné roli je skvělý zabijáček. Režie Johna Dahla má cit pro rytmus i napětí a dohromady vytváří kompaktní celek, s nímž jsem byl spokojen. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Madsen a Kilmer a co ztoho? Totální zedková blbost a nudná ješte ke všemu.. Ta píča byla na dělo a to NEO-NOIR, co je tu tak pyšně uvedený jsem si ani nevšiml.. jediný co bylo neonoir, byly moje myšlenky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když (a nebo právě proto, že) se všechny hlavní postavy ve filmu chovají jako naprostí dementi, jedná se o vrchovatě relaxační 'VHSkové' krimi béčko o zradě, vášni, podrazech, mordech a kufru plným špinavých prachů. Film z konce osmdesátek, ale svou příchutí už ryze raně devadesátkový. Madsen ve své tradiční roli násilnického magora exceluje, Kilmerova bývalka Whalley je přímo ukázková mrcha, no a Kilmer sám pak nesympatický nekňuba, kterému ty prachy na konci těžko budete přát. Škoda jen za málo prostoru pro Madsena i za málo vypointovaný závěr, ve kterém bych třeba rád viděl nějak zakomponované i chlápky od mafie - vždyť jejich nabízející se konfrontace s Madsenem by mohla citlivému a intelektuálně založenému divákovi poskytnout spoustu zábavy. Před následujícím dokonalým Red Rock West je ovšem tahle rejžova prvotina excelentní odpich. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Príbehovo slabšie, to áno (navyše ku koncu to stráca dych)... ALE tá krásna noirová kamera so sériou štýlových podhľadov a dobrou prácou s trademarkmi ako žalúzie a neóny. Prvý z Dahlových noirových revivalov (ďalej Red Rock West a The Last Seduction), ktorý som paradoxne videl ako posledný. Ďalšie veci sú citeľne lepšie, ale ani toto nie je už len pre neo-noirový vizuál na zahodenie. A Madsen ako vyšinutý psychopat poteší stále! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre obsadený krimitriler štylizovaný do noiru s jeho typickými znakmi - femme fatal (ktorá je ale mizerne obsadená - o Joanne Whalleyovú by sa potkol iba ak somár), úkladný zločin, súkromné očko, spolupáchateľstvo. Škoda, že toto dobré obsadenie stačí iba na mierne nadpriemerný výsledok, pretože film okrem prenasledujúceho drsného Madsena toho už viacmenej neponúka. Všetko ostatné ako keby sme tu už videli a tak príliš nezaujme, aj keď poctivosť nasnímania mu uprieť nemožno. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

převážně nudná a s přihlédnutím na jména v obsazení filmu neprocítěně zahraná nuda, která ve finále nedává smysl a mě dost naštvala ... ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Noir ponořený do nočních neonových světel Las Vegas a slunce arizonských prérií. Vychcaná hlavní hrdinka (Joanne Whalley, která si s Kilmerem zahrála i ve "Willow") napřed ukradne peníze svému milenci (Michael Madsen ve své trademark poloze, tzn. psychopat), který je pro změnu ukradl mafii. A pak se nalepí na soukromé očko Val Kilmera, aby jí pomohl nafingovat smrt a setřást tak jak milence, tak mafii. Finální dějové zvraty to osvěžili. John Dahl tento typ filmů celkem umí (Rounders, Red Rock West, The Last Seduction, You Kill Me) ()

revere 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vlastně nic a dostal jsem slušný thriller klasického střihu. A ty mám rád. Pošťák naštěstí zvoní znovu a znovu. ()

CamilleS 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrně hodnocený film, ale osobně můj nejoblíbenější. Dva chlapi, ženská a kufr plný peněz. Zkrachovalý detektiv a tak trochu ňouma Val Kilmer, kterýmu to přece jenom ještě trochu pálí, sexy děvka Joanne Whalley, která to hraje na tu stranu, jak se jí to zrovna hodí a nemůžete jí věřit ani nos mezi očima, uhrančivý zločinec Michael Madsen, kterej nejde pro ránu daleko a vlastně jde o to, kdo koho nakonec přechčije. Hlavní hrdina se nakonec přes všechny nástrahy sice nedočká klasického happyendu, ale to vůbec nevadí. On málo kdy v reálném životě příběh skončí odjezdem do západu slunce a v tomto případě Jackovi Andrewsovi přejeme nový začátek. Jediné mínus bych dala za zpracování flashbacku, který sice vysvětluje Jackovo pozadí, ale asi mohl být zpracovaný nápaditěji. Scénář učebnicový, kamera krásná, krásný záběry a tajemná hudba dokreslující atmosféru. Prostě 5 hvězdiček. ()

Reklama

Reklama