Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

obitus 

všechny recenze uživatele

Technicky zdatné, vzhledem zajímavé, ale nudné až hanba. Scénáristicky je Rudá planeta poměrně nezvládnutá, chybí jakákoli zajímavější zápletka a tak si autoři pomáhají pomateným robotem, jinak naprosto zbytečným. Příběh skupinky astronautů, kteří letí prozkoumat Mars, protože na Zemi už dochází zdroje nutné pro život, by šlo smrsknout na slabou půlhodinku a vysloužil by si určitě o nějaký ten bodík navíc. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdoví.. Třeba jednou zvednu kámen a na něm bude napsáno vyrobeno Bohem.. Vesmír je totiž plný překvapení.." Tak s takovou se na Marsu rozhodně bát nemusí !! ;) Vyrobeno ?? Proč vlastně ?? Bohem ?? To dost těžko.. Spíš asi sbohem.. Sbohem navždy, pane Hoffmane !! Jen škoda, že si režisér tohohle skvostu na svou cestu do zapomnění nevzal i škrábala Lemkina, Chucku Pfarrerovi budiž odpuštěno, ta prvotní myšlenka totiž vůbec nebyla špatná, i s těmi jeho nadpozemsky křečovitými dialogy, to by nás vlastně ušetřil i Odstřelovače a do budoucna jistě ještě několika dalších taškařic.. Chudák Tom Sizemore !! I když on nakonec prostě jen asi bere všechno.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Celé mi to skôr príde ako predbiehanie sa s originalitou scenára s filmom 'Mission to Mars', ktorý prišiel na svet tesne pred týmto, čo však bola škoda určite pre obidva filmy. Tento má až do sporného momentu celkom zaujímavý priebeh, technické spracovanie je na dobrej úrovni, ale tá záverečná polhodinka je na zaplakanie. Za každú cenu priviesť diváka do omylu pomocou všelijakých nemožných zvratov bolo naozaj na obtiaž aj mne, škoda, že bol ten potenciál až tak nevyužitý. 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočené survival sci-fi, které se drží žánru, překážky jsou docela uvěřitelné, i některé technické věci se dodržují (40 minut, než Houston odpoví). Chtělo to víc rozebrat postavy, jejich psychologii a motivaci, aby nebyly jen plakáty (věřící, skeptik, podrazák, hrdinná kapitánka..), a také to, jak Carrie-Anne zachránila sebe i loď v úvodní části filmu bylo trošku přitažené za vlasy. Slabší čtyři hvězdy. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Po havárii na kosmické lodi se velitelce Kate Bowmanové (Carrie-Anne Moss) podaří opět "obnovit umělou gravitaci" spuštěním otáčejících se prstenců ve střední části a všechny vznášející se předměty spadnou zpět na podlahu. Takto vytvářená gravitace funguje však na "odstředivém principu", kterážto působí pouze na předměty, jež se přímo dotýkají podlahy, tj. na vnitřní straně prstenců, kdy tyto předměty jsou k ní přitlačovány, tudíž na volně vznášející věci by nemohla mít absolutně žádný vliv. (Lasskoun)
  • Ruský modul vo filme obsahoval konektor označovaný ako 4-pinový Molex používaný na napájanie komponentov v starších počítačoch triedy PC AT/ATX. (Autogram)
  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama