Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Simon Templar nemá žádnou rodinu ani domov. Simon Templar vlastně není ani jeho pravé jméno. Známý také jako „Svatý“ Simon, protože pro své akce vymýšlí falešné identity pojmenované podle katolických svatých, je jedním z nejúspěšnějších zlodějů. Úhledný, ušlechtilý a mistr převleků, Simon dokáže přelstít policii znovu a znovu. Pro svou další „práci“ je najat ruskou mafií – má ukrást vzorec energetické studené fúze od vědkyně Emmy Russelové. Jenže Emma je ještě víc okouzlující než samotný Simon a jinak chladnému zloději zvládne ukrást srdce. Simon a jeho nová láska tak musí přelstít ruskou mafii, a z „práce“ je tak rázem boj a holý život. (Viacom)

(více)

Recenze (158)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Simon Templar (Val Kilmer) je nájemný zloděj, který se snaží dosáhnout svého snu - vydělat 50 miliónu dolarů a s touto prací skončit. Při jedné ze svých posledních prací ukradne šéfovi ruské mafie Treťjakovi či za milión dolarů. Ten ale není až tak moc naštvaný a naopak si Simona najme na další kšeft - získat informace o projektu Emmy Russelové (Elisabeth Shue), která se zabývá vývojem studené fúze, zdrojem levné energie. Ale Simon se do Emmy zamiluje, a snaží se ji před Treťjakem zachránit, což se velmi rychle změní v boj o holý život... Ničím nevyjímečný polo-akční thriller, který kromě krásy Elisabeth Shue a zajímavých převleků (nejen změna ohozu, ale kompletní změna osobnosti včetně vhodně zvoleného jména) Vala Kilmera. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než o pravěkou hru na kočku a myš, kterou, i přes totální převahu koček (= ruská mafie) myš zřetelně vyhrává. Na jedno podívání dobré, ale znovu si film asi už nepustím.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Noyce chtěl rok po De Palmovi kout žhavé železo, ale výsledkem je Mission Imbécile. Zatímco Kilmer se svými převleky osciluje mezi Duanem Dibbleyem a východoněmeckým hercem z gay porna, špionážní zápletka s romantickými prvky nikde nekolísá a rovnou se usadí na sofa vedle nechtěné směšnosti a debility. Zůstane jen myšlenka na dosahování studené fúze s Elisabeth Shue, což by mohlo být něco jako humidování v Návštěvnících.. ()

Reklama

Talita1 

všechny recenze uživatele

Keď si šéf ruskej mafie najíma dodávateľa (Val Kilmer) na získanie tajného vzorca pre studenú fúziu, netuší ako sa veci skomplikujú. Tento sa totiž do mladej a peknej vedkyne (Elisabeth Shue) zamiluje. Zaujímavé boli aj tie zmeny mien, vždy podľa nejakého svätého. Veľmi sa mi páčili tie prevleky Vala Kilmera, jeho únikové riešenia, romantická zápletka a vydarený záver. ()

Ali-eN 

všechny recenze uživatele

Tento film je moje srdeční záležitost a pamatuju si, že když přišel do lokální videopujčovny v několika kopiích, přesto jsem na něho musel čekat asi týden, než jsem si ho mohl pujčit pro vlastní archivaci. :) V dnešní době je snímek zajimavý tím, že zachycuje ducha času Jelcinovské éry postsovětského Ruska a má taky zvláštní mrazivou atmosféru na kterou se v teple dobře dívá. :) ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Nikdy sem nevidela ten slavny serial, takze mohu hodnotit jen tento film. Nicmene zda se, ze je to jeden z tech podhodnocenych filmu. Vubec to neni tak spatne, jak by se mohlo zdat zde zdejsiho hodnoceni. Ma to skvely nadhled a ironii, rozhodne vetsi, nez James Bond. Val Kilmer tady hraje podle mne skvele, ty prevleky jsou docela realne a nenucene. Milostna zapletka rozhodne neni trapna, je to zase zajimave odlehcene a s nadhledem. Skvele score a soundtrack, dle mne jeden z nej filmu na hudbu (no ja celkove miluju hudbu k filmum). Zapletka s Ruskem je sice trochu klise, ale vzhledem k tomu, ze film se nebere vazne a ma to byt hlavne zabava a nadsazka, tak mne to nevadi. Podle mne to vzdy pobavi, da se na to rozhodne koukat tak jednou za 2 roky urcite a nezklame. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Filmový projekt The Saint mal vzniknúť už v 80. rokoch v produkcii Rogera Moora, v hlavnej úlohe s Piercom Brosnanom. (m.a.t.o.)
  • Kvôli natáčaniu bola na pár dní uzavretá hlavná knižnica Univerzity v Oxforde. Rektorát zaznamenal množstvo sťažností, pretože sa akurát blížilo skúškové obdobie. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

Hvězda Bridgertonu míří do filmu

01.10.2021

Herec Rege-Jean Page, jehož budou diváci a zejména divačky znát především díky roli v seriálovém hitu Bridgerton, zatím na filmovém poli takový úspěch nezaznamenal. To by se ale brzy mělo změnit. Už… (více)

Chris Pratt bude Svatý

Chris Pratt bude Svatý

17.11.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Strážci galaxie) jedná o hlavní roli v restartu filmové série Svatý od studia Paramount Pictures. Příběh sleduje muže jménem Simon Templar, který čistí svět od… (více)

Reklama

Reklama