Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Miguel 

všechny recenze uživatele

Koukat na Alucarda, to bylo opravdu něco. Je to ten nejlepčejší, nejcoolovitější upír, jakého jsem kdy viděl. Opovrhující lidstvem jako celkem. Neuvěřitelně znuděný svým nesmrtelným životem a hlavně tím, že nemůže najít sobě rovného protivníka. Celou temno-rudou atmosféru dokresluje hudba, která se zdánlivě nehodí. No řekněte jazz-blues říznutý rockem v seriálu o upírech, kdo by to čekal :). Jenže právě její použití se ukázalo jako jeden z nejgeniálnějších tahů, který dělá tento seriál jedinečným. O zpracování animé nemá cenu hovořit, stačí si přečíst všechny komentáře, takže by to bylo jako nosení dříví do lesa. Hle mého názoru se povedl i český dabing . . . ale ono to možná bude hlasem mého oblíbeného dabéra Martina Stránského. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Když se nebe nad Londýnem zalije krví, nemůže to znamenat nic jiného než příchod démonického nosferatu Alucarda. Toto běsnící zvíře věčnosti slouží organizaci Hellsing, která s požehnáním Boha i Její Výsosti chrání lidstvo před upíry. A nemůže proti nim existovat účinnější zbraně než upírů samotných... Nováčkem mezi nimi je mladá (teď již bývalá) policistka Victoria Ceras, která se seznamuje s dosud neznámým světem nemrtvých a stále váhá, zda svému tělu dát to, po čem touží nejvíc (vždyť vysávání lidské krve je tak vzrušující!). Po boku svého mistra Alucarda a pod dohledem zásadové Lady Integry bojuje v upnutém oblečku se zbraní větší než je ona sama. Akční scény by se daly nazvat obrazovými symfoniemi za doprovodu (jak už to tak v anime bývá) úžasné hudby rozličných žánrů (od chorálů po blues). Akce ale není vše, co dělá z Hellsinga jeden z nejlepších anime seriálů vůbec. Nechybí humor (ty nejsušší hlášky patří samozřejmě Alucardovi), slušný příběh, zajímavá psychologie postav a hlavně pohlcující atmosféra. Po Hellsingovi pro vás bude tou nejkrásnější barvou noci jedině rudá... PS: Na konci záverečných tytulků na vás vždy čeká crazy preview na další díl :) Nenechte si ho ujít. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

stylově krvavé a temné anime plné upírů a jejich podřadných ghúlských posluhovačů, které ve jménu organizace Hellsing vyvražďuje mocný nadvampír Alucard. Hned po dokoukání seriálu jsem si musel stáhnout soundtrack, protože (hlavně úvodní) melodie ze seriálu vám budou v hlavě znít ještě dlouho po shlédnutí poslední epizody. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Anime variácia na Bladeov, van Hellsingov a podobné západné komiksové záležitosti prekypuje japonskou invenciou, cool a pritom nefalšovane živými (no dobre...i neživými) charaktermi, tradične perfektnou animáciou a výbornou jazzrockovou muzikou. Dej sa točí okolo tajnej organizácie Jej Veličenstva Kráľovnej Británie, zvanej Hellsing, ktorej členovia likvidujú nemŕtvych na územi Britskej koruny. Na čom by nebolo nič nezvyčajné, keby jej elitnou jednotkou nebol...upír Alucard. Ten v prvom dieli stvorí z mladej policajnej dôstojníčky upírku a stane sa mláďaťu patrónom. Spolu s ňou potom pátrame po príčinách nadmerného rozšírenia upírov v Londýne. May the blessings of God and Her Majesty be with you. Amen. Update 12.1.2006 Seriál som dopozeral a musím mu zdvihnúť hodnotenie na 10/10. Dôvod ? Záverečný masaker Londýna a Celes Victoria v tmavočervenom obtiahnutom oblečku.....dajú sa vôbec teenagerke nakresliť väčšie prsia ??? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)

Reklama

Reklama