Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V září 1974 provedl známý terorista Carlos v Paříži další ze svých krutých a nelítostných atentátů, když hodil granát do kavárny plné lidí. O rok později vtrhl ve Vídni se skupinou dalších teroristů na konferenci zemí vyvážejících naftu. Požadoval dvacet milionů dolarů. Postarší agent CIA Henry Fields, který je doslova posedlý dopadením teroristy, je odhodlán zastřelit ho na letišti na vlastní pěst, nadřízený mu v tom však zabrání. O deset let později je v Jeruzalémě po delší honičce zatčen fotografující turista. Při výslechu, který vede zkušený agent Amos, vyjde najevo, že muž není Carlos, kterému je neuvěřitelně podobný, ale americký námořní kapitán Annibal Ramirez. Amos společně se svým americkým kolegou Fieldsem se Ramireze snaží přemluvit ke spolupráci na dopadení teroristy, milující manžel a otec dvou dětí to sice odmítne, ale neodbytný Fields mu nedá pokoj, dokud na spolupráci nepřistoupí. O měsíc později se Ramirez loučí s rodinou a vyplouvá na moře jako kapitán ponorky. Ve skutečnosti odjíždí tajně do Kanady, kde pod vedením Amose a Fieldse podstoupí tvrdý výcvik, aby se co nejvíce přiblížil svému nebezpečnému dvojníkovi. Fieldsův plán je přitom jednoduchý. Carlos je pod ochranou KGB, takže stačí, aby Sověti uvěřili, že terorista přešel na stranu Američanů a sami ho zlikvidují. Ramirez se tedy má jako Carlos setkat s vrahovou bývalou milenkou Agnieskou, a poté, až ho budou mít agenti KGB pod dohledem, nechat se vidět s agentem CIA. To by mělo stačit. Zdánlivě jednoduchý plán má však několik úskalí, a to nejen při výcviku, ale při samotné akci. Jeho první setkání s Agnieskou totiž překazí agenti francouzské tajné služby, kteří netuší, že jde o Carlosova dvojníka. O divoké přestřelce se dozví také skutečný Carlos, který najal japonského teroristu, aby zabil Agniesku, která spolupracuje s Francouzi. Také Ramirez se málem stane jeho obětí. To je však pouhý začátek všech potíží a nebezpečí, které na Ramireze čekají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po delší době příjemné překvapení - tak kvalitní filmeček jsem i přes vysoce kvalifikovanou hereckou sestavu nečekal. Velmi dobrý nápad, skvělé provedení, mossadovské vychytávky, děj plný zvratů a zvratků (malých zvratů), nudit se rozhodně nebudete. Přinejmenším 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Jediní lidi, na kterých mi kdy záleželo, jsou ti, které jsem zabil“ Úplně první záběr jakoby měl odkazovat ke Kapsám plným dynamitu, které se rovněž dotýkaly tématu terorismu, ač na něj nahlížely z diametrálně odlišného úhlu. Následný titulek o tom, kde a ve které době se nacházíme mi pro změnu připomněl závěr knihy Den pro Šakala. Šakal je jedním z mnoha jmen mezinárodně hledaného teroristy Carlose a zrovna jej si český distributor poněkud nešťastně vybral také do názvu tohoto konvenčního, ač poutavým příběhem vybaveného thrilleru. Základní premisa je jasná a z jiných filmů moc dobře známá – máme tu nebezpečného parchanta, který musí být zlikvidován ať to stojí, co chce. A pak tady máme, což již nebývá tak časté, obyčejného manžela od rodiny (shodou okolností od námořnictva), který je k nerozeznání podobný člověku, jenž má být odejit na věčné časy. Po vytvoření plánu, kterak Carlose předhodit KGB (film se odehrává v 70. a 80. letech), musí nutně následovat otravné přemlouvání ke spolupráci (kéž by někdy někdo řekl „ne“ a film tím skončil). No a pak už tvůrci vyhradili slušný prostor pro to nejzajímavější, pro proměnu Annibala Ramireze (rozkošné jméno) v Carlose. Člověk by nevěřil, co všechno musí takový mezinárodně hledaný terorista ovládat… . Celkem mě zajímalo, jak si tvůrci poradí s psychologickým vykreslením jedné rozpolcené duše postupně ztrácející vlastní identitu a neustále řešící dilema, zda-li být spasitelem světa, či „jenom“ dobrým otcem. Po pravdě, moc se s tím nepářou a větší důležitost přikládají efektivním scénám z výcviku a následné akce. Moc pěkná, zvlášť v akčních scénách, je kamera (za kterou stál kromě samotného režiséra i nenápadný David Franco). Z herců odvádí svůj běžný standard a na důchod si přivydělávají Donald Sutherland a Ben Kingsley, trošku v jejich stínu pak zůstává Aidan Quinn v hlavní dvojroli. Chytrým tahem bylo neukázat nám skutečného teroristu bez paruky na moc dlouho (sotva pár vteřin), abychom mohli Annibala bez problému akceptovat jako kladného hrdinu. Carlose pak sice vidíme až v závěru (tedy, vidíme jej skoro pořád, akorát to není on :), ale přítomnost jeho osobnosti je jaksi patrna v celém filmu. Hon na Šakala je vydařenou thrillerovou jednohubkou, která příjemně rychle uteče. Asi vám nezahltí hlavu komplikovanými otázkami, ale přinejmenším jednu si stojí za to položit: jak by vypadal stejný film zasazený do současnosti, kdy je za potencionálního teroristu považovaný snad každý Arab? 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice slušný příběh natočen neobvykle a zvláštně, kde se snoubí dobře ale i špatně natočené scény, které mi chvílemi vyzněli opravdu divně. Koneckonců samotný příběh obrátil dojem z filmu a nakonec jsem musel uznat, že Hon na Šakala je opravdu vydařený a s jeho průběhem napínavý od začátku do konce s dobrými herci, ale bohužel odfláknutými efekty, což je velice škoda. Ale i přesto se na film nedá zapomenout, na krutý výcvik, kterým prochází hlavní hrdina ani na jeho dvojníka, co se smrtí kolem sebe absolutně nešetří a rozdává ji plnými doušky. --- Pohni, nebo tě zastřelim...a mířim dobře! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $540,063Tržby Celosvetovo $1,240,000║ na prekvapenie veľmi podarený video film, zo slušnými hereckými výkonmi a dejom ktorý neotrávi ale skôr strhne, film ktorý sa dá v určitom štýle označiť ako predchodca Jasona Bourna, /80%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo kvalitný psychologický akčný triler, s ktorým si trápny ŠAKAL s Bruceom Willisom (z rovnakého roku) nesmie ani ruku podať. Na strane druhej, nečakajte ani dokumentárnu mrazivosť DŇA ŠAKALA s Edwardom Foxom zo 70. rokov. Poteší inteligentný príbeh (Šakalov dvojník? Wow!), realistické akčné scény, pôsobivá výprava a dobré herecké výkony Bena Kingsleyho a Donalda Sutherlanda (Aidan Quinn sa snaží). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný kriminální thriller s příjemnými herci i jejich výkony a dějem, který za něco stojí a ne jako v Šakalovi s Brucem Willisem. Navíc ten výcvik, co hlavní hrdina dostal, je skvělej. Ten bych si dal říct, protože po něm by člověk opravdu mohl říct, že je na vrcholu schopností. Škoda, že u nás nejsou nějaký výcvikový tábory pro militantní jedince, jak v USA. Osobně se mi líbí víc ta část, kde ten výcvik dostává. Ostatní je už "jen" velice napínavá akce s několika zvraty. Takhle má vypadat opravdová akční kriminálka. Propracovanej scénář, dobří herci, zvrat na každém kroku a paranoia titulního hrdiny koukající z očí. Ale nemyslím si, že by speciální jednotka Komitětu Gosudarstvennoje Bezopasnosti vypadala jak zásahovka v Americe, to se jim přeci jen trošku nepodařilo. Přesto, nejlepší akční špionskej thriller posledních mnoha let. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční příběh námořního důstojníka, který byl až příliš podobný teroristovi Carlosovi alias Šakalovi a který byl proto zverbován a vycvičen CIA a Mossadem k nebezpečné akci. Kvalitní a napínavý thriller s dobrými herci jako Aidan Quinn, Donald Sutherland a především Ben Kingsley. Nesedělo mi jediné: Nevěřím scénáristovi, že by žena nepoznala záměnu jednoho svého milence za jiného byť velmi podobného. Trailer: http://www.sms.cz/film/hon_na_sakala/ukazka ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená blbina. Několik akčních scén, co stály za pozornost, ale scénář museli napsat snad chovanci v jedličkárně. Jinak vtipná byla ta putyka v NDR v roce 1987. Myslim, že by se američani celkem divili, jak v tý době chodili dederóni vymóděný :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Vy jste mě nestvořil. Vy jste mě nakazil svým jedem." Nečekaně kvalitní - scenáristicky, režijně i herecky - druholigový akčňák. Hned úvodní atentát granáty v kavárně se mi vryl do paměti, zábavná je i následující výcviková pasáž, první nasazení a návrat proměněného hrdiny k manželce, která ho nepoznává... a pak už se rozjíždí napínavý hon plný zvratů a mrtvol. Zajímavé je, že to přišlo ve stejném roce jako Tváří v tvář, ve kterém se taky musí klaďák proměnit v záporáka, aby ho chytil, a hrabe mu z toho. Quinnovi obě polohy věřím a Sutherland a Kingsley jsou sympatická mentorská dvojka. "Tak tohle já dělám, Mauro. Když dovolíš, musím do práce." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že nemanželský sex člena tajné služby je vlastně souložením za vlast.. Dávají se za to metály? Ten český název je trošku zavádějící, protože The Assignment má s filmem Catona-Jonese společné leda psovitou šelmu jakožto přezdívku pro mezinárodně hledaného zločince, kvalitou je však Willisův šakalí kožich nemilosrdně vyprášen. Skvělý Kingsley, posedlý Sutherland, neotřelá epizoda s výcvikem, oldschoolová honička v Lybii - to vše dělá z nenápadného thrilleru Duguaye nadprůměrnou podívanou. Škoda jen závěru, kdy se ruská elitní jednotka nezachová dvakrát elitně a já pak nevím, kdo je v berlínském rybníku Carlos, kdo je Ramirez, kdo je Aidan, kdo je Quinn a koho mluví Prachař.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carlosove aka Šakalove neslávne slávne činy je asi celkom problém dostať na plátno v perfektom podaní, lebo ako tomuto, tak aj snímku s dvojicou Gere/Willis niečo chýba. Ak by som povedal, že tu je film pekne psychologicky vyložený (a teda aj herecky lepšie zvládnutý) a akčné scény mierne zaostávajú, tak v druhom je to presne naopak. Ale ten nedostatok nie je taký výrazný, aby klesol až do priemeru. Určite sa jedná o veľmi kvalitné spracovanie a Quinn je obrovský kus poctivého herca! 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný thriller. Má výborný príbeh o námorníkovi, ktorý vyzerá ako hľadaný medzinárodný terorista, po ktorom už dlho neúspešne ide CIA a tak ich agent požiada námorníka o pomoc, aby prevzal teroristovu identitu a tým mu robil problémy. Ale to ešte netuší, že prevzatie identity mnohonásobného zabijaka ovplyvní aj jeho osobnosť a tým aj osobný život. Spracovanie sa mi páči, celá táto tématika je nadmieru zaujímavá a tu je podaná príjemne svižne bez výraznejšie slabých miest, zaujme už celá úvodná fáza, ktorá zoznámi s teroristom Carlosom a následným presvedčovaním námorníka, poteší aj výborný tréning a potom už nasleduje nasadenie do akcie. Takže je prakticky jedno, či práve prebieha nejaká akcia alebo len námormník bojuje so svojou osobnosťou, dej baví po celý čas. Akcie tu nie je až tak moc, ale vo svojej kategórii je dosť vydarená. Tento film sa snaží pôsobiť čo najrealistickejším dojmom, takže tomu je prispôsobená aj akcia, nejaké dlhé súboje alebo prestrelky s množstvom zabitých sa tu čakať nedajú, ale tých pár prestreliek pôsobí dobrým dojmom, spokojný som aj s naháňačkami, jedine by to chcelo aj nejaké súboje, nielen tieto dva krátke a pomerne bezvýznamné. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia so špeciálnou jednotkou, ale všetka akcia je na tom dobre. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, až prekvapivo dobrý Aidan Quinn, k tomu výborný Donald Sutherland, poteší aj Ben Kingsley, ale nesklame ani zvyšok postáv. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne, takýto štýl mám rád. Hon na šakala je výrazne lepší film, ako príbehovo podobný Šakal s Brucom Willisom a to po všetkých stránkach. Hlavne má omnoho lepší scenár a aj postavy. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 76%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Prima akčňák z devadesátek. Nejlepší mi přišla část výcviku a zácviku a toho, jak se v Annibalovi postupně začaly projevovat temné stránky teroristy, kterým se snažil být. Nehledě na to, že je zde velmi slušný Sutherland a Kingsley. Aidan Quinn se mi v hlavní roli líbil hodně. Myslím, že přesně splňuje typ role fyzicky i herecky. Jediné, co bych vytkla, je ten neuspokojivý konec. To se jim vážně nepovedlo vymyslet něco trochu zajímavějšího? No ale jinak dobré. O mnoho lepší, než Šakal s Willisem a nechutným Gerem (já vím, že filmy toho nemají moc společného, ale zase ty změny identit, špionáž, terorismus, šakal... něco by se snad našlo). V tom případě ale rozhodně doporučuji raději tohle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Díky Lacikemu jsem si tenhle kousek po nějaké době připomenul a jsem rád, že jsme se pro tentokrát shodli. Svižná rychle odsýpající akční záležitost pod vedením osvědčeného režiséra Duguaye který uměl točit béčka v áčkovém hávu. Já jsem velmi spokojený, protože v dnešní době podfinancovaných nudných břeček už o podobný kousky ani nezavadíte. Jo a ten obsah tady to je zase něco... Už fakt chybělo jenom vykecat jak to celý dopadlo. Fakt k posrání zajímalo by mě kdo tohle schvaluje, ale co už nemůžu říct, že bych byl překvapen.85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky výcvikovým scénám vcelku záživný thriller se zajímavým obsazením, který trochu více než je zdrávo sráží poněkud zvláštní stylizace a režie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

veľmi prijemne prekvapenie.duguay zabodoval.len po VYNIKAJÚCEJ prvej polhodine film stráca tempo.Výborný Aidan Quinn ()

Reklama

Reklama