Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch film na sobotný večer, v dnešnej dobe film na nedelné popoludnie, ak nejde nič zaujímavé niekde inde. Väčšinou nikde nič nejde takže som neprepol a dalo sa. Nechce Reitman dojsť pozrieť tam, kde má korene a natočiť romantickú komédiu o našich vládnych predstaviteloch? Hneď by som išiel do kina na slovenský film. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská šablona, tzn. velmi předvidatelný děj, černobílé postavy, patetické projevy a naivní úvahy o tom, co je správné... . Ano, to všechno v tomto filmu je, ale je to sepsané a zahrané tak dobře, že to nevadí. K. Kline to dává tak, že nemáte problém uvěřit mu jak prezidenta dacana, tak jeho dvojníka. Weaver toho prostoru nedostala tolik, ale když ano, byla radost na ni koukat. Díky její Ripley jsem si nikdy nevšiml, že to byla vlastně moc pěkná ženská. Nu a třetí do party Langella, ten to měl jako polihajzlík jednoduché, takže není prakticky co vyčíst. I přes tu naivitu na hraně hollywoodského kýče jsem se nechal lapit. Příběhy o dobrých lidech a o tom, že pořád stojí za to bojovat za správnou věc, často končí jako patetické bláboly, ale Raitmanovi se podařilo uplácat pozitivní a pohodový film, u kterého se budete většinou usmívat. Ke konci už ale bylo toho skautíkovství moc, takže 4* jsou tak akorát. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie! Taková ta klasická Amerika! Trochu smích, trochu doják, trochu nervy! Supr obsazení. Dřív jsem o existenci dvojníků Daveů neměl potuchy, teď v poslední době jsem to viděl namátkově v bedně snad třikrát. Jo, pokaždý se mi to zdá lepší a lepší! Možná životní role Kevina. Chválím určitě i Vinga Rhamese. 70% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Komedie z amerického prezidentského prostředí jsem si oblíbil už v dětství a ani nevím proč. Dave patří k jedněm těm nejlepším, co v tomto žánru vzniklo. Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou ve svých rolích úžasní a ostatní herci nijak nezaostávají. I téma výměny prezidenta je docela zajímavé. Dave není dokonalý film, ale rozhodně se jedná o vysoký nadprůměr. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dejve, Amerika je nemocná a ty ji vezeš do nemocnice.. '' ------ Tohle byl takový mix Prince a chuďase, Being There a Amerického prezidenta... Neříkám, že se mi to nelíbilo. Bylo to milé, o tom žádná. Na komedii tam však toho humoru bylo málo a těch pár grimas ,,Boba'' Langelly to nezachránilo... O té naivitě se nebudu raději zmiňovat, beru to prostě jako takovou pohádku pro dospělé. Zato tam bylo dost té romantiky a romantika v Bílém domě, to je vlastní žánr... Je mi jasné, že Amíci tohle všechno mají moc rádi, ale zdá se mi že je toho k nám všeho již krapet přeimportováno... Trochu jsem se děsil závěru, opravdu šílím, když na konci většiny filmů, kde se nějak vyskytne prezident USA všichni tleskají a mávají prápory... Naštěstí tady to tvůrci celkem solidně ustáli a bylo to jen přecukrndlované. Co jsme musel uznat bylo, že Ripleyové bych ty její roky vůbec neřekl a vypadala dost dobře... Dávám tři krabice důkazů o korupci. * * * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)

Reklama

Reklama