Reklama

Reklama

Muž, který přijde při letecké nehodě o rodinu, spřádá důmyslný plán na pomstu viníkům. Chce se dostat do blízkosti magnáta, jehož pachatelé požádali o pomoc se záchranou nákladu ztraceného letadla... John Talbot, odborník na záchranu a vyzvedávání vraků z vody, se stane svědkem vraždy své ženy i dítěte. Po neúspěšné spolupráci s policií Talbot zosnuje vlastní plán, jak předat vrahy své rodiny do rukou spravedlnosti. V přestrojení za zločince zinscenuje fingovanou vraždu policisty a unese Sarah Ruthvenovou, dědičku ropného impéria. Talbotova předstíraná troufalost zaujme vůdce zločineckého podsvětí, který chce zachránit cennosti z paluby havarovaného letadla, jehož trosky skončily na mořském dně. Jenže Talbot ví, že je tento muž odpovědný za smrt jeho rodiny a rozhodne se zařídit, aby se z výpravy za záchranou trosek letadla už nikdy nevrátil. (Cinemax)

(více)

Recenze (39)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro blázny do automobilovejch honiček určitě povinnost. Jinak je to dosti překombinovanej thriller s jedním fakt bizarním momentem a to když padouch míří na hlavního hrdinu a místo aby ho střelil tak řve: "Já tě zabiju" načež ho odfoukne vítr!!! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Atmosférický, stylový, napínavý a hlavně PŘEKVAPIVÝ thriller, u kterého si nechcete číst obsah. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Připomeňme si, alespoň ve stručnosti, že starých dobrých filmů v každém případě není nikdy dost. Nepochybnou kvalitou je naprosto skvělý Barry Newman, který určitě nezklame příznivce akčních filmů ze sedmdesátých let. Asi není třeba dodávat, že britští tvůrci kriminálních příběhů jsou vždycky nápadití a opravdu umějí zaujmout. Rozhodně doporučuji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Parádně přestřelenej sedmdesátkovej akčňák z množstvím dějových zvratů které jsou z nekompromisní kadencí páleny do nebohého diváka ovšem pokud vás to zaujme bude vás to bavit. Jenom radši nečtěte ten spoileroidní obsah tady který je zase dobře na pěst, teda pokud z těch zvratů chcete něco mít. Jinak tentokrát zapomeňte na pomalý tempo film má od začátku slušnej drajv úvodní honička je ukázkou poctivýho řemesla a překvapilo mě i to velmi neobvyklý finále. Takhle originálně donutit padouchy k tomu aby přiznali své zločiny, to jsem ještě neviděl. Pravda možná je celý ten scénář lehce naivní, ale proč by mě to sralo, když jsem se tak dobře bavil.85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - nedoporučuji číst zdejší obsah, jelikož vyžvanil téměř celý film. Výborný thriller s úvodní automobilovou honičkou, za niž by se nemusel stydět ani James Bond. Divák je přímo vržen do příběhu, a tak dlouho neví (pokud si nepřečetl zdejší obsah), co je John Talbot zač. Snímek disponuje řadou napínavých scén, kdy stačí jen malý noční výlet z okna a o atmosféru je postaráno. A navrch k tomu všemu dojde i na podmořské dobrodružství. Protože se jedná o britský snímek, hádal jsem konec padesát na padesát, anžto u těchhle filmů jeden zkrátka neví. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vlekoucí se krimi, v níž se dlouze jezdí autem, hodně chodí a běhá, také plave a potápí, až se nakonec dospěje k docela nečekanému závěru. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Macho z Vanishing Point se po dusné Lousianě žene za pomstou za stálé přítomnosti typicky MacLeanovského smyslu pro napětí a strhujícího závěru hluboko pod mořskou hladinou. S Newmanovým předešlým počinem můžeme srovnávat hlavně DELIKÁTNÍ 10 minutovou automobilovou honičku s policisty. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akčný film s dvoma zásadnými, nečakanými zvratmi. Niežeby som bol po ich znalosti omnoho múdrejší a dovtedajší dej by dával skutočný zmysel, ono zosnovať takúto akciu je predsa len vysoko nepravdepodobné. Ale motivácia tu bola, nie že nie. Pri nekonečnej automobilovej naháňačke som mal pocity ako pri sledovaní F1 v nedeľu popoludní, tu to bolo ale predsa len o niečo zábavnejšie, i keď oveľa menej reálne. Vystriedame viacero odlišných prostredí, atmosféra ale nie je tak "vymazlená" ako by mohol divák vopred očakávať, hlavne by si ale nikto nemal čítať tu prítomný obsah, v podstate ide o ekvivalent toho, ako keby niekto v obsahu vyzradil pointu Šiesteho zmyslu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po zbytočne dlhej a stereotypnej naháňačke na nezničiteľnom ukradnutom aute prišli scenáristické eskymácke obraty a Barry Newman s tvárou hráča pokru si išiel neochvejne za svojim cieľom. Chvíľka povinného napätia pred záverom a potom oslobodzujúce titulky. Niet na čo spomínať. Enricovi Dobrodruhovia, to bol film, na ktorý sa spomínať dá. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičková záležitost, které ale dám jenom tři - za to, jak dlouho trvalo, než jsme se dostali k odhalení. Začátek je totiž jen velmi málo logický, zato honička v autech takřka nekonečná až trochu únavná. Konec lehká přeháňka, ale to se za ten záběr na kostry sedící za předním sklem přežít dá. Výborný původní dabing, v němž exceluje zejména věčný ultrapadouch hlasem, Jiří Holý. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Plavovláska Suzy Kendall bola aj vo svojich najznámejších filmoch skôr na okrasu ( zaujala aj talianskych režisérov pri nástupe gialla ) a taktiež tomu bolo aj v tomto akčnom príbehu. Voľakedy bežal film v našich kinách, ale nebolo mi súdené ho vidieť. Ide o veľmi slušnú záležitosť, s dlhou úvodnou naháňačkou na autách, za ktorú by sa nehanbil ani Steve McQueen, nečakaným zvratom kdesi v polovici filmu a coolovým Barry Newmanom. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Aliastaira, tak tohle mi nesedlo. Ve filmu vlastně o nic nejde, ta zápletka je až moc jednoduchá, a na to, jak je jednoduchá, tak chybí spoustu věcí dovysvětlit. Honičky v autech bezva, ale po dvaceti minutách stále nastejno. Hlavní hrdina má stále jeden obličej, nedokáže zahrát ani nějaké emoce, a tím také vyznění filmu dost sráží. V podstatě je to zbytečně dlouhé, kratší stopáž by tomu prospěla. Pro fanoušky dobrodružného žánru 70. let, ale jinak film vážně nic moc navíc nenabízí. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Někdy a tady teda obzvlášť -  se opravdu vyplatí přístup k filmům takovej, že dáte na své oblíbené uživatele a jejich dobrý tip - nesledujete trailer, nečtete obsah a jdete do toho naslepo dle pár ingrediencí, které Vám mohou sedět ;) Čekal jsem teda úplně něco jinýho, ale o tom to je! Úvod je atmosferický, strašně jsem si liboval v té rané době jižanských amerických 70´s a prostředí bylo totálně mazec, honička s policajty a kamera připevněná k autům, to byl jeden velkej úlet, bomba a vůbec jsem netušil, co bude pak a nebude to tušit asi nikdo, kdo nečetl předlohu a dojde na zvraty a události, který prostě neuhádnete a to je třeba ocenit. Perfektních 7.5/10 ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, bez digitálních sraček...je úžasné jak se mění poničení červené fordky v honičce )) A v Komandu to všichni zesměšní....tohle je poctivé filmové bláznovství.... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Chtel bych strasne moc dat vic, ale po excelentni prvni pulhodine, ktera jakoby ze zpetneho zrcatka predchoziho Vanishing pointu vypadla to zacina jit ke dnu jako inkriminovana ponorka. Kdyby aspon ten konec nebyl takovy happy - daleko vic by mu slusel smutek... Ale Barry umi ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když ještě v sedmdesátých letech neexistovaly digitální triky, mohl vzniknout takhle poctivě natočený akční thriller a řekněme si to na rovinu - má vše, co dobrá oddechovka má mít. Nic není jak se na první pohled zdá. Barry Newman jako sympatický hlavní hrdina Talbot hnaný touhou po pomstě, krásná červená fordka a honička může začít...Jenom jakkoliv je hlavní hrdina sympaťák, v úvodu filmu když slyší ve vysílačce jak se řítí letadlo s jeho ženou, malým synem a bratrem vstříc smrti, ani to s ním nehne...Nějak Newman ty emoce nezahrál věrohodně... ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Som veľmi spokojný. Kedže som absolútne netušil o čom vo filme ide a nič som predtým o ňom nepočul, mohol som si užívať dosť nečakané zvraty. Začiatok ma príliš nevzrušil, tie zázračné úteky a nelogičnosti, napr. auto s kľúčikmi doslova pripravené na ukradnutie mi evokovali že zrejme pôjde o nejaký béčkový "roadexploitation", kde si tvorcovia s deravým scenárom nerobia ťažkú hlavu, a snažia sa náš ohúriť 15 minútovou automobilovou nahánačkou, a do konca budeme sledovať útek tej nerovnej dvojice... Ale chyba lávky! Už v prvej polovici sa tempo mení, všetky nelogičnosti sa zrazu vysvetlia, a všetky kolieska začínajú zapadať... Nechcem viacej rozpisovať dej , síce tunajší užívateľia tu v komentoch spoilerovali jedna radosť.. ehm... Ale scenár, ktorý vyzeral béčkovo deravý, je zrazu špičkový. Zrejme je to knižnou predlohou, takže tvorcovia mali uľahčenú prácu, ale takto nám vlastne vznikol veľmi zaujímavý mix viacerých žánrov, korunovaný zaujímavým "klaustrofobickým" záverom....Na záver len jeden povzdych: Keby len dnešní tvorcovia vedeli tak dávkovať napätie a nechávať nás v neistote d konca... V tomto thrillery časom idú od desiatim k piatim . Česť výnimkám, samozrejme. ( napr. Nolan) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Talbot. Pod tím jménem se mi vybaví tento na tehdejší dobu vynikající thriller plný skvělých automobilových honiček. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Věrná adaptace románu Alistaira MacLeana, která vám převypráví knihu, ale chybí jí ten ironický komentář a nadhled vypravěče (a to uměl MacLean dokonale). A protože béčkoví herci nedokáží dát filmu žádný výraz (jen Kingsleyho si zapamatujete, protože je to přece Kingsley s vlasy), a po úvodní automobilové honičce už žádná výrazná akční scéna nepřijde, jde o další nikterak moc povedenou macleanovku. Ale kvůli té honičce hvězdu přidám, protože, co myslíte, dokáže tohle v budoucnu na plátně nějaká elektrická Tesla? Obávám se, že nikoliv. ()

Reklama

Reklama