Reklama

Reklama

Drahý John

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nákladní člun brázdí Skagerrak. Jeho motor hučí v nízkých obrátkách a do toho jeden z lodníků, sedící na zábradlí lodi, hraje blues na foukací harmoniku. Atmosféru, tak exotickou pro suchozemce, dokresluje křik racků a třpyt slunce na vlnách. Loďař John se v ospalém minipřístavu zakouká do servírky a zjistí, že si ho pamatuje od minulé návštěvy. Až sem banalita, avšak posléze se John dovídá, že Anitě se její jediný vztah nepovedl a zůstala jí z něj holčička. Rovněž jeho manželství ztroskotalo. Vzniká pak mezi nimi vášnivý milostný vztah, který však trpí disharmonií - John (Jarl Kulle) je mužně prudký, Anita (Christina Schollenová) hledá spíše něhu. Takže ve vztazích muže a ženy problém takřka univerzální. Když John z přístavu odplouvá, zdá se, že jiskra nebyla dost silná na zažehnutí trvalého ohně, avšak… (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Greya 

všechny recenze uživatele

Vsuvkou je neuvěřitelná paralela dráždivého looku Kulleho, jenž prostírá místy podobně uhrančivého Daniela Craiga. „Měsíc je meloun, růžový meloun, portugalský“ lepí se pozvolna na duši červená knihovna zabavujíc lodního kapitána Johna a servírku Annu při společném rozjímání náhodného setkání. Kodaňská ZOO v 64tém obohacuje malou dcerku Helen, čímž cílevědomý John plní osnovy osamělé matky a její zmatené mysli.  ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : MFF Mar del Plata 1965 - Cena film.kritikov pre najlepšíu herečku (Christina Schollin) ◘◘◘◘ Oscar 1966 - Nominácia na najlepší zahraničný film ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak jestli se někomu povedla vkusná červená knihovna, tak tvůrcům tohoto díla. Snad je to tím, že žádný z protagonistů není spanilomyslný jedinec z vyšších kruhů, že je to takové "obyčejné". ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moc fajny film, miestami to vyzera akokeby to tocil samotny Ingmar bergman, ale potom som zistil ze nie. Kazdopadne namakana rezia, film je hodne aj cervena knihovna, ale to je vec tolerancie . 70 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama