Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové vyprávění o dramatickém osudu Jákobova nejmilovanějšího syna Josefa, kterého jeho bratři sžíraní závistí prodali do otroctví. Otcova láska a žárlivost bratrů zasadily do Josefova života kameny nelehkého údělu, nad nímž se ale i ve chvílích těžkých zkoušek vznášelo poselství naděje. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Co si vzpomínám tak naprosto impozantní a zcela konkurenceschopné, řekl bych až bezkonkurenční zpracování biblického příběhu. Dokázal mě opravdu vzít za srdce. Dokonalost, čistota a jasnost zpracování přináší do snímku radost z čistého tvoření a opravdovost. Důležitá zde byla výprava, tu zvládli také přesvědčivě. Nemám důvod nedát 5, protože filmy v této kategorii jsou zašedlé a nudné jako v kostele. Bohužel. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

V tomhle dílu o Josefovi jsem (mimo jiného) přišla na to, že ti, z nichž se podle legend (myšleno Bible) zrodil izraelský národ byli pěkný mrchy - myslím tím Jákobovy syny... Vyvraždí půl města, využijí přitom jisté indispozice obránců města ale Jákob jim jen řekne tytyty, zachovali jste se špatně, ale musíme odejít, aby se proti nám nespojili přátelé města, kde jsme vraždili a nedali nám, co proto, jak si zasloužíme. Kde je pak nějaká spravedlnost? No, hlavně, že jsou vyvolený národ. Ti bratři se mi furt neskutečně pletli, podle obličeje jsem je nikdy (s výjimkou Rácheliných synů Josefa a Benjamina, kteří ovšem nebyli mrchy :-)) nepoznala. Hezky natočený, hlavně jsem spokojená s částí, jež se odehrává v Egyptě a (u mě dost nezvykle) s krásnou hudbou... ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem věřící a náboženství obecně pokládám za jednu z největších překážek harmonie a porozumění současné (i dřívějších) společnosti, filmové biblické příběhy mě většinou nadchnou. A stejně tomu je i u Josefa. Jeho cesta od mládí, přes nesnášenlivost jeho bratrů, otroctví v Egyptě až na samý vrchol (tedy až druhý za faraonem) hierarchie starověkého Egypta mě bavil skutečně dost. Toho italského herce neznám, ale byl dobrý. Prim ale samozřejmě hraje Ben Kingsley a Morriconeho hudba. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ikdyž v dnešní "moderní" době budou některé pasáže z filmu některým divákům připadat moc ortodoxní a demagogické, je třeba si uvědomit, že víra, pokora a láska toho dokáží víc než abstrakty opačné. Závěr filmu, kdy se Josef znovu setká se svými bratry a posléze i otcem, mě vždy dovede k slzám. Standardně vysoký výkon Bena Kingsleyho a vynikající výkon Paula Mercuria. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ztvárnění silného biblického příběhu, v závěru druhé části jsme plakali jako želvy:-). Asi každý zná Josefův život, ale není na škodu si někdy připomenout, jak léčivá je síla odpuštění a inspirovat se tímto výjimečným mužem, který dokázal odpustit velkou křivdu, proti níž jsou naše ublížení většinou malicherná. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama