Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodník Ostap Bender bez ohledu na svou smrt na konci knihy Dvanáct křesel, napsané v roce 1928, se o tři roky později vrací na scénu opět v plném šarmu. Uhání totiž jiného úspěšného podvodníka, sovětského milionáře, ve snaze pumpnout ho alespoň o část jeho zisků. Film je celkem věrnou ilustrací knihy a podává groteskní obraz raně sovětské společnosti dvacátých let 20. století. (slunicko2)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zlaté teľa podľa mňa nedosahuje kvalít Dvanástich stoličiek. Možno je to režisérom, ktorý nepristúpil k látke s ľahkosťou, možno predstaviteľom Ostapa Bendera ( Sergei Yursky ), ktorému chýbal figliarsky šmrnc Archila Gomiashviliho v spomínanom filme. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sovětská groteska. 1) Grotesky nepatří mezi mé oblíbené žánry. 2) Křečovitá snaha o vtipnost mi neimponuje prostě proto, že mě nudí. Snaha udělat z příjemné satiry grotesku výslednému produktu škodí. Sovětské figurky jsou zobrazeny přijatelně, ale věci chybí dostatečný nadhled. 3) Inu, není lehké převádět světové bestsellery na plátno. ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

Na komédii by sa malo dať zasmiať a tu sa nedalo. Je to akýsi druh ruského humoru, pre ktorý sme asi v minulosti neznášali sovietske filmy. Celú prvú polhodinu som sa nedostal do deja, jednoducho to nešlo. ()

Reklama

Reklama