Reklama

Reklama

Charles Castle, zoufalý z tragické smrti své milované ženy, odchází jako válečný fotograf na frontu. Po návratu je kontaktován záhadnou ženou, která umí odhalit tajemství, skryté za fotografiemi mrtvých a zavražděných - zná totiž způsob, jak se s jejich pomocí spojit se záhrobím. Od této chvíle má Charles jediný cíl - znovu se setkat se svou mrtvou ženou. Existuje však člověk, který chce otevření brány podsvětí zabránit za každou cenu... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (19)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi happyend nelíbil víc než po tomhle psychedelicky depresivním odvážném melancholicky skeptickém splínu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tajemný a místy působivý snímek čerpá z událostí točících se kolem fotografie víl z Cottingley. Charles Castle se nejprve snaží podvod odhalit, pak ale propadne kouzlu fotografie a vydá se do míst, kde byla pořízena. Začne doufat, že přeci jen existuje jiný svět a víly jsou jakýmisi posly mezi nimi. Mohl by se tak konečně setkat se svojí ženou, kterou ztratil a na niž nepřestává myslet. Ben Kingsley v roli menší, ale jako vždy přesvědčivé - nekompromisní muži byli jeho parketa. Smířlivý konec se dá svým způsobem označit za šťastný. Snad jen stopáž by mohla být kratší... 3,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len priemerny Mysteriozny film s Toby Stephensom. Stephensa sice povazujem za vyborneho herca- tu mal len 28 rokov - ale takymito sivymi sedivymi priemernymi filmami by v zivote neprerazil - este dobre, ze potom prisla bondovka Dnes neumirej 2002 a 1 Poirot. Ucast Gandhiho /teda pardon, Bena Kingsleyho/ tomu trochu pomohla : 60 % ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a netradičný námet. Bohužiaľ, ale úspech sa akosi mihol účinkom. Ono gró filmu a duchovné víly pôsobia trochu rozprávkársky, miestami možná smiešne a v celkovom kontexte je z toho vlastne úsmevný gýč. Je to veľká škoda, pretože potenciál sa tu skrýval nemalý. Čo diváka určite poteší je pekná hudba a záverečné rozzuzlenie, ktoré je doslova smutným happyendom. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl film "Výchozí bod" a zaujal mě. "Fotograf" má dost podobné téma, kdy na začátku je vědec - skeptik, který věří jen tomu, co se dá změřit a na co se dá sáhnout. Postupem času a díky faktům však začíná měnit názor a uznává, že ne vše, co se na tomto světě děje, lze vědecky dokázat. Je to pojato poněkud pohádkověji (ti andělíčci či víly byly roztomilé). Takto vystavěné mysteriózní filmy mám rád a tento nebyl vůbec špatný. ()

wiix 

všechny recenze uživatele

Človek 100 minút čaká na vyvrcholenie a ono to pokračuje až do poslednej bodky záverečných titulkov v stále rovnako nudnom a predvídateľnom tempe. Ja osobne som v tom nevidela nič rozprávkové či mysteriózne...škoda. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Do doby před sto lety stylizovaný film o muži, který ve vánici na horách ztratí manželku, s níž se pak na konci (v jiném světě?)setkává. Mezitím nastoupí na frontu a tam vidí v hospodě zrychlené i zpomalené pohyby lidí, zejména pak jakési víly, malé lidské létající a svítící bytosti.... Film na hranici fantasmagorie až kýče. ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Kvázimysteriózny príbeh o fotografovi posadnutom hľadaním iných svetov prostredníctvom lietajúcich bytostí zjavujúcich sa po skonzumovaní zvláštnej kvetiny...trochu divný námet, ale budiž. Film našťastie neskĺzne do stupídnej fantazmagorickej zlátaniny a tak vydržíte v pohode až do nečakaného konca ťažko označiteľného ako hapyend...Slušné tri hviezdičky plus jedna za hudbu. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Krásny fantasy príbeh o svete mimo nás ktorý si neuvedomujeme a predsa v ňom žijeme. Toľkokrát natočený príbeh o duchovnom a nadprirodzenom svete a predsa tak iný. Miestami to pôsobí skoro rozprávkovo. Troška mi tu vadili slabšie výkony hercov, ale zasa to vyrovnávala skvelá hudba a nádherný príbeh, ktorý dokáže zaujať od začiatku až do konca. A záver filmu bol taký netradičný a dokázal prekvapiť. ()

wray 

všechny recenze uživatele

Toto je dalsi z filmov ku ktorym som sa dostal kvoli hudbe (resp - hladal som filmy na ktorych spolupracoval Simon Boswell) a - nebola to zla volba. Prijemny mysteriozny film s dobrou atmosferou, herecky fajn, s netradicnym koncom... Dokonca mi ani nevadilo ze to bolo "historicke" (tuto kategoriu filmov obvykle nemam rad). Male plus za to ze to bolo o foteni (co je tiez moje hobby), a trosku vacsie plus za Beethovena v soundtracku (skutocne ta hudba k tej scene pristane). Viac ako 3 nedavam, pretoze to stale nebolo tak tajomne (kludne by som mozno pouzil az slovo "strasidelne") ako by som chcel, chybali tam mozno nejake emotivnejsie sceny, triky a celkovo film posobil skor TV dojmom - jednoducho, viem si to predstavit aj lepsie spracovane. Kazdopadne - stale velmi dobre aj tak ako je, a odporucam ak mate chut na film o duchoch, vilach, druhom svete... ()

embee 

všechny recenze uživatele

Zvláštní námět. Popravdě nevěděla jsem, co od tohoto filmu můžu čekat. Hlavního hrdinu, fotografa, osloví žena, jež si myslí, že na fotografii svých dcer zachytila víly. Nejprve skeptický muž jí nakonec uvěří a rozhodne se sám, pomocí svého fotografického vybavení, dokázat jejich existenci. Jeho snaha se mění v posedlost, když má po požití neznámé květiny mimosmyslový zážitek, ve kterém se kromě víl opět setká se svou manželkou, která tragicky zemřela hned druhý den po jejich svatbě, a na kterou nemůže zapomenout. Jeho počínání se však nelíbí místnímu faráři. Muž ho v hádce nešťastnou náhodou zabije a je souzen. Odmítá obhajobu a je popraven. Předtím si ovšem nezapomene vzít svou květinu, aby se opět setkal se svou láskou. Mimochodem, o jakou květinu jde, by jistě zajímalo nejednoho človíčka experimentujícího s psychedelickými látkami:) Celkem hovadina, ale na Tobyho Stephense se tam fakt pěkně kouká. ()

judy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, zvláštní, zvláštní. Shlédnuto kvůli Tobymu Stephensovi - zajímalo mě, jak si vedl 9 let před Janou Eyrovou. Bohužel příšerný dabing, v anglickém znění jsem nesehnala. Příběh sám zajímavý, až do doby, kdy se objeví skutečné (nikoliv jen vyfocené) víly. Těžko říct, jestli měl hlavní hrdina halucinace, každopádně našel, co hledal. A já taky - ujistila jsem se v tom, že ač je Toby Stephens skvělý herec, ani to této slátanině nepomohlo. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Uznávám, atmosféra a hudba má něco do sebe, jenže to je všechno. Je to pomalý melancholický film určený nejspíš skupině gothů, kteří hledají štěstí mimo tento svět. Víly mi přišly jen jako taková vsuvka, čekala jsem, že to bude právě víc o nich a ne o depkách jednoho fotografa, který je nakonec šťastný, že tu končí. ()

Moravian 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Úroveň filmu zvedá jen část zpracování a vcelku povedená hudba. Příběh je otřesný a herecké výkony nepřesvědčivé. Snaha o mysteriózní originalitu je našroubovaná na ultra romantickou zápletku (láska až za hrob) s obdivuhodně naivním ztvárněním. Chybí hlubší asociace nadpřirozených elementů, které lze s trochou nadsázky vysvětlit halucinogenními účinky. Pro mě jednoznačné zklamání. ()

Reklama

Reklama