Reklama

Reklama

Triumf lásky

  • Itálie Il trionfo dell'amore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krásná princezna se na první pohled bláznivě zamiluje do mladého a nezkušeného Agise. Jeho vychovatel, filosof Hermocrates ale učí pohledného mladíka kromě jiného nenávisti k ženám. Dívka se rozhodne přestrojit se za muže, dostane se až do jeich osamělého klidného domu a vrhne se do vzrušující hry, ve které vyhrají jen odvážní. To, co následuje, je směsicí svádění, intrik a podvodů, ale především hledání skutečné lásky a pravého dědice trůnu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Kali4 

všechny recenze uživatele

Potenciál rozhodně tento film měl. Schopní herci nechyběli a předloha je dle mého názoru taktéž kvalitní, ale naděje na úspěch byly zmařeny dialogy, které mnohdy postrádaly smysl, a naprosto odfláknutým a nelogickým závěrem. Místo Triumfu lásky bych doporučil například Jak je důležité míti Filipa (2002) s Colinem Firthem. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pikantní, kostýmně-konverzační barokní >teatrální< hříčka (dle hry francouzského dramatika Pierra de Marivauxe - 1688-1763) na citová témata... Rozkošně brilantní! ;-) - Tahle dáma (Clare Peploe - mj. manželka Bernarda Bertolucciho) si jen tak točí sem tam nějaký ten film - a kdo viděl "Trik", ví, že jsou to takovéhle nenápadné malé vypointované (a jak vidno nedoceněné!) výborné filmy pro velké a pokročilé... - - - P.S. Škoda zas jen toho českého dabingu a řízu na 4:3. (Tedy úvodní titulky nám pustili 16:9 - to je debilita rovná celé té pseudoveřejnoprávnosti!) To aby se člověk pořád opakoval. Proč to ta ČT(2!) kurňa furt dělá... :-( ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Triumf lásky skutečně může oslovit jen tam, kam se dostala alespoň základní informace o tvorbě Pierra de Marivaux. Vnímat přepis divadelní hry z roku 1732 skutečně nelze dnešníma očima. Já jsem se upřímně nadchla, pikantní, převleková hra s mnoha podtexty a výbornými hereckými výkony. Nadto prolínání filmového světa s divadelním prostorem je velmi chytré. Závěr pak skvostný. Hudba dokáže být nad vším. P. S. Ano, bohužel kopie byla v ořezu odvysílána nejen na ČT, ale taky vydána na DVD, takže český trh je opět ochuzen s velkým O. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Velmi hravá adaptace Marivauxovy hry z roku 1732 (označení barokní by ve francouzském prostředí působilo značně sporně) se silným filozofickým podtextem (komediální schéma je spíše zástěrkou, hra řeší i dosti závažná politická témata - boj o politickou moc, včetně vraždy), jemuž na dokonalosti dodává závěrečná objevitelská scéna za doprovodu Rameauovy dobové hudby (předtím užívaná Mozartova Figarova svatba sice duchu hry odpovídá, ale je zhruba o půlstoletí mladší, přesto práce s ní velmi podnětná). ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama