Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tříletý šimpanz Jack byl součástí univerzitního výzkumného projektu dr. Kendalla, kde se naučil velmi dobře komunikovat s lidmi. Poté, co dr. Kendall nečekaně zemře, má být Jack použit pro biologický výzkum. Naštěstí laborant Darren pomůže dostat se Jackovi pryč - posadí ho na vlak jedoucí do jeho rodiště a k jeho matce. Jack však zastávku zaspí a ocitne se v zasněžené Kanadě - zemi sněhu, ledu a ledního hokeje. Opuštěn v neznámé zemi, Jack brzy najde mladé přátele - Taru a jejího bratra Stevena. Ačkoliv je to Steven, kdo hraje lední hokej, právě jeho sestra Tara naučí Jacka bruslit. A tak má hokejový tým brzy nového hráče. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý rodinný film s neuveriteľne vycvičenou opicou, ktorá svojou húževnatosťou, šikovnosťou, prívetivosťou a optimizmom dodáva elán do života deťom, aj dospelým./ Iste, človek je korunou tvorstva, to však neznamená, že by sa nemohol inšpirovať krásou a harmóniou v prírode... Zvieratá sú „oddané“ Bohu cez svoj inštinkt, človek dosiahne radosť a pokoj oddanosťou Bohu (Dobru) cez svoj rozum a vôľu. ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Obyčejný hloupý film, který si získá leda velmi mladé přížnivce právě hlavní opičí postavou a jejími nenáročnými vtípky, díky kterým VIP získá alespoň jednu hvězdičku. Víc si nezaslouží. Je určen pro chvilkové pobavení malých dětí a je to škoda, že téma ledního hokeje se nedostává do kvalitnějších filmových sfér. Tady se jen ztrapňuje a všem je jasné, že cokoli v tomto filmu na ledě uvidíte, by se ve skutečnosti jen tak nestalo... Alespoň si režisér Vince na nic víc nehraje. ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Príjemná rodinná komédia, s perfektne vycvičením šimpanzom. Zápletka jednoduchá, ktorá je doplnená jemným humorom, ktorý rozhodne neurazí. Herecké obsadenie sa mi páčilo a herci pôsobili prirodzene. Toto je jeden z tých typických kanadských rodinných filmov. Síce je to proti akejkoľvek logike, ale občas treba brať film s nadhľadom a veľmi sa nezamýšľať nad dejom. Je to predsa rodinný film, v ktorom sa fantázii medze nekladú. Vyzdvihnem aj peknú hudbu, ktorá dodala to správne čaro. Krásne zasnežené kanadské prostredie + hokej + šimpanz, ktorý ho hrá. Mne sa táto kombinácia páčila a Jack ma nie raz pobavil. S ohľadom nato, že ide o žáner "rodinný" dávam za 4*. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Robert Vince je filmovým tvůrcem odlehčených filmů pro děti. Jeho režijní prvotina "VIP: Velmi inteligentní primát" sází na roztomilost zvířátek a nadnesenou karikaturu dospělých postav. I když šimpanz bez mrknutí oka dokáže utrhnout člověku ruku, je kombinace zvířecí roztomilosti a výjimečné chytrosti dostačujícím prostředím k odreagování šedé kůry mozkové za nevlídných podzimních podvečerů. Hokej je kanadským národním sportem a talentovaný primát na bruslích dokáže do poloprázdného hlediště nalákat rozšiřující se zástupy zvědavců. Nadsázka je dominující, tón je laskavý, zápletky jsou jednoduché a rozdělení dobra se zlem v rámci nenásilné výchovy je lehce rozpoznatelné. Hlavní postavou rodinného filmu je opičák Jack, neuvěřitelně inteligentní bonobo, který s přirozenou nenuceností zvládá lidskou komunikaci i všemožné lidské dovednosti. A o hokej jde především. Hlavní lidskou postavou je středoškolák Steven Westover (Kevin Zegers), nadaný hokejista podprůměrného dorosteneckého hokejového klubu. Hlavní dívčí postavou je Stevenova mladší sestra Tara (Jamie Renée Smith), osamělá hluchoněmá dívka, pro niž se znenadání objevivší se opičák stává jediným upřímným kamarádem. Výraznou postavou je Darren (Russell Ferrier), dobrácký univerzitní údržbář a láskyplný Jackův pečovatel. Hlavním padouchem je žárlivý oponent šimpanzího výzkumu dr. Peabody (Oliver Muirhead), karikaturně snadno identifikovatelné zlo. Z dalších rolí: univerzitní profesor a vedoucí šimpanzího výzkumu dr. Kendall (Lomax Study), překvapená maminka sourozenců Susie Westover (Ingrid Tesch), pozorný a chápavý otec sourozenců Mark Westover (Philip Granger), osobitě lehkomyslný hokejový trenér Marlow (Rick Ducommun), nezdolný varhaník (David Lewis), či Stevenovi hokejoví spoluhráči Pete (Aaron Smolinski), Moose (Shane Vajda), Larry (Trevor Roberts), Magoo (Ray Galletti), Waterboy (Myles Ferguson) a Einsteen (Stanley Katz). Je to jen blbůstka pro nejmenší. pro větší může posloužit jakou spásný klystýr unavených mozkových buněk. Přemýšlení není vhodně a nejen chlupatá opice dokáže způsobit lokální pozdvižení. ()

CZRohlik 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná rodinná blbost, která není ani nějak extra zábavná. Vlastně to ani nesplňuje parametry pro dobrej rodinnej film. Jediný co film drží nad vodou jsou veškerý scény s opicí, který jsou prostě vtipný. Jinak to co se týče postav nebo příběhu nenabízí zhola nic. Děj je předvídatelnej a ničím zajímavej, prostě si tu hodinu a půl odbijete a během toho se párkrát zasmějete nad opicí... to je tak nějak všechno. Jako film do pozadí asi fajn... 4/10. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama