Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tříletý šimpanz Jack byl součástí univerzitního výzkumného projektu dr. Kendalla, kde se naučil velmi dobře komunikovat s lidmi. Poté, co dr. Kendall nečekaně zemře, má být Jack použit pro biologický výzkum. Naštěstí laborant Darren pomůže dostat se Jackovi pryč - posadí ho na vlak jedoucí do jeho rodiště a k jeho matce. Jack však zastávku zaspí a ocitne se v zasněžené Kanadě - zemi sněhu, ledu a ledního hokeje. Opuštěn v neznámé zemi, Jack brzy najde mladé přátele - Taru a jejího bratra Stevena. Ačkoliv je to Steven, kdo hraje lední hokej, právě jeho sestra Tara naučí Jacka bruslit. A tak má hokejový tým brzy nového hráče. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je to film pro děti, tak celý film je spíše propagace hokeje, než aby to pobavilo, dejme tomu, 7.leté dítě. Vždyť to je furt dokolečka pár opakujících se záběrů. Dvě hvězdičky pro cvičeného šimpanza ! ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý rodinný film s neuveriteľne vycvičenou opicou, ktorá svojou húževnatosťou, šikovnosťou, prívetivosťou a optimizmom dodáva elán do života deťom, aj dospelým./ Iste, človek je korunou tvorstva, to však neznamená, že by sa nemohol inšpirovať krásou a harmóniou v prírode... Zvieratá sú „oddané“ Bohu cez svoj inštinkt, človek dosiahne radosť a pokoj oddanosťou Bohu (Dobru) cez svoj rozum a vôľu. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi tak do polovičky filmu sa to javilo ešte celkom dobre s občasnými momentami, kde opatrovatel nezvládol svoju hereckú úlohu ani náhodou, ale od nástupu šimpanza na zápas to bola vyložene fraška vhodná len pre deti a jednoduchších ľudí. Nebyť tých sílených ksichtov a úšklebkov, tak by to bol uspokojivý rodinný film pre diváka nižších nárokov. Slabinov filmu boli samotný herci a z časti aj scénar. Pre deti dobré, ale ake je to pre ostatných hovorí samotné hodnotenie uživatelov a ich komentáre. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Robert Vince je filmovým tvůrcem odlehčených filmů pro děti. Jeho režijní prvotina "VIP: Velmi inteligentní primát" sází na roztomilost zvířátek a nadnesenou karikaturu dospělých postav. I když šimpanz bez mrknutí oka dokáže utrhnout člověku ruku, je kombinace zvířecí roztomilosti a výjimečné chytrosti dostačujícím prostředím k odreagování šedé kůry mozkové za nevlídných podzimních podvečerů. Hokej je kanadským národním sportem a talentovaný primát na bruslích dokáže do poloprázdného hlediště nalákat rozšiřující se zástupy zvědavců. Nadsázka je dominující, tón je laskavý, zápletky jsou jednoduché a rozdělení dobra se zlem v rámci nenásilné výchovy je lehce rozpoznatelné. Hlavní postavou rodinného filmu je opičák Jack, neuvěřitelně inteligentní bonobo, který s přirozenou nenuceností zvládá lidskou komunikaci i všemožné lidské dovednosti. A o hokej jde především. Hlavní lidskou postavou je středoškolák Steven Westover (Kevin Zegers), nadaný hokejista podprůměrného dorosteneckého hokejového klubu. Hlavní dívčí postavou je Stevenova mladší sestra Tara (Jamie Renée Smith), osamělá hluchoněmá dívka, pro niž se znenadání objevivší se opičák stává jediným upřímným kamarádem. Výraznou postavou je Darren (Russell Ferrier), dobrácký univerzitní údržbář a láskyplný Jackův pečovatel. Hlavním padouchem je žárlivý oponent šimpanzího výzkumu dr. Peabody (Oliver Muirhead), karikaturně snadno identifikovatelné zlo. Z dalších rolí: univerzitní profesor a vedoucí šimpanzího výzkumu dr. Kendall (Lomax Study), překvapená maminka sourozenců Susie Westover (Ingrid Tesch), pozorný a chápavý otec sourozenců Mark Westover (Philip Granger), osobitě lehkomyslný hokejový trenér Marlow (Rick Ducommun), nezdolný varhaník (David Lewis), či Stevenovi hokejoví spoluhráči Pete (Aaron Smolinski), Moose (Shane Vajda), Larry (Trevor Roberts), Magoo (Ray Galletti), Waterboy (Myles Ferguson) a Einsteen (Stanley Katz). Je to jen blbůstka pro nejmenší. pro větší může posloužit jakou spásný klystýr unavených mozkových buněk. Přemýšlení není vhodně a nejen chlupatá opice dokáže způsobit lokální pozdvižení. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Přesto, že je to opravdu totálně blbost jsem se chvílemi dobře bavila a jsou i hůř zpackané a nudnější filmy, než je tento. Koneckonců, tak šílené to zase není. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Za časů největší expanze DVDček v trafikách a lokálních supermarketech byly filmy se skutečnými zvířecími protagonisty na svém vrcholu. Dodneška lituju, kolik jsem jich díky tomu viděl a že opravdu jen hrstka z nich byla koukatelná. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Ale jo,docela dobrý.Hlavně ty gagy.Dám 3 hvězdy.Taková filmová "rarita".Šimpanz co hraje hokej.Viděl jsem to jako dítě.Líbilo se mi to.Zvířecí hrdina je zde komický i milý. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

VIP je docela slušný a zábavný film pro celou rodinu.Už jen představa že opičák hraje hokej je docela směšná.Mě se to docela líbilo, rodinné filmy rozhodně můžu a nenudil jsem se.Jedno z mála dívídíček, na které jsem se rozhodl utratit pár peněz, ale rozhodně jsem to zřejmě neutratil zadarmo.72% ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Obyčejný hloupý film, který si získá leda velmi mladé přížnivce právě hlavní opičí postavou a jejími nenáročnými vtípky, díky kterým VIP získá alespoň jednu hvězdičku. Víc si nezaslouží. Je určen pro chvilkové pobavení malých dětí a je to škoda, že téma ledního hokeje se nedostává do kvalitnějších filmových sfér. Tady se jen ztrapňuje a všem je jasné, že cokoli v tomto filmu na ledě uvidíte, by se ve skutečnosti jen tak nestalo... Alespoň si režisér Vince na nic víc nehraje. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Je mi docela líto toho nízkého hodnocení, protože je to velmi milý film s velmi milou opicí v hlavní roli a velmi milými vedlejšími postavami, který možná scénářem ani efekty nepředčí ostatní filmy, o to více je ale přirozenější a milejší. Pro mě je to film mého dětství, který mě inspiroval a na nějž si stále někdy vzpomenu. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo moje dětství, vždycky u svých prarodičů, jsem tyhle filmy sledoval, kdy to bylo vypálené na DVD a jestli to náhodou, ještě nebylo na video kazetách, od té doby, kdy jsem "vyspěl", jsem je neviděl a ani vidět nechci, chci mít jenom ty hezké vzpomínky na tyto filmy. Jako dítě, byl Jack můj filmový idol a ohodnotit tady filmy, jsem úplně zapomněl. Láska z mého dětství. Samozřejmě co já si vzpomínám ty filmy nebyly nikdy perfektní, ale nikdy na ně nebudu mít ani křivé slovo. 7/10 ()

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to na VHSce asi 100x a pořád mě to bavilo. Trochu mě štve, že zdejším znalcům tolik vadí opice na bruslích, ale víly ani Rumburak taky neexistujou. Btw to ten šimpanz je reálnější. Super rodinná komedie... 80% ()

Reklama

Reklama