Reklama

Reklama

Královský hřebec

(TV film)
  • Velká Británie The Princess Stallion
všechny plakáty
Dobrodružný / Drama / Rodinný
Velká Británie, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Patnáctiletá Sára odjíždí po smrti matky ke svému otci na Skotskou vysočinu. Seznamuje se se starým samotářem Fergusem, který chrání divoká zvířata nejen před běžnými nástrahami přírody, ale hlavně před nebezpečnými pytláky. Při jedné návštěvě Ferguse spatří Sára krásného bílého hřebce, o kterém se vypráví v legendách. Je to snad ten nejkrásnější kůň na světě. Sára a Fergus se musí postarat, aby nepadl do rukou pytlákům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá pitomost o bájném koni, který existuje a bláznivém starci, který je úplně normální, obsahuje jedinou myšlenku, ovšem zakydanou hodně hluboko pod senem a koňským trusem. A máte štěstí, dnes budu hodná, nenechám vás vyvážet kolečko za kolečkem a naservíruju vám tu moudrost na ekvipáži. Takže, milé děti: pytláctví je špatné. Nikomu to neříkejte, ať se vaši nepřátelé k tomuto poznatku protrpí hezky sami jako já. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, dobře nafilmován místama i napínavý, takže děti nebo dospělejší děti jsou napnuty až k prasknutí. Milý film, oddechový a mi se velmi líbil. Byl tam kůň i pes a filmy s těmito přírodními herci zbožňuji - když to režisér umí. A v tomto případě to vyšlo na 100 %. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Když dva pašeráci dohoní hřebce v autě, přívěs nemají. Jakmile však zastaví a chytí ho, přívěs je za autem. (Geriel)
  • Přestože si hřebec ve filmu zahrál roli divokého a nezkroceného koně, v některých záběrech si můžeme povšimnout podkov na jeho kopytech. (Geriel)
  • Když jeden z pytláků vyleze za jízdy na korbu auta, aby odepnul přívěs, je možné vidět, že bedýnka, do které před tím zavřel psa Oze, je o polovinu nižší. (Geriel)

Reklama

Reklama