Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Budoucnost se jeví opravdu hrozivě. Díky stále se zvyšujícímu počtu superhrdinů už na světě nezůstali téměř žádní zločinci, které by bylo možné mírnit a usměrňovat. Tato skutečnost nejvíc trápí miliardáře Lance neboli kapitána Úžasného, který tak nemá do čeho píchnout a nudí se. Aby město Champion City zažilo aspoň nějaké vzrušení, zaslouží se o propuštění obávaného gangstera Casanovy Frankensteina. To byla ale chyba. Casanova Frankenstein nelení a Lance unese. Druhořadí superhrdinové se dostávají nečekaně ke slovu. Jejich jasným cílem je osvobodit kapitána Úžasného z rukou nebezpečného šílence a zachránit celý svět. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

cityman 

všechny recenze uživatele

Vynikající výprava, zvučná jména herců, vytříbený hudební doprovod, ohromující kostýmy a jeden naprosto infantilní scénárista to všechno pošle k čertu. Jen šílenec mohl do tohohle projektu investovat milióny dolarů i přes přečtení tak slaboduchého scénáře jakým scénář k tomuto filmu bezesporu je! Tohle snad opravdu nemohl myslet vážně?! Nebo snad ano? :o) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Výživný komiksový úlet, který vznikl jako velmi volná adaptace nezávislé série Flaming Carrot. Adaptace je to tak volná, že používá jen některé postavy a tu hlavní, podle které je celá řada pojmenována, opomíjí úplně. Všechno to působí silným parodickým tónem na superhrdinský žánr (jestli jsem myslel na konkrétní předobraz, tak Schumacherovy Batmany), naštěstí se ale nejedná o žádnou epizodkovou podívanou o šílených identitách a kostýmech. Film je navíc skvěle obsazen, co herecký post, to známá tvář a co je nejdůležitější, je i vtipný. 80% ()

Reklama

masw 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto, že jsem musel po hodině zastavit nahrávání tohoto filmu. Moc jsem se na něj těšil protože Stiller, Azaria i Macy patří k mým oblíbencům a navíc ještě v cameech se měl objevit Dane Cook (Klikař Charlie), Luiz Guzman (Hele kámo, kdo tu vaří) a dokonce i Michael Bay! Bohužel jsem si jich neužil, protože tento film opravdu stojí za prd, až se mi chtělo zklamáním brečet. To není k smíchu, ale k pláči, škoda. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

I přes mizerná hodnocení jsem měl díky tématu a obsazení poměrně velká očekávání. Hodně brzy se ale vytratila. Vlastnosti "superhrdinů" jsou možná zábavné na papíře a prvních pár vteřin ve filmu, ale pozorovat to dvě hodiny? Náročné. Není se ani moc čemu zasmát a pár trapných vtipů se dokonce několikrát opakuje. Uf. Bohužel měl film mizerné tvůrce a vznikl ve špatné době. Nakonec jedno z mála pozitiv byla nádherná Claire Forlani, která rozjasnila svýma očima každou scénu, kde se na pár vteřin objevila. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Superhrdinové mají obecně velký problém. Když nejsou úspěšní, brzy je převálcuje nějaký lepší kolega (stejně jako se to stalo pánům Modrému rádžovi, Lopatovi a Zuřivci), a naopak, když jsou úspěšní až moc (jako kapitán Úžasný), brzy nezůstanou ve městě žádní zloduši - a to znamená - méně výjezdů, menší zisky z reklamy a menší publicitu. A tak se kapitán Úžasný přimluví za propuštění dávného nepřítele, Casanovu Frankensteina. Jenže ten dá dohromady veškerou městskou spodinu, a kapitána Úžasného unese. A tak se do první linie dostanou výše zmínění outsideři za pomoci dalších podobně neúspěšných hrdinů ... Filmu rozhodně nechybí velká dávka originality a už vůbec ne kvalitní herecké obsazení - no posuďte Ben Stiller, William H. Macy, Greg Kinnear, Geoffrey Rush , Hank Azaria nebo moje oblíbená Claire Forlani, která se tímto vypracovala na první příčky mé top oblíbených hereček. Jenže ani toto nestačilo, aby se s průměrným scénářem film zapsal víc do povědomí diváka - snad jen opravdu tím nevyužitým hereckým potenciálem ... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kalifornských lokalitách Los Angeles, Lakewood a San Marino. (Terva)
  • Casanova Frankenstein (Geoffrey Rush) jezdí ve voze Chevrolet Corvette z roku 1978 (Terva)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama