Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se skvělými herci a herečkou, která tu vypadá naprosto neodolatelně, ale o to tu přece vůbec nejde...jde o to jaká kůlna to je, a v tomhle ohledu hrozí těžké poškození bránice. Aby také ne, opět se sešla partička z jedné rybí komedie, která taky neměla chybu. A navíc si tu zamuzicíroval Jerry Goldsmith, což Divokým Stvořením dodává další kousek šmrncovnosti. Jednoznačně věc, kterou je nutno vidět. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie, které by víc slušela forma několikadílného televizního seriálu - sitcomu. Jednotlivé vtipy jsou bravurně (leč předvídatelně) vypointované, ale není jich příliš. Hereckým výkonům pak dominuje Kevin Kline v dvojroli. Ostatní nepředvádějí víc než očekávaný komediální průměr. A k němu se ostatně řadí i celý tento film. 65% Zajímavé komentáře: Jeanne, JohnnyD, d-fens ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nápad se ZOO je netradiční, šílený a zajímavý, ale dvakrát nevkročíš do řeky, ani podobné. Ovšem Jamie Lee Curtis je sexy tak přirozeným způsobem, že jsem...zíral :-D ... 70%! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Britove jen opet potvrdila, ze jejich komedie narozdil od tech americkych nejsou jen snuskou hloupych vtipu, ale maji i dej a jsou hlavne nevtirave. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Ryby jménem Wanda výborný a dost černý (především v závěru) humor. První díl je sice dokonalý, ale nemyslím, že by toto hravé dílko nějak výrazně zaostávalo. Na vtipy nejvděčnější roli má John Cleese, ovšem herecky se nejvíce vyřádil Kevin Kline v dvojroli otce a syna. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Z těch post-montypythonovských věcí mi tahle komedie ještě spolu se snímkem Ryba jménem Vanda přijde nejpovedenější. Podobný druh humoru, hodně podobný casting, britský outfit... Divoká stvoření jsou ve výsledku ulítle vtipná crazy komedie v duchu o dekádu pozdějšího hitu Koupili jsme ZOO...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) PS: Matty má pravdu, tomuhle projektu by asi více slušela a odpovídala platforma komediálního sitcomu... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo myslí tým ´divoká´? Žirafa vám môže pokojne odhryznúť hlavu a nevyzerá na to.“ Bieda, nuda a rozpaky. S DRAVÝMI ZVERMI, veľmi čudnou čosi ako komédiou, neboli producenti spokojní, pôvodného režiséra vyrazili, najali nového, niektoré scény vyhodili, iné nakrútili nanovo a pridali úplne nové. To, čo zostalo, sa dá akceptovať ako uchádzajúca komédia, pozostávajúca z podarených scénok bez výraznejšej dejovej kostry. Pritom námet o ZOO, v ktorej môžu zostať len dravce (scéna, v ktorej sa opatrovník drobných cibetiek snaží presvedčiť nového riaditeľa o ich „absolútnej vražednosti“ je geniálna), nie je zlý. Len scenár je mizerný a pišišvoriaci herci (nesympatický Kevin Kline v nudnej dvojúlohe, tentokrát prekvapivo otravná Jamie Lee Curtis) mu nepomáhajú. Exceluje len (podľa očakávaní) ex-Monty Python John Cleese ako riaditeľ („Vy sa vyznáte v zvieratách?“ – „Veľa som ich zjedol. Žartujem.“) a dialógy („Sylvester Stallone by nebol tam, kde je, keby hral v Jane Austin.“). P.S. V pôvodných plánoch sa malo jednať o VEĽMI VOĽNÉ (ak za VEĽMI VOĽNÉ pokračovanie 4 SVADIEB A JEDNÉHO POHREBU pokladáme NOTHING HILL) pokračovanie hitu z roku 1988 RYBA MENOM WANDA, v ktorej, rovnako ako v DRAVÝCH ZVEROCH, hrali Cleese (+ tiež napísal scenár), Curtis, Kline a ďalší ex-Pyton, Michael Palin. Zákulisné problémy však snímku pochovali a dnes ju zbožňujú len tí, ktorí zbožňujú Monty Python a je im jasné, že Monty Python už nikdy nebudú. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nosím mu sem prsání. ...Mlsání! To byl jen freudovský cecek. ...Přeřek!" Velmi dobrá černá komedie, která doplatila na distribuční omyl. Zaprvé byla chybně uváděna jako pokračování filmu Ryba jménem Wanda a za druhé byla nasazena v době premiéry Titanicu. Ale k samotnému filmu - John Cleese ve scénáři nezvykle přitvrdil, pokud jde o různé sexuální konotace v dialozích, přestože tvrdí, že přesně tento druh humoru nenávidí. Nicméně vtipné to kupodivu je. Kevin Kline hraje sice dvojroli (další dva američtí kreténi), ale na Otta ve Wandě to nějak nemá. Zato Michael Palin je dokonalý. Zatímco ve Wandě hrál koktavého gangstera, který má problém ze sebe vydat jediné slovo, tady hraje hmyzího odborníka, který pořád žvaní a žvaní a žvaní... Fór na druhou. Curtisová tentokrát nemá takřka žádný prostor k využití svého velkého komediálního talentu. John Cleese samozřejmě dokonalý. Možná ještě roztomilejší kreace než ve Wandě. "Varuji vás, Wando. Eh... chci říci Willo." 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let u policie to není jen mlátit lidi pinďourama do hlavy." Bývalý policista a výkonný erotoman Rollo Lee má zkrátka skvělou kvalifikaci pro funkci ředitele, takže chce mít v ZOO nejen dravé krokodýly, tygry či medvědy, ale také žirafy, králíky či morčata. Já tomu říkám vynikající podnikatelský plán, při jehož realizaci jsem se velice dobře pobavil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavnost Divokých stvoření je proměnlivá jako dubnové počasí a kvalit Wandy opravdu nedosahují, s Johnem Cleesem je však radost pobýt vždycky, protože svou nezaměnitelnou dikcí utáhne i slabší fóry. Kevin Kline je oproti němu zoufale nevtipný, neřkuli trapný. Ale i tak jsem se bavil lépe než minulý víkend v zoo na Kopečku... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Mr. Sylvester Stallone didn't get where he is today by playing in Jane Austen..“ Osvědčený euroatlantický pakt humoru (Cleese, Palin, Kline, Curtis) zase dělá jen to, co umí nejlíp. Situační i verbální frky jsou poctivě dávkovány, až se nesystematické narušování projektu komercionalizace ZOO rozjede jako z kopce puštěná sněhová koule (teda spíš jako koule trusu extrémně násilného koprofága hnojníka obecného) a v bláznivém finále přinese i poznatek, že správný finanční magnát musí umět propustit zaměstnance i za sklonkem své kariéry. Říkám to, kudy chodím a musím to říct znova. Kevin Kline je božský komediant.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Začátek je slabší a hlavně poněkud zmatený, ale asi od 20. minuty se rozjede docela neuvěřitelná smršť mnohdy naprosto absurdních vtipů a šílených situací, které nezajišťuje jen John Cleese, ale především dost překvapivě i Kevin Kline. Obsazení z Ryby jménem Wanda doplňuje ještě Jamie Lee Curtis a v malé roli také Michael Palin. Režie je poněkud slabá a celek skutečně působí, jako by to byla jen volně poslepovaná smršť gagů, nicméně ty gagy jsou výborné. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s černým inteligentním humorem z prostředí, které by nabádalo ke vzniku nějaké ukřičené a ulítané blázniviny. John Cleese se ale musí vždycky lišit :-). Celé to má pouze jedinou chybu - je to o třídu slabší než Ryba jménem Wanda. Naštěstí je ale tahle komedie tak dobrá, že se bez své starší setřičky v pohodě obejde :-). 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po tom, ako som sa 2 x nasmial pri komedii RYBA MENOM WANDA (1988) som necakal, ze ma tato komedia s rovnakou trojicou hercov az tak sklame. No dobre, na niektorich scenach to uslo, ale inac to bolo obrovske sklamanie. Zrejme to mal na svedomi scenar, za ktory herci nemozu, alebo aj iny reziser, kedze Wandu natocil Charles Crichton spolu s Johnom Cleesom. Proste cakal som na nieco dobre a zrazu bol zaver filmu. Mozno si Divoka stvoreni budem musiet niekedy zopakovat, kedze na CSFD ma prekvapivo az 71% a aj nemecka Cinema mu dala vysoke hodnotenie... 08.10.2010 _______ John Cleese - (Rollo Lee) +++ Jamie Lee Curtis - (Willa Weston) +++ Kevin Kline - (Vince McCain / Rod McCain) +++ Robert Lindsay - (Sydney Lotterby) +++ Michael Palin - (Adrian ´Bugsy` Malone) +++ Ronnie Corbett - (Reggie Sea Lions) +++ Produkcia: John Cleese +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ Nemecka Cinema - 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cleese, Palin, Curtis, Kline -- ani jeden z nich mě nezklamal. Divoká stvoření jsou sice úplně jiná než Wanda, ale určitě nemůžu říct, že by byla horší. John Cleese i Michael Palin jsou dokonalí, Kevin Kline se mi víc líbí v roli nafrněného otce (perfektní je ale i v roli syna v roli otce) a Jamie Lee Curtis je, pravda, hlavně na ozdobu (Ale jakou!). Čtyři a půl hvězdy zaokrouhluji nahoru za počet scének, při kterých jsem se po dlouhé době smál opravdu, opravdu nahlas (krocení zvířátek židlí).__P.S. A hraje k tomu Jerry Goldsmith, tak co víc chtít? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Wandy z konca 80s sa rozhodla hlavná partia (Clees/Kline/Palin/Curtis) v roku 1997 nakrútiť ďalší spoločný film. Každopádne, tento film je viac menej vycucaný z prsta. Je jasné, že film stojí len na scéne, keď zamestnanci ZOO presviedčajú Cleesa o tom, že ich zvieratá sú krvilačné. Avšak to nestačí - na scénku s Pythonmi by to stačilo, ale na celovečerák nie. Pridalo sa tu mnoho ďalších vtipov, ale akosi to nedrží. Môže za to hlavne slabá réžia, ktorá nedokáže dosť vtipne nakrútiť niektoré gagy. Pri Wande som sa permanentne smial, tu to bolo slabšie. Bolo tu niekoľko vtipov, ktoré sa mohli merať s Wandou, avšak nesmial som sa toľko ako pri prvom filme. Na druhej strane stále sú tu skvelý herci - úžasný Cleese, krásna Jamie Lee a slabší ako pri Wande, ale stále skvelý Kline. No a sakramentsky nevyužitý Palin, ktorému sa ušla nezaujímavá nudna postava!!! Ale aj tu dokáže zaujať a na konci je neodolateľný. Oproti K-k-k-keennovi je to neporovnateľné. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Duchovní pokračování kritiky chválené Ryby jménem Wanda, kterou já osobně nepovažuju za nějak výjimečnou komedii. Fierce Creatures jsou téměř ve všem horší... Ale i tak se jedná o velmi solidní komedii. Wanda je dle mého názoru svým způsobem "klasická komedie", která nenabízí nic moc navíc než jen potrhlé a občas vtipné postavičky. Divoká stvoření jsou to samé, jen mají jednodušší příběh a hlavně jednodušší postavy. Jamie Lee Curtis tu je téměř neustále jenom za tu MILFku, kterou z nějakého důvodu děsně rajcuje to, že Cleese zdánlivě šoustá, na co přijde (včetně ovce... ehm...). Michael Palin to tu taky tolik nerozjíždí. Jeho postava rozumrady vypadá ze začátku zajímavě, ale nakonec nic pořádného nenabídne. Na druhou stranu šílící Cleese, loser Kevin Kline... a zvířátka... jsou prostě fajn a ve filmu je hned několik vynikajících humorných scén. Občas trochu trapné, ale jinak fajnová komedie. (7/10) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak vážne nechápem, kto čo na tomto vidí niečo super. Iba taká obyčajná taškarica s nudným dejom a uponáhľanými scénkami s nefunkčnou snahou pôsobiť čo najviac humorne, no výsledok bol presne opačný. Jediné pozitívum sú samotní herci. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Reklama