Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jak jsem slyšel, že tu hraje John Cleese, věděl jsem, že o zábavu je postaráno. Humorný příběh o tom, jak byla jedna malá ZOO pohlcena mocným konglomerátem je vyšperkovaná celou řadou skvělých hlášek a vůbec celý "mýtus o bezuzdném chtíči ředitele" mi stačil na to, aby mě film skutečně dokázal pobavit. Jamie je zde opravdu sexy takovým sexy způsobem.:) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po tom, ako som sa 2 x nasmial pri komedii RYBA MENOM WANDA (1988) som necakal, ze ma tato komedia s rovnakou trojicou hercov az tak sklame. No dobre, na niektorich scenach to uslo, ale inac to bolo obrovske sklamanie. Zrejme to mal na svedomi scenar, za ktory herci nemozu, alebo aj iny reziser, kedze Wandu natocil Charles Crichton spolu s Johnom Cleesom. Proste cakal som na nieco dobre a zrazu bol zaver filmu. Mozno si Divoka stvoreni budem musiet niekedy zopakovat, kedze na CSFD ma prekvapivo az 71% a aj nemecka Cinema mu dala vysoke hodnotenie... 08.10.2010 _______ John Cleese - (Rollo Lee) +++ Jamie Lee Curtis - (Willa Weston) +++ Kevin Kline - (Vince McCain / Rod McCain) +++ Robert Lindsay - (Sydney Lotterby) +++ Michael Palin - (Adrian ´Bugsy` Malone) +++ Ronnie Corbett - (Reggie Sea Lions) +++ Produkcia: John Cleese +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

M4rkl4r 

všechny recenze uživatele

Taková ztřeštěnější verze Ryby jménem Wanda, avšak o poznání horší. Vtipy jsou notoricky známé a tudíž také předvídatelné, přesto si udržují určitý náboj. Je zde přímo cítit rukopis Johna Cleeseho a kdo již viděl výše zmíněnou Wandu, či třeba sitcom Fawlty Towers, tak jistě zaregistruje, že spousta vtipů je v tomto filmu převzata z obou jeho předchozích počinů. Navzdory slabší orginalitě si snímek udržuje slušnou kvalitu a to zéjmena díky hereckým výkonům. Samotný John Cleese je výborný jako vždy , ale velmi zajímavé jsou také komické postavy Michaela Palina -- z koktavého Kena , jehož hrál ve Wandě, přezbrojil na nesmírně ukecaného Bugsyho -- a Kevina Klina, jenž hraje podobného idiota i zde. Jamie Lee Curtis je stále ještě šťabajzna. 70 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Wandy vsadili producenti na stejný tvůrčí tým a přestože je tento snímek o poznání slabší, nedokázal jsem hvězdičku ubrat, na to mám Pythony a Jamie Lee Curtis až příliš rád. Zatímco Kevin Kline hraje opět sebestředného blba, který se ovšem jeho Otovi nemůže vyrovnat, Michael Palin dostal tuto roli zřejmě jako omluvu za koktavého Kevina, určitě měl ze všech zúčastněných ve scénáři nejvíc textu. Film jsem si každopádně užil, invence ošetřovatelů byla úžasná, všichni ti vražední nosálové, králíci, surikaty a mravenečníci mě fakt bavili. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Bugsyho (Michael Palin) tarantule se jmenuje Terry po Terrym Jonesovi, který spolu s Palinem napsal skeč "The Fierce Creatures Policy", na níž je tento film založen. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl Death Fish II (Smrt rybě 2). (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)

Reklama

Reklama