Reklama

Reklama

Ryba jménem Wanda

  • Velká Británie A Fish Called Wanda (více)
Trailer

Čtveřice lupičů – koktavý milovník zvířat Ken Pile, krásná Wanda, její údajný bratr Otto, který je ale ve skutečnosti její tajný milenec, a Georges, její oficiální milenec, spřádají plány na přepadení banky, kde jsou v sejfu uloženy drahé šperky a diamanty. Když loupež uskuteční, odhodí masky a ujíždějí do opuštěného skladu, kde chtějí lup schovat. Georgese si ale už předtím na ulici všimla stará dáma se třemi psy, která ho zahlédne znovu v odjíždějícím autě. Když lup uschovají, naoko se rozcházejí. Wanda s Ottou se za rohem zase sejdou, podezřívavý Georges se ale vrátí na místo a kameny přemístí ... Wanda s Ottou, kteří chtějí lup jen pro sebe, mezitím anonymně nahlásí na policii, že loupež provedl Georges Thomason a dají policistům jeho adresu. Georges je zadržen ... Když jedou Wanda s Ottou pro lup, v trezoru ho už nenajdou! Wanda spěchá na policii za Georgesem, chce z něj něco vytáhnout. Při odchodu si před budovou všimne jeho obhájce Archieho Leache, kterému Georges jistě řekne, kam lup schoval. Rozhodne se tedy ho svést a ihned s tím začne ... Ve vazbě navštěvuje Georgese i Ken, jemuž zadržený svěří malý klíček, neřekne ale, k čemu je a kde je lup schován. Ken ho ukryje do krabičky na dno akvária, kde má svou oblíbenou rybku jménem Wanda. Přistihne ho ale přitom Wanda, která při nejbližší příležitosti klíček sebere. Ví, že se Kenovi nezdá její vztah s údajným bratrem, proto Otto zahraje gaye a snaží se zděšeného Kena svést. Na policii pozná stará dáma s pejsky Georgese a identifikuje ho ... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najvtipnejší projekt, na akom sa kedy podielali akýmkoľvek spôsobom legendárni pytóni, ktorých mimochodom príliš nemusím. Takto oddelene, keď sú v tom zainteresovaní aj ľudia zvonka, mi Vaše nápady pripadajú omnoho vtipnejšie a bližšie normálnym (nemyslím tým hlúpejším) ľuďom. Najlepšie a najvtipnejšie role Johna Cleesa, Curtisky , Klinea a Palina. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

O filmu Ryba jménem Wanda bych nemohl s čistým svědomím napsat, že je dokonalý. Přesto je to jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Pokud máte láskyplně a pečlivě vystavěný scénář (nominace na Oscara pro Cleese) a herce, kteří hrají s tak evidentní účastí, je nesmyslné řešit banální kosmetické vady. Wanda je ten nejkrásnější film o druhé míze, ženské rafinovanosti a velkohubé americké blbosti, jaký znám. Škoda, že Divoká stvoření už nehrála s tak vysokými kartami. Ale to sem nepatří. Pro mě 100 % ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Touch his dick and he´s dead!“ Ostrá střelba do řad britské rezervovanosti a amerického sebevědomého buranství, která má sice pomalejší rozjezd, ale o to drtivější finiš. V rámci návštěvy hereckého koncertu se zaměřte na sólo požírače akvarijních rybek (Kevin Kline je neuvěřitelný komediant) či scénu předčasného návratu domů advokátovy manželky a dcery (ztřeštěnost Fawlty Towers). Apropo, pokud někdo nechápe, co je na Jamie Lee Curtis přitažlivého, musí se na ni podívat od krku dolů.. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

O Rybě jménem Wanda mnozí říkají, že to je jedna z nejvtipnějších komedií všech dob a tak podobně. Kdysi dávno jsem ji viděl jako dítě v televizi a tolik mě nenadchla jako jiné věci s těmito dvěma "pythony", ale teď jsem se jí rozhodl dát znovu šanci... A Wandu vnímám i po všech těch letech tak nějak podobně. Jde o hrozně fajn komedii, co je ale jakýmsi starším, klasičtějším druhem komedie, který mě osobně prostě do kolen nedostane. Je postavená hlavně na bláznivých situacích, které vyniknou především díky skvělým hercům (především Michael Palin to zde neskutečně rozjíždí)... a to je v podstatě tak všechno. Příjemná, odlehčená zábava. (7/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh. Film, který tak nějak příjemně odcejpá, že se skvělé na něj dívá i třebas po několikáté. Nakonec, nejde si neoblíbit hlavní postavy. Suchopárného Angličana, úspěšného žalobce, domácí puťku a chlapa za zenitem v podání Johna Cleese, který vše nakonec hodí za hlavu a vyjde vstříc své lásce. Prohnaná a smyslná a přeci s dobrým srdcem Jamie Lee Curtis, miloučký kokta Michael Palin nebo prvotřídní blb Kevin Kline. Partička, která mi přirostla k srdci jako dobře přidělaný bypass. Cleesův humor kouká z každé věty, hudba decentní a atmosféra pro staromilský Londýn na konci 80 let prostě ideální. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (27)

  • Archieho dceru Portii hraje skutečná dcera Johna Cleese Cynthia Cleese. V titulcích je uvedena jako Cynthia Caylor. (Morien)
  • Jamie Lee Curtis byla na všech materiálech spojených s filmem uváděna jako "Jamie Lee Schwartz", protože Johnu Cleesovi připadalo zábavné, že pravé jméno jejího otce Tonyho Curtise bylo "Bernard Schwartz". (Morien)
  • Archie a jeho žena Wendy spí v oddělených postelích, stejně jako Basil a Sybil v seriálu Hotýlek (1975), což je další projekt Johna Cleese. (Morien)

Reklama

Reklama