Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německá komedie Heinze Paula s Natašou Gollovou (pod jménem Ada Goll) v produkci Prag - Filmu. Kamera: Jan Roth, architekt: Karel Petr Adam, zvuk: Emil Poledník apod. (oficiální text distributora)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po té, co Nataša Gollová slavila nečekaný úspěch v českém filmu v letech 1939-1943, osudnou kapitolou se pro ni stala rozverná komedie z produkce Prag - Filmu AG. Po sérii hravých moderních děvčat s loknou, které tropí hlouposti někdy velké, jindy o něco ztřeštěnější, sní své bláhové sny a touží po šťastné cestě, sehrála v němčině jen další variaci na tuto svou oblíbenou polohu. Nijak zásadně nedozrála nebo nezkusila něco jiného, tak jako se to přihodilo jiným českým herečkám ve stejné produkci. Její vedlejší postava je jen další rolí v milostném příběhu. Má příležitost potvrdit své jazykové schopnosti, ukázat jízdu v motorovém člunu a provést několik zajímavých toalet, ale nic víc. V kontextu filmů s Anny Ondrákovou, Hanou Vítovou nebo Zitou Kabátovou je Vrať se ke mě zpět zdaleka nejslabším článkem celé kolekce. Humor je příliš chtěný, romance poměrně všední, civilizmus takových filmů jako Z lásky k tobě je pak také na zcela jiné úrovni. Přesto jako nenáročná zábava se zajímavými plážovými exteriéry může Vrať se ke mě zpět uspět. ()

Zajímavosti (1)

  • Vrať se ke mně zpět je jediný německý film, ve kterém se objevila Nataša Gollová. Hitler zakázal slovansky znějící koncovky ženských příjmení, a tak se zde Nataša objevuje jako Ada Goll. Ada je domácká podoba Adély - maminky Nataši Gollové. (Kulmon)

Reklama

Reklama