Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kate a Charlie jsou zasnoubeni, ale pak Charlie odjíždí bez Kate do Paříže, a tam se zamiluje do jiné. Kate se nevzdává, a i přes svůj strach z létání letí do Francie, aby získala Charlieho zpět. V letadle sedí vedle Kate muž jménem Luc, který je velmi otravný a evidentně mu nevadí sem tam něco ukrást. Když letadlo přistane, dá Luc Kate do tašky rostlinu s diamantovým náhrdelníkem. Luc se bál proclení, ke kterému skutečně došlo. Kate tak bez něj odjíždí do hotelu, kde bydlí Charlie. Recepční odmítá pustit Kate do pokoje, takže Kate čeká v hale, kde se na ni nalepí muž jménem Bob. Když pak Kate vidí, jak se Charlie a Juliette vášnivě líbají, omdlí. Bob v tu chvíli Kate okrade o všechno. Luc šel za Kate do hotelu a probral ji z bezvědomí. Luc ví, kde Bob žije, takže tam s Kate jedou, ale Bob už stihl všechno prodat. Tedy kromě oné rostlinky. Kate došlo, že jí Luc nepomáhal, protože chtěl, ale protože to potřeboval on sám. Dvojice se tedy rozchází. Luc ale později zjistí, že má Kate u sebe v kabelce onen diamantový náhrdelník, o který mu tak jde. Kate míří na ambasádu USA, ale tam ji nechtějí, protože zažádala o kanadské občanství. Na kanadské ambasádě její žádost o občanství zamítnou, protože v přihlášce lhala. Kate tedy nepatří nikam. Beznadějná Kate se vrací do hotelu, ale tam jí recepční oznámí, že Charlie odjel do Cannes. Kate běží na vlak a Luc běží za ní, oba pak cestují spolu. Kate to ale přežene s konzumací sýra a musí z vlaku vystoupit. Dvojice vystoupí v městečku, odkud Luc pochází a kde by jednoho dne chtěl mít vlastní vinici. Luc už jednu měl, ale prohrál ji s bratrem v kartách. Kate si místo zamilovala. Dvojice pak míří do Cannes, kde chce Luc pomoct Kate, aby získala Charlieho zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Pokud byl film myšlen jako parodie - byla to parodie nudná a nenápaditá, pokud jako "vážná" romantická komedie, je to ještě horší. Hned po prvních filmových obrazech mě zalila taková zoufalá nuda, kdy jsem při sledování nelogického chování postav a poslouchání primitivních dialogů přemýšlela skoro hamletovsky "přežít - nepřežít", přesněji "už vypnout nebo ještě vydržet další minutu". Pochlubím se svou odhodlaností a odvahou, dodívala jsem se až do konce a byla odměněna po 40 minutách mírným zlepšením filmu, objevily se tam vzácné střípky vtipnějších dialogů. Škoda, že vzápětí byl dojem zkažen nezbytným poskakováním a máváním rukama hlavní postavy Kate, která mě neuvěřitelně odpuzovala, nebo "nezbytným" spadnutím do talířů s jídlem. Kdyby jednoduchý děj byl aspoň obohacen úžasnou atmosférou. Nestalo se. Ani Kevin Kline filmu nepomohl. Kdybych srovnávala Francouzský polibek a třeba skvělou parodii Adéla ještě nevečeřela, to první bych viděla jako beztvarý grafit, to druhé jako okouzlující diamant Koh-i-noor. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Asi si musím připravit štít proti kamenování a lynčování, ale hysterický a nenormální projev Meg Ryan skutečně nechápu. Především tady, kde roztáčí a svým "šarmem" buší do všeho okolo. Jako spása občas přileze pro tvůrce nedůležitý přihrávač Jean Reno, ostatní postavy jednají úplně nelogicky. Hlavní podstata romantické komedie v srdeční poloze nefunguje (kvůli hlavní postavě) a stejně tak v té komické (kvůli všem). Objekt zájmu, kvůli kterému dělá Kate tolik vylomenin je asi nejvíc plochá postava, kterou jsem za poslední roky viděl, ani jeho tvář si neumím vybavit. Chcete oddychovku? Máte jí mít, ale já půjdu radši o dům dál... ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Modrooký "cupitající" andílek Meg Ryanová a charismatický K.Kline spolu vytořili dobře fungující dvojici, která ačkoliv spolu nikdy neměla nic společného, v sobě nakonec nalezla vzájemné zalíbení, od kterého je již pouze krůček k osudové lásce. Když této dvojici navíc přihrává Reno, nemůže jít o úplně mizerný film - slabší 4. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Kate, mladá Američanka, chce dostat zpět svého milence. Charlie se zamiloval při své služební cestě do Paříze do krásné Francouzky. "Já ho přinutím, aby mě miloval," řekla si Kate a plná zlosti a se zlomeným srdce sedla do letadla a vydala na cestu přes oceán, aby získala Charlího zpět. Do cesty se jí však připletl podvodníček Luke, který podstrčil Kate na letišti kradené šperky do batohu, aby je snadněji propašoval do Francie. Luke patřil k místní galerce a už byl u policie profláknutý, jak falešná sedma. Kate ho má plný zuby, protože se jí plete stále pod nohy. Jejich cesty se neustále křížili, jelikož Kate je okradena o zavazadla, včetně diamantového náhrdelníku. Luke ji pomáhal, seč mohl, bodejť, když v tom měl své prachy, v získání zavazadla zpět. Stal se jejím rádcem, jak se musí na chlapy, když jim chce zlomit srdce a konečně se dostal k svému vytouženému diamantovému náhrdelníku. Kate jako každá žena buď miluje nebo nenávidí. Kate (nádherná Meg Ryan) dostane Charliho zpět, Charlie ji leží u nohou, ale Kate ted už ho nechce a zažívá slast z pomsty. Kate již miluje jiného, Lukeho, který začal sekat dobrotu.82% ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Nuda. Začíná ta neoriginálně, ale vtipně. Jakýmsi příslibem. Ale pak to umírá na totální nerealističnost a principiální předvídatelnost. Tedy ne zcela přímě, spíš jako profil Tour de France, když sjíždí z hor až k pobřeží. Vytržení ústřední dvojice z kontextu děje, jež připomíná způsob, jakým se americké filmy točily v padesátých letech, a jaksi nepatřičný Jean Reno, jehož roli přes všechnu její logičnost jednoduše chybí symetrie, dojem jen podtrhují. Prostě to nefunguje ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Když Kate (Meg Ryan) letí poprvé, tak leknutím zatáhne roletu na okénku do zhruba 2/3. Avšak když zandavá prospekt zpět do sedadla před sebou, tak je okénko zataženo skoro celé. (johnnymay)
  • Ihned na začátku, když Kate (Meg Ryan) vypadne ze simulátoru, tak má obě ruce u pravé nohy, ihned po střihu má však každou na jiné noze. Taktéž žena za ní drží desky nejprve v pravé ruce a levou chce Kate pomoct, ale po střihu má desky v levé. Muž doběhne až k jejímu chodidlu, ale v příštím záběru stojí o mnoho dál. A sama Kate ještě v první záběru padá mnohem dál od vystupovací rampy, než když pak sedí v detailním záběru. (johnnymay)
  • Italští distributoři měli problém s názvem filmu, protože "francouzský polibek" znamená v italštině "orální sex" (StarsFan)

Reklama

Reklama