Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kate a Charlie jsou zasnoubeni, ale pak Charlie odjíždí bez Kate do Paříže, a tam se zamiluje do jiné. Kate se nevzdává, a i přes svůj strach z létání letí do Francie, aby získala Charlieho zpět. V letadle sedí vedle Kate muž jménem Luc, který je velmi otravný a evidentně mu nevadí sem tam něco ukrást. Když letadlo přistane, dá Luc Kate do tašky rostlinu s diamantovým náhrdelníkem. Luc se bál proclení, ke kterému skutečně došlo. Kate tak bez něj odjíždí do hotelu, kde bydlí Charlie. Recepční odmítá pustit Kate do pokoje, takže Kate čeká v hale, kde se na ni nalepí muž jménem Bob. Když pak Kate vidí, jak se Charlie a Juliette vášnivě líbají, omdlí. Bob v tu chvíli Kate okrade o všechno. Luc šel za Kate do hotelu a probral ji z bezvědomí. Luc ví, kde Bob žije, takže tam s Kate jedou, ale Bob už stihl všechno prodat. Tedy kromě oné rostlinky. Kate došlo, že jí Luc nepomáhal, protože chtěl, ale protože to potřeboval on sám. Dvojice se tedy rozchází. Luc ale později zjistí, že má Kate u sebe v kabelce onen diamantový náhrdelník, o který mu tak jde. Kate míří na ambasádu USA, ale tam ji nechtějí, protože zažádala o kanadské občanství. Na kanadské ambasádě její žádost o občanství zamítnou, protože v přihlášce lhala. Kate tedy nepatří nikam. Beznadějná Kate se vrací do hotelu, ale tam jí recepční oznámí, že Charlie odjel do Cannes. Kate běží na vlak a Luc běží za ní, oba pak cestují spolu. Kate to ale přežene s konzumací sýra a musí z vlaku vystoupit. Dvojice vystoupí v městečku, odkud Luc pochází a kde by jednoho dne chtěl mít vlastní vinici. Luc už jednu měl, ale prohrál ji s bratrem v kartách. Kate si místo zamilovala. Dvojice pak míří do Cannes, kde chce Luc pomoct Kate, aby získala Charlieho zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

tron 

všechny recenze uživatele

„Bob, veď vieš, ako to chodí: ak malá ryba rybárovi povie o veľkej rybe, rybár ju pustí.“ – „Na to zabudnite, ja nie som krysa.“ – „Bob, tuším máš zmätok vo zvieratách.“ Za romantickou komédiou FRANCÚZSKY BOZK stojí skúsený americký scenárista (HVIEZDNE VOJNY: EPIZÓDA V - IMPÉRIUM VRACIA ÚDER, OSOBNÝ STRÁŽCA), producent (western SILVERADO) a režisér (film noir ŽIAR TELA, čierna komédia MILUJEM ŤA NA SMRŤ ) Lawrence Kasdan a je to vidieť – hoci snímka kvôli žánru mnohých odpudí, bola by škoda nedať jej šancu. Meg Ryanová (JOE VERZUS SOPKA) a Kevin Kline (RYBA ZVANÁ WANDA) sú výborný kontrastný pár, ktorý si po väčšinu minutáže vyká a strávia ho v permanentnom liehu hádok, francúzskych syrov a rozkolov nielen medzi mužom a ženou, ale i medzi americkou (kanadskou?) a francúzskou (európskou) mentalitou. Filmu dominuje nádherná výprava Paríža a priľahlého malebného vidieka, kde sa tempo upokojí. Pomôžu tiež milé podporné roličky (recepčný, ktorý vás uráža s úsmevom na perách tak rafinovane, až si nie ste istí, či vás vôbec ešte uráža) a nad všetkým sa pôvabne vznáša príjemná atmosféra nekonečných viníc a uvoľnených dialógov. P.S. Samozrejme Jean Reno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já nemám pokoj. Někdo mi zabral pokoj. Někdo v jehlových podpadcích a červených šatech." Tak copak to tu máme? Roztomilou holku Kate s aviofobií, stresem uloženým v žaludku a bez snoubence, kterej začal myslet penisem. A pak tu máme štramáka Luca se slabostí pro lhaní, cizí dopravní prostředky a manželku svýho bratra. Tak tyhle dva by mohl dohromady dát jen scénárista. A hle, on to udělal. Bylo to vlastně docela milý, nějaká ta jiskra tam taky přeskočila, ale mě nejvíc bavil recepční. Ono vzít si úplatek a s úslužným úsměvem nepodat požadovanou informaci, to umí jenom opravdovej borec - "Když naši hosté potřebují ochranu před svými vlastními snoubenkami, tak na rozdíl od některých jiných zemí, Francie není země puritánských pokrytců." ()

Reklama

Glowlady 

všechny recenze uživatele

Miluji tuhle komedii i když jsem ji viděla asi už milionkrát. To nekonečné slovní hašteření Kate a Luka (ne [luka], ale [lüka]) je naprosto luxusní a vždycky mě dostane... hlášky typu "svrbí mě řiť, proč mě sakra svrbí řiť" nebo "aaaa ten malý problem" a vůbec celá konverzace v letadle... to prostě miluju... do toho krásná francouzská hudba a moje oblíbená Paříž... co víc si přát. Pro mě 100%. ()

vladous 

všechny recenze uživatele

Krásná romantika zasazená do Francie, většinou když tvůrci z Hollywoodu příběh filmu soustředí na tuto část Evropy, má to úspěch (Sabrina, Dobrý ročník). Meg i Kevin Kline jsou naprosto úžasní, na scénu v restauraci, jak se tam Meg plazí po zemi se můžu koukat stále. Výsledek je zdůrazněn i kvalitním českým dabingem (Menšíková, Šťastný, Rymský). Pro mě 90%. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedie a na pozadi neco jako kriminalni zapletka...malo romanticke, vtip zalozeny na ztrestenosti postavy meg ryan a neco jako kriminalni zapletka co by se za ostrihany nehet vesla...takovy klasicky krabicak za par korun z mistniho supermarketu.jedna hvezda za meg ryan druha za kevina klinea ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Ihned na začátku, když Kate (Meg Ryan) vypadne ze simulátoru, tak má obě ruce u pravé nohy, ihned po střihu má však každou na jiné noze. Taktéž žena za ní drží desky nejprve v pravé ruce a levou chce Kate pomoct, ale po střihu má desky v levé. Muž doběhne až k jejímu chodidlu, ale v příštím záběru stojí o mnoho dál. A sama Kate ještě v první záběru padá mnohem dál od vystupovací rampy, než když pak sedí v detailním záběru. (johnnymay)
  • Když Kate (Meg Ryan) letí poprvé, tak leknutím zatáhne roletu na okénku do zhruba 2/3. Avšak když zandavá prospekt zpět do sedadla před sebou, tak je okénko zataženo skoro celé. (johnnymay)

Reklama

Reklama