Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kate a Charlie jsou zasnoubeni, ale pak Charlie odjíždí bez Kate do Paříže, a tam se zamiluje do jiné. Kate se nevzdává, a i přes svůj strach z létání letí do Francie, aby získala Charlieho zpět. V letadle sedí vedle Kate muž jménem Luc, který je velmi otravný a evidentně mu nevadí sem tam něco ukrást. Když letadlo přistane, dá Luc Kate do tašky rostlinu s diamantovým náhrdelníkem. Luc se bál proclení, ke kterému skutečně došlo. Kate tak bez něj odjíždí do hotelu, kde bydlí Charlie. Recepční odmítá pustit Kate do pokoje, takže Kate čeká v hale, kde se na ni nalepí muž jménem Bob. Když pak Kate vidí, jak se Charlie a Juliette vášnivě líbají, omdlí. Bob v tu chvíli Kate okrade o všechno. Luc šel za Kate do hotelu a probral ji z bezvědomí. Luc ví, kde Bob žije, takže tam s Kate jedou, ale Bob už stihl všechno prodat. Tedy kromě oné rostlinky. Kate došlo, že jí Luc nepomáhal, protože chtěl, ale protože to potřeboval on sám. Dvojice se tedy rozchází. Luc ale později zjistí, že má Kate u sebe v kabelce onen diamantový náhrdelník, o který mu tak jde. Kate míří na ambasádu USA, ale tam ji nechtějí, protože zažádala o kanadské občanství. Na kanadské ambasádě její žádost o občanství zamítnou, protože v přihlášce lhala. Kate tedy nepatří nikam. Beznadějná Kate se vrací do hotelu, ale tam jí recepční oznámí, že Charlie odjel do Cannes. Kate běží na vlak a Luc běží za ní, oba pak cestují spolu. Kate to ale přežene s konzumací sýra a musí z vlaku vystoupit. Dvojice vystoupí v městečku, odkud Luc pochází a kde by jednoho dne chtěl mít vlastní vinici. Luc už jednu měl, ale prohrál ji s bratrem v kartách. Kate si místo zamilovala. Dvojice pak míří do Cannes, kde chce Luc pomoct Kate, aby získala Charlieho zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Modrooký "cupitající" andílek Meg Ryanová a charismatický K.Kline spolu vytořili dobře fungující dvojici, která ačkoliv spolu nikdy neměla nic společného, v sobě nakonec nalezla vzájemné zalíbení, od kterého je již pouze krůček k osudové lásce. Když této dvojici navíc přihrává Reno, nemůže jít o úplně mizerný film - slabší 4. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná romantická komedie z dob, kdy se je ještě dařilo častěji dělat tak, že nesklouzly do trapného kýče, prvoplánových šíleností a vynucené umělé "zábavnosti", kterým nevěříte. Královna oddechových a vůbec ne blbých romantických filmů Meg Ryan tu za parťáka dostává Kevina Klinea a jejich spojení se ukazuje jako výborná volba a podle mého názoru hlavní důvod toho, že je snímek tak dobrý. Skvěle jim to spolu ladí, mají mezi sebou úžasnou chemii, a to jak v té počáteční ztřeštěnější rovině, tak později, kdy se jejich vztah začíná postupně proměňovat. Nejvíce mě baví část, kdy Luc Kate "trénuje" i se aktivně "v roli" zapojuje do rozhodující bitvy o srdce jejího nezvedeného snoubence a krásně se nám tam ty city jednotlivých postav začínají v různých jemných (či zřetelnějších) náznacích prolínat a projevovat. Tuhle část bych si klidně dala o něco delší, protože byla opravdu radost to sledovat. A ten závěr, kdy Luc Kate již naplno zve do svého života a hlavní roli stejně jako na začátku při cestě Boba do Paříže hraje ve vyslovené výzvě/prosbě letadlo (odlétej/neodlétej), pro to nemám slov - to nejlepší zakončení výborného filmu, jaké mohlo být! 85 %. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie díky které jsem kdysi pradávno začal mít rád Kevina Klina (nemalý podíl na tom měly taktéž divoká stvoření). V tomto filmu je doslova neodolatelný, čímž nechci tvrdit, že by Meg byla k zahození. Strašně pohodová podívaná, která vás přímo vybízí sednout na vlak (letadlo, motorku, kolo) a vyrazit koštovat víno. Jedna z mých nej romantických komedií. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To je tak, když naivní upjatá slečna, která má strach z každé špíny a je ostříhaná jako kluk i se občas chová a pohybuje jako blázen... potká životaznalého šviháka, zkušeného podvodníka, který má ale zároveň dobré srdce. Musím přiznat, že ač má knírek, tak na tom sympatickém dlouhánovi něco je. Je to příjemná podívaná z francouzského prostředí, takže Paříž, Eiffelovka, vinice, sýry atd. ...no prostě chuťovka. Je tam několik dost vtipných scén, např. incident s podnosy dortů a následný úprk mě rozesměje, i když jsem to viděla už víckrát :) Francouzský polibek má svoje kouzlo, to mu nemůže nikdo upřít. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Francúzsky bozk som si napriek slabšiemu hodnoteniu užívateľmi pozrel pre pomerne kuriózny dôvod: Práve otázka, kto hral v ňom titulnú ženskú úlohu, ma stála nejaké body v televíznej vedomostnej súťaži. O romantických filmoch som už v komentároch viackrát napísal, že ich účinok na diváka a ich hodnotenie užívateľom ČSFD sú viac pocitové, ako racionálne záležitosti. A u Francúzskeho bozku to na mňa jednoducho nefungovalo. Nie, že by strapatá Meg Ryan bola nesympatická (i keď paleta jej výrazov je pomerne úzka), ale čo ďalej? Nevýrazný dej, nezaujal ma ani obdivovaný Kevin Kline a aj keď ma film nenaštval nudil som sa pri ňom poriadne. Preto iba dve. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Italští distributoři měli problém s názvem filmu, protože "francouzský polibek" znamená v italštině "orální sex" (StarsFan)
  • Ihned na začátku, když Kate (Meg Ryan) vypadne ze simulátoru, tak má obě ruce u pravé nohy, ihned po střihu má však každou na jiné noze. Taktéž žena za ní drží desky nejprve v pravé ruce a levou chce Kate pomoct, ale po střihu má desky v levé. Muž doběhne až k jejímu chodidlu, ale v příštím záběru stojí o mnoho dál. A sama Kate ještě v první záběru padá mnohem dál od vystupovací rampy, než když pak sedí v detailním záběru. (johnnymay)
  • První film, kterému Meg Ryan dělala producenta. (StarsFan)

Reklama

Reklama