Reklama

Reklama

Mladík jménem Levante žije prostý a nic neslibuiící maloměstský život v malebném prostředí italského venkova v okolí Toskánska. Je to spící kout země, kde se nikdy nic nepřihodilo a jediná vzrušující lahůdka vzejde z posledního romantického klepu. Jednoho dne přijde opravdová smršť - „TWISTER" právě dorazil: autobus přivážející šest živých španělských tanečnic flamenga, které okamžitě každého okouzlí nespoutanou krásou, provokativními pohyby a exotickým půvabem! Právě teď máte jedinečnou přiležitost si užít stejně jako Levante, jeho rodina a obyvatelé městečka, kteří jsou přímo smeteni vášní tance, na který nikdy nezapomenou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná italská komedie, kde se skloubí jak italský tak španělský temperament, což je dost zvláštní, protože oba národy jsou ve svý podstatě dost šílený a hysterický. Co dále je ale na filmu hezké je hlavně naprosto příjemná a pohodová atmosféra, která mi do pokoje přinesla přesně to, co jsem chtěl. Svěží vánek z jihu s doprovodem mrazíků okamžitě snižující teplotu mého pokoje o celých patnáct stupňů. Tím teda nemyslim, že by film samotnej byl chladnej až k prasknutí. To určitě ne. Španělky totiž měli šťávu, jako málokteré herečky, a chápu samotnýho Itala, že se kvůli ním celý orosil. Takže o mražených výrobcích by v tomhle případě nemohla být ani řeč. No, ale když tak přemýšlím o čerstvě vychlazeným natočeným pivku...přemejšlim pořád, jestli si ty Španělky vybavim. Ale..určitě jo...byly totiž velkým zpestřením celýho filmu a přinášeli do něj naprostou pohodu stejně tak jako všichni ostatní, proto si také vyslouží takové hodnocení. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měl omluvit italským filmovým tvůrcům, že tak moc nedůvěřuji italským filmům, opět jsem se totiž přesvědčil, že některé mohou být velice příjemné a zajímavé, aniž by jakkoliv nudily. A to je také příklad Cyklónu, což je romantická komedie odehrávající se v jednom malém italském městečku vyprávějící o tom, jak to může dopadnout, když vám před domem zastaví autobus s pěti svůdnými španělskými tanečnicemi flamenka. Je to hezky promyšlená komedie s některými opravdu zajímavými maloměstskými postavičkami, která sice možná v několika scénkách pobaví, ale jejíž kvality a síla tkví zřejmě někde jinde, a to sice v romantických pasážích. Tenhle film si mě dokázal velice snadno získat a už v prvních okamžicích rozptýlit mé obavy, s nimiž jsem se do sledování pouštěl. A také musím uznat, že se tvůrcům pro role pětice tančících krásek povedlo sehnat opravdu pěkné herečky, které mě přinutily závidět obyvatelům toho stavení, před kterým tenhle autobus zastavil. Zde se zkrátka zřejmě sešlo ideálně všechno, co se asi sejít mělo, a výsledkem je tak nadprůměrný film, který stálo za to vidět a který jsem si dokázal maximálně užít. Nic platné, kdo umí, ten umí, a Leonardo Pieraccioni, který stihl režírovat i hrát hlavní roli, zřejmě opravdu umí. Takže nejen jemu, ale celému filmu dávám čtyři hvězdy. ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Film o vztazích, přátelství, lásce k tanci a vínu. Škoda moc veliká, že se snímek uchyluje sem tam k frázovitosti a šablonovité struktuře romanticko lyricky laděných scénářů, což mi nesedí a potom jsem při sledování už předpojatý. Příběh jako takový je ale příjemný a zapadá do místa a doby, postavy jsou lidské a v malebné krajině hmatatelné a uvěřitelné, nejraději bych s tím tady sekl a jel žít do toskánska:-) a flamengo, i když můžu, bych mohl mít případně jako bonus, ale není podmínkou:-) a na ty kůstky si určitě ještě mnohokrát vzpomenu! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $26,250,000║ No neviem, neviem, keby nedorazili tanečnice Flamenca, tak by to bol riadne nudný a prázdny príbeh, takto to aspoň o niečo málo spríjemnili, nájde sa tu zopár gagov ale celkovo sa žiadna sláva nekoná. /35%/ ()

martycross 

všechny recenze uživatele

Podmanivá hudba, smyslný tanec, krásné ženy. Vše okořeněno temperamentními jižanskými gesty a humorem, takové filmy se mi prostě líbí. A hlavně trampoty láskou zasaženého outsidera, skvěle ztvárněného hercem a režisérem v jedné roli Leonardem Pieraccionim. Pět hvězd, a ani o jednu míň, moc jsem se u tohoto filmu bavil. Už podruhé… ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Převážně se natáčelo v provincii Arezzo, v městečkách Stia (Piazza Tannucci) a Poppi (Piazza Amerighi, ulice Via Cesare Battisti 22 a Piazza Lacopo Bordoni) a ve Florencii ( Grand hotel Cavour, Piazza Della Santissima Annunziata, stanice Santa Maria Novella). Statek rodiny Quarini, před nímž se odehrává slavný španělský tanec, je ve skutečnosti farma Casale della Giuncaia. Nedaleko je také dům dědečka Gina. Skútr ve filmu je Motobecane Mobymatic 50V Type Luxe z roku 1979. (Anoli)
  • Film se natáčel v červnu a červenci roku 1996. Po uvedení v kinech se dostal okamžitě do Top 10 nejvýdělečnějších filmů v Itálii. Vydělal přibližně 40 milionů eur. (Anoli)

Reklama

Reklama