Reklama

Reklama

Mladík jménem Levante žije prostý a nic neslibuiící maloměstský život v malebném prostředí italského venkova v okolí Toskánska. Je to spící kout země, kde se nikdy nic nepřihodilo a jediná vzrušující lahůdka vzejde z posledního romantického klepu. Jednoho dne přijde opravdová smršť - „TWISTER" právě dorazil: autobus přivážející šest živých španělských tanečnic flamenga, které okamžitě každého okouzlí nespoutanou krásou, provokativními pohyby a exotickým půvabem! Právě teď máte jedinečnou přiležitost si užít stejně jako Levante, jeho rodina a obyvatelé městečka, kteří jsou přímo smeteni vášní tance, na který nikdy nezapomenou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (21)

freddy 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měl omluvit italským filmovým tvůrcům, že tak moc nedůvěřuji italským filmům, opět jsem se totiž přesvědčil, že některé mohou být velice příjemné a zajímavé, aniž by jakkoliv nudily. A to je také příklad Cyklónu, což je romantická komedie odehrávající se v jednom malém italském městečku vyprávějící o tom, jak to může dopadnout, když vám před domem zastaví autobus s pěti svůdnými španělskými tanečnicemi flamenka. Je to hezky promyšlená komedie s některými opravdu zajímavými maloměstskými postavičkami, která sice možná v několika scénkách pobaví, ale jejíž kvality a síla tkví zřejmě někde jinde, a to sice v romantických pasážích. Tenhle film si mě dokázal velice snadno získat a už v prvních okamžicích rozptýlit mé obavy, s nimiž jsem se do sledování pouštěl. A také musím uznat, že se tvůrcům pro role pětice tančících krásek povedlo sehnat opravdu pěkné herečky, které mě přinutily závidět obyvatelům toho stavení, před kterým tenhle autobus zastavil. Zde se zkrátka zřejmě sešlo ideálně všechno, co se asi sejít mělo, a výsledkem je tak nadprůměrný film, který stálo za to vidět a který jsem si dokázal maximálně užít. Nic platné, kdo umí, ten umí, a Leonardo Pieraccioni, který stihl režírovat i hrát hlavní roli, zřejmě opravdu umí. Takže nejen jemu, ale celému filmu dávám čtyři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová romča o účetním, jehož život byla jen samá čísla, čísla a zase jen čísla, až jednoho dne přijeli k jeho baráku španělský mega kosti co uměli tančit flamenko a čísla si mohli ze života účetního začít balit kufry. Za nejpovedenější scénu považuju závěrečnou společnou veřeči, to byl opravdu vrcholnej kousek. Trošku zamrzelo, že nedostala víc prostoru hudba a tanec flamenka v podání těch hnědookých krásek. Nopak velký díky patří za výběr herců, zejména pak hereček. Na pobyt v mé posteli jsou nominovány : Lorena Fortez jako Catarina, Tosca D'Aquino jako Carlina a Natalia Estrada jako Penelope. Jo a neumět v první scéně ani slovo italsky a za pár minut už mastit italštinu líp než Benito Mussolini, tomu říkám slušnej rychlokurz,...ale v pohodě. Film si nehraje na žádnýho inženýra, jen chce pobavit a navodit pohodovou atmošku a to se mu více méně podařilo. Původně jsem chtěl dát za 3*, ale když tak o tom přemýšlím, nebudu žádnej přizdisráč a prsknu tomu španělsko - italskýmu románku ještě jednu. Vždyť je to fajn, když se lidi do sebe zabouchávaj a pak se chovaj jak janci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná italská komedie, kde se skloubí jak italský tak španělský temperament, což je dost zvláštní, protože oba národy jsou ve svý podstatě dost šílený a hysterický. Co dále je ale na filmu hezké je hlavně naprosto příjemná a pohodová atmosféra, která mi do pokoje přinesla přesně to, co jsem chtěl. Svěží vánek z jihu s doprovodem mrazíků okamžitě snižující teplotu mého pokoje o celých patnáct stupňů. Tím teda nemyslim, že by film samotnej byl chladnej až k prasknutí. To určitě ne. Španělky totiž měli šťávu, jako málokteré herečky, a chápu samotnýho Itala, že se kvůli ním celý orosil. Takže o mražených výrobcích by v tomhle případě nemohla být ani řeč. No, ale když tak přemýšlím o čerstvě vychlazeným natočeným pivku...přemejšlim pořád, jestli si ty Španělky vybavim. Ale..určitě jo...byly totiž velkým zpestřením celýho filmu a přinášeli do něj naprostou pohodu stejně tak jako všichni ostatní, proto si také vyslouží takové hodnocení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $26,250,000║ No neviem, neviem, keby nedorazili tanečnice Flamenca, tak by to bol riadne nudný a prázdny príbeh, takto to aspoň o niečo málo spríjemnili, nájde sa tu zopár gagov ale celkovo sa žiadna sláva nekoná. /35%/ ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Autor scénáře a režisér Leonardo Pieraccioni si navíc zahrál hlavní roli. Přišlo mi, jako by se učil od Zdeňka Trošky. Ale za pohled na španělské tanečnice flamenca a na rozkvetlé lány toskánských slunečnic hvězdička. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina (většího suchara aby pohledal) a otřesná "průběžná" hudba, na druhé straně výborná španělská hudba a pěkné slečny (vede Tosca D'Aquino aka Carlina). ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný a zábavný film. Chvílema jsem se musela i smát. Je super vidět, jak se žije v Itálii na venkově. Moje hodnocení je 65%. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Předem si musím postesknout, že už podruhé v relativně krátkém čase nasadila ČT2 do filmu dabing - přitom původní znění bývá jeden z hlavních důvodů, proč si nechám ujít málokterý zde vysílaný film, snad se z toho nestane tradice :-( Naštěstí dabing byl docela ucházející, takže dojem z filmu přlliš nezkazil. Ono taky zkazit pohodu vyzařující h tohohle snímku by bylo asi dost těžké. Cyklón nenabízí absolutně žádnou překvapivou situaci, vše se vyvíjí přesně jak očekáváte a přestože je film škatulkován jako romantická komedie, je prostý jakékoliv trapnosti tak typické pro tento žánr (výjimku tvoří snad jen scéna u večeře v restauraci). Hlavní náplní je typická atmosféra italského městečka, kterou známe už z Amarcordu se všemi těmi místními postavčkami a povyk, který dokáže udělat příjezd jednoho autokaru plného krásných španělských tanečnic. Co se bude dít dál, všichni víme a také se tak děje. Filmu snad ani o víc nešlo a mně to rozhodně stačilo. Snad jen ten závěr nemusel být až tak klasicky idylický, skončit to tou neméně idylickou scénou na vrakovišti, bylo by jen líp. Takhle jsou to hodně silné tři hvězdy velmi příjemné strávení času. ()

martycross 

všechny recenze uživatele

Podmanivá hudba, smyslný tanec, krásné ženy. Vše okořeněno temperamentními jižanskými gesty a humorem, takové filmy se mi prostě líbí. A hlavně trampoty láskou zasaženého outsidera, skvěle ztvárněného hercem a režisérem v jedné roli Leonardem Pieraccionim. Pět hvězd, a ani o jednu míň, moc jsem se u tohoto filmu bavil. Už podruhé… ()

MiCM 

všechny recenze uživatele

Nic extra zajímavého nebo nestandartního, ale na druhou stranu takový neškodný a velmi přijemný film.. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Genialni romanticka komedie ktera se opravdu vymyka jekemukoli standardu hollywoodem nastoleneho. Opravdu jsem se bavil a komedialni vlozky byly vice nez genialni. Takhle by podle me mela vypadat dobra romanticka komedie, jednoduchy pribeh ale nadherne ztvarneni. Tenhle pribeh zamilovaneho ucetniho doporucuji vsem. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vtipné... a není to hloupé, silný nadprůměr :-) a krásné herečky.. taková jarní májová romance.. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná, i když dějově jednoduchá, italská komedie, která určitě stojí za zhlédnutí. Je zde spousta vtipných chvilek a vše podtrhuje velmi krásná příroda italského venkova. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Nenásilná italská komedie, která svou žhavostí prosvětlí jeden zimní večer... proč ne. Bavila jsem se docela dobře. ()

mavree 

všechny recenze uživatele

dabing dost ubral na kvalite prejavu, v originalnom zneni velmi prijemna komedia, miestami az parodia na toskansky dialekt a taliansko-spanielsku komunikaciu, typicky taliansky vidiek, dej sice predvidatelny, ale v konecnom dosledku: pekne. ()

Reklama

Reklama