Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joey Boca (Kevin Kline) je natolik posedlý životem, že vůbec neví, co se sebou. Přátelé, jídlo, hrátky, sex... všeho si užívá plnými doušky. Je majitelem tacomské pizzerie, má oddanou ženu Rosalii (Tracey Ullmanová), dvě roztomilé děti a nezměrnou chuť do života, která jej nutí vyvádět naprosté šílenosti – například spát s tolika milenkami, že se v nich sám ztrácí. Rosalie si odmítá připustit, že je jí manžel nevěrný. Když už se ale nemůže nadále vyhýbat pravdě, sama je nucena udělat něco šíleného – pokusí se Joeyho s pomocí své jugoslávské matky (Joan Plowrightová), lehce nekonvenčního, duchovně založeného kamaráda a dvojicí naprosto neschopných zabijáků (William Hurt a Keanu Reeves) zavraždit. (HBO GO)

(více)

Recenze (64)

monolog 

všechny recenze uživatele

Nezapomenu hned na tu úvodní scénu, jak se jde Kevin Kline vyzpovídat. Tak jaké jsou vaše hříchy, synu? No, bral jsem jméno boží nadarmo, nadával jsem tchýni. Ale to se nepočítá? Bylo to italsky a ona nerozuměla. No a taky jsem byl nevěrný. A kolikrát, můj synu? No, nebylo to mockrát. Tento týden čtyřikrát se třemi ženami, ale vlastně to taky mohlo být víc. Ono vlastně to bylo čtyřikrát se třemi, ale víckrát. Víte co myslím. A minulý týden... Prostě síla. Není tam sice vtip na vtipu, ale o to nejde. Je to komedie z doby, kdy ještě komedie byly zábavné, aniž by tam musela být hláškující postava. Ještě mě tak napadá, že by se na tenhle film měli podívat všichni záletní manželé, aby věděli, co je čeká. A taky podváděné manželky, aby věděly, kam až to může zajít, takže abyraději moc nepátraly. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorú som už videl kedysi dávno, a na ktorú som akosi zabudol. Aj po rokoch mi dokázala vyčarovať úsmev na tvári a niektoré scénky dokonca aj zvlniť brušné svalstvo. Hlavne tí dvaja najatí zabijaci boli super. Dejová linka však nemá čo ponúknuť, ale aspoň nenudí. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý raz to dávali v 90-tych rokoch na Markíze, pozeral som to s mamou a mohli sme sa pri tom uchechtať do bezvedomia. Predovšetkým huličsko-flákačská dvojka Keanu Reeves a William Hurt (!) bola neuveriteľná. Samotná zápletka je šialená. Dnes už to až taká bomba nie je, dosť to zostarlo. Napriek tomu je to myslím stále dostatočný dôkaz toho, že v 90. rokoch sa robili kvalitné komédie, ktoré mali hlavu a pätu (ďalej napr. Môj bratranec Vinny). Dosť veľkú škodu tu každopádne pácha môj vždy neobľúbený Kevin Kline. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

lehce nadprůměrná komedie, dalo by se říct taškařice, kterou si může člověk užít, když nad dějem nepřemýšlí. Záporem jsou trochu topornější herecké výkony a trochu docházející dech filmu, kladem naopak některé povedené vtípky a scény. Přesto asi nebudu mít potřebu se na film ještě někdy dívat, jednou to stačí ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Černá komedie Lawrence Kasdana o odplatě, kterou manželka (je do ní platonicky zamilovaný mladý River Phoenix, který jí vykládá runy :-) a tchýně nachystají na nevěrného manžela. Kevin Kline se svou karikaturou itala vlastnícího pizzerii, přehnaným přízvukem a opalovacím krémem na obličeji, aby byl snědší, balancuje na hraně humoru a trapnosti. V druhé polovině to s příchodem mimózní dvojky dlouhovlasej William Hurt a Keanu Reeves nabere na absurdnosti a vtipnosti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Lawrence Kasdan, režisér snímku, se objeví ve filmu jako právník Deva. (aluna)
  • Natáčelo se od 10. dubna do 20. července 1989 ve městě Tacoma (Washington, USA). (BMW12)
  • River Phoenix a Kevin Kline, kteří se spolu objevili v tomto filmu, spolu "soupeřili" o sošku Oscara. Kline, který cenu získal, byl nominován za film Ryba jménem Wanda (1988) a Phoenix za snímek Čas zastavit se (1988). (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama