Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uhlazený Howard Brackett je oblíbeným učitelem angličtiny na střední škole v městečku Greenleaf a za několik dní se má oženit s kolegyní Emily, která je už téměř tři roky jeho snoubenkou. Nečekaný poprask však způsobí jeho bývalý žák Cameron Drake, nominovaný na Oscara za roli homosexuálního vojáka, když při přebírání zlaté sošky poděkuje v přímém televizním přenosu také svému homosexuálnímu učiteli Brackettovi. Všichni v Greenleafu včetně Howarda samotného jsou v šoku. Ujistí rodiče, že to není pravda, jenže tím jeho potíže teprve začínají. Druhý den je městečko plné televizních reportérů a Howardova sexuální orientace se stává hlavním tématem hovoru jeho studentů, kolegů a vlastně všech v Greenleafu. Někteří se domnívají, že, je to pravda, jiní si myslí, že Cameron řekl jen proto, že je Brackett tak dlouho zasnoubený, je vždy čistý, upravený a učí poezii. Sám Howard má plno práce s tím, aby Cameronova slova vyvrátil snoubence, nadřízeným, studentům a vlastně všem v městečku. Rezolutně před kamerami odmítne pochybnosti o svém sexuálním zaměření. Jenže pod vlivem okolností a reportéra Petera Malloye, který je sám gay, se Howard musí sám nad sebou zamyslet. Pokusy přesvědčit sám sebe, že je v pořádku, ať už s pomocí instruktážní kazety "Buď muž" nebo pokusem vyspat se s Emily ještě před svatbou, však nedopadnou příliš povzbudivě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Opět debilní český překlad názvu; vše co obsahuje ve svém jménu slovo "svatba" je u mě předem odsouzeno k nevalnému úspěchu. Kevin Kline jako sexuálně nevyrovnaný Howard Brackett je skvěle potrhlý, Joan Cusack jako Emily skvěle uřvaná a celý film si skvěle utahuje z předsudků. Škoda jen, že téma v dnešní době působí vyčpěle a In and Out je pohým filmem své doby. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pane jo, to byla prdel, ještě teď mě bolí břicho. :-) Téma jak vyšité pro pokryteckou společnost, nádherná studie o lidské prudérnosti, malosti a změně postojů díky jedné větě a během několika vteřin. Howard jako zapálený učitel, v prostředí přísných norem a pravidel, sám sobě alibistou, kým je a po čem vlastně touží. Neschopen podívat se do hloubi sebe, si namlouval, že se mu pták postaví až po svatbě, dle zaběhnutých tradic a klišé... Že je pravda jinde a pro maloměsto naprosto nepřijatelná, si nedokázal uvědomit, natož přiznat. Až nakopnutí "shůry" a s kolotočem sledu událostí, naštěstí pro všechny zúčastněné, nastalo prozření. S lehkostí a vtipnými gagy, přesně vybranými herci, jsem si vychutnala zábavnou hru na odhalení. ( Arnold netančí. Arnie sotva chodí! Jsem státní zaměstnanec a jsem teplej! Steven Seagal nominován ve filmu Sněhulák v poušti!!) Nejvíc jsem si užila Howardův tanec u motivační kazety a závěrečný rej občanského smíření a pospolitosti. Už vím, že na firemní akci budu skákat jak nadmutá koza. Uráááááááááá. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +na svou dobu téma, vtipné to je -nic světobotného/// Jak říkám, na svoji dobu jistě velice vtipný film, který se určitě dobře trefil do tématu. Dnes však film již nemá moc co nabýdnout, téma sme viděli již stokrát v jiných filmech a tento hlavně nezáří ani zpracováním. Obsazení na svoji dobu určitě dobré, dnes však neohromí. No dobře, trošku jsem se bavil, ale je zde mnoho hluchých a ničím nezajímavých míst, někdy je film spíše trapný. Ale co, která komedie není někdy trapná, viďtě?/// Celkem 46%/// ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kevin Kline je pre mňa záhada. Je schopný dostať Oscara za výkon v komédii, čo je vec netradičná. Následne si strihne talianského veverníka, amerického skoro prezidenta a všetko úspešne. Ale stále sa pritom nevie vyhrabať z kategórie výrazná postava v nevýraznej komédii. V podobnom duchu sa nesie aj Svatba naruby. Je tam vidieť ten talent, ten potenciál, ale znova len samotný maják v tme. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedia o neplanovanom coming oute stredoskolskeho ucitela s mnozstvom vydarenych skutocne vtipnych scen. Napriek tomu to nie je pre mna nejaka srdcovka a davam mu len tri hviezdicky, lebo som sa nedokazal stotoznit s postavami, ktore su komplet povrchne karikatury a zbierka tych najobohratejsich klise. S odstupom casu som si aspon pripomenul jak boli este nedavno gayovia vnimani a linia o vyhadzove ucitela zo skoly by dnes bola zbytocna, kedze sa dnes s akejkolvek mensinou musi jednat v rukavickach, aby prislusnik väcsiny nebol obvineny z hocijakeho neprijatelneho izmu. Sice mi ta precitlivelost uz lezie na nervy, ale aspon som si znova pripomenul, ze fakt nevznikla len tak pre nic za nic. No ale spät k filmu. Jednotlive postavicky su zahrane fakt vtipne. Celemu filmu krluje Kevin Kline a sceny pre seba si ukradla predstavitelka jeho matky, ktorej kazdy prejav k synovi pôsobi hrôzostrasnejsie jak natlak kdejakeho drsneho mafiana. Dalej za zmienku stojii Tom Selleck bez fuzov, nejake tie cameo vystupy hercov, ktory hraju sami seba a vtipy o Seagalovej nominacii na Oscara alebo ten, ze Arnie ako spravny chlap netancuje. Je tu toho fakt dost, kvôli comu film stoji za zhliadnutie. Len skoda az prilis prehnaneho, skoro az parodickeho tonu filmu. 6/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Soška Oscara, která se ve filmu objevuje, patří Kevinu Klineovi (Howard). Dostal ji v roce 1988 za film Ryba jménem Wanda. (StarsFan)
  • Joan Cusack hraje učitelku Matta Dillona, ačkoliv je jen o dva roky starší než on. V roce 1980 si dokonce ve filmu Moje tělesná stráž zahráli spolužáky. (StarsFan)
  • Cameronův (Matt Dillon) oscarový projev má předobraz ve skutečném projevu Toma Hankse, který při přebírání Oscara za Philadephii (1993) děkoval svému homosexuálnímu učiteli. (StarsFan)

Reklama

Reklama