Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uhlazený Howard Brackett je oblíbeným učitelem angličtiny na střední škole v městečku Greenleaf a za několik dní se má oženit s kolegyní Emily, která je už téměř tři roky jeho snoubenkou. Nečekaný poprask však způsobí jeho bývalý žák Cameron Drake, nominovaný na Oscara za roli homosexuálního vojáka, když při přebírání zlaté sošky poděkuje v přímém televizním přenosu také svému homosexuálnímu učiteli Brackettovi. Všichni v Greenleafu včetně Howarda samotného jsou v šoku. Ujistí rodiče, že to není pravda, jenže tím jeho potíže teprve začínají. Druhý den je městečko plné televizních reportérů a Howardova sexuální orientace se stává hlavním tématem hovoru jeho studentů, kolegů a vlastně všech v Greenleafu. Někteří se domnívají, že, je to pravda, jiní si myslí, že Cameron řekl jen proto, že je Brackett tak dlouho zasnoubený, je vždy čistý, upravený a učí poezii. Sám Howard má plno práce s tím, aby Cameronova slova vyvrátil snoubence, nadřízeným, studentům a vlastně všem v městečku. Rezolutně před kamerami odmítne pochybnosti o svém sexuálním zaměření. Jenže pod vlivem okolností a reportéra Petera Malloye, který je sám gay, se Howard musí sám nad sebou zamyslet. Pokusy přesvědčit sám sebe, že je v pořádku, ať už s pomocí instruktážní kazety "Buď muž" nebo pokusem vyspat se s Emily ještě před svatbou, však nedopadnou příliš povzbudivě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Svatba naruby" (In & Out), ktorý natočil v roku 1997 režisér Frank Oz, je gay film z doby, kedy ešte LGBT propaganda nebola tak agresívna ako dnes.  Ano, aj vtedy to bolo nenápadne homo ideologicky zamerané, ale nebolo to tak odporne zvrhlé ako je zabehnutým zvykom pretláčať homosexualitu v súčastnosti. To čo dnes fanatická LGBT loby tlačí do hláv divákom, predovšetkým tým mladým a neplnoletým, je niečo nechutné a odporné. Avšak "Svatba naruby" je pomerne kvalitne natočená americká komédia, pri ktorej sa dá občas aj dobre zasmiať. Som toho názoru, že Kevin Kline si tu strihol jednu z najlepších úloh vo svojej hereckej kariére. Rolu učiteľa Howarda Bracketta, ktorý je latentný homosexuál, stvárnil skvele. Takže moji milí homoliberálni slniečkári, to že som sa pri tomto titule celkom príjemne pobavil svedčí o tom, že nie som žiadny radikálny homofób. *** ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Komedie postavená na jednom vtipu, který už je navíc s odstupem času dost vyčpělý. 50% Zajímavé komentáře: Oskar, Kordus ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie příjemně odhaluje různé povahy lidí, kteří se různě vyrovnávají s homosexuální orientací. (Ať svou či cizí.) Dále dává k lepšímu problém váhy a vychrtlých modelek. Jenom ta divná parodie mi tam nějak nesedla... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,856,929Tržby Celosvetovo $84,856,929║ Kevin Kline boduje v miestami v bláznivo uletenej komédii. /75%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. I Will Survive - Diana Ross ,2. Wedding Preparations ,3. Everythings Coming Up Roses - Ethel Merman ,4. 'To Serve And Protect' ,5. Howard Is Outed ,6. The Morning After ,7. The Bachelor Party ,8. Interviews With Townsfolk ,9. Homosection ,10. I Don't ,11. Mom & Dad ,12. Cameron & Emily ,13. Crazy - Patsy Cline ,14. Teacher Of The Year/People/The Wedding ,15. Macho Man - Village People , ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Arnold netančí!!! Umí sotva chodit! - to je ale hnusná lež, známe přece Pravdivé lži a Arnoldovo Tango... :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nudná komédia o tom, že v každom z nás je aspoň štipka homosexuality. Kevin Kline, Joan Cusacková, Tom Selleck a Matt Dillon, sa ocitli v zvláštnej komédii, ktorá nie je príliš vtipná. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pokud unesete trochu víc nadsázky a fakt, že Kevina Klinea dabuje Václav Postránecký a Joan Cusackovou Naďa Konvalinková, tak je to docela příjemná zábava. 60 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Přímočarý jednoduchý humor, který nicméně nikdy neklesá pod hranici vkusu a u mě kupodivu slušně zabodoval. Příjemné obsazení a slušné herecké ikony. Celkový dojem: 70 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vše u In & Out (probůh, snad není název odvozen od pohybů jistého orgánu v nejmenovaném tělesném otvoru!) nahrává známé homo-matematické teorii, že 4 % v tom mají jasno a 96 % o tom ještě neví.. Stepfordský humor Franka Oze dvakrát nemusím, nicméně kvůli Klineovi a Bob Newhartovi v roli nejistého ředitele jsem zůstal až do závěrečného kolektivního přiznání homosexuální nákazy. No a pro homofoby přidávám k dobru zajímavou myšlenku zřízenců márnic a sice, že je lepší býti teplej než-li studenej.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, Kevin Kline umí zahrát fakt cokoliv. T.Selleck bez svého kníra a navíc v netradiční roli taky dobrý. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Takže, kde jsme to byli? Romantická poezie. Shakespeare. Angličan. Mrtvý." Středoškolský učitel má těsně před svatbou se svou dlouhodobou přítelkyní, když se jeho život převrátí naruby: svým bývalým studentem, ze kterého se po ukončení školy vyklubal úspěšný herec, je během oscarového ceremoniálu označen za gaye. Studenti, přátelé i rodina si rázem více všímají profesorova jemného vystupování, ten se je nicméně snaží vytrvale přesvědčit, že gay není... Výborná, pro někoho možná přímočará komedie, ale já se smála od začátku do konce. Kevin Kline je geniální a jeho taneční kreace na píseň "I Will Survive" by si zasloužila své místo v historii, hned vedle závěrečného, svatebního "Macho Man". Vřele doporučuju. Už scéna z předávání Oscarů, kde je Steven Seagal nominovaný za svůj film "Sněhová koule v pekle", je svým způsobem nezapomenutelná. A Kevin! Už jsem říkala, jak je úžasný? "Praví muži netančí. Myslete na Johna Wayna, Arnolda Schwarzeneggera. Arnold netančí, stěží dovede chodit." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +na svou dobu téma, vtipné to je -nic světobotného/// Jak říkám, na svoji dobu jistě velice vtipný film, který se určitě dobře trefil do tématu. Dnes však film již nemá moc co nabýdnout, téma sme viděli již stokrát v jiných filmech a tento hlavně nezáří ani zpracováním. Obsazení na svoji dobu určitě dobré, dnes však neohromí. No dobře, trošku jsem se bavil, ale je zde mnoho hluchých a ničím nezajímavých míst, někdy je film spíše trapný. Ale co, která komedie není někdy trapná, viďtě?/// Celkem 46%/// ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli TO tvůrci myslí vážně, nebo jde jen o recesi. Naštěstí šlo opravdu o utahování si z Oscarů (velmi zábavné), médií a ostatních nekalostí americké kultury. Hlavní dějová linka se točí kolem nechtěné homosexuální orientace. Bohužel se film tímto tématem (i těmi ostatními výše uvedenými) zabývá velice povrchně. Jde tu v podstatě JEN o humor. Ten je místy výtečný, ale musím podotknout, že film obsahuje i spoustu hluchých míst. ()

Reklama

Reklama