Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tadek je policista, který hledá podobnosti mezi vraždou policisty a kriminálním příběhem v knize spisovatele Krystova Kozlowa. Když se Tadek pouští do vyšetřování a jde po stopách Kozlowa a jeho záhadné přítelkyně pracující v sex klubu, narůstá jeho posedlost rozluštit příběh lží, sexu, korupce a podsvětí. Následně objevuje hrozivou pravdu. (Filmbox)

(více)

Recenze (56)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Relativně hvězdně obsazený pokus o noir ogólnopolski dopadl zcela hnědě. Toho obřího a až žinantního fiaska se majoritně zúčastnil dokonce i Trapkodžim Gumovádržka, což lze vysvětlit snad jedině tím, že ho nějaký pšontek vydíral lechtivými obrázky z dob natáčení Zvířecího dementiva, na kterých v rámci Stanislavského metody prcá v karavanu nezletilou ovci. Touto unylou a logicky obskurní hemoroidiádou se však As Badawiec tentokrát potácí úplně bez dementních grimas a kompletní hrací dobu má v xichtě takový prudce existenciální, permanentně ochrnutý, plačtivě šokovaný výraz, připomínající Medvídka Pů, kterého Prasátko právě nečekaně análně zprznilo borovou šiškou ze Stokorcového lesa. Ke vší té prudivé hrůze, v níž celé to diváka dehonestující, anglicky mluvící osazenstvo navíc paroduje polský přízvuk, aby bylo jakože jasné, že jde přece o Poláky jako poleno, si ještě připočtěte až retardovaně přehrávajícího Csóku Mesároše, jako vždy vizuálně ukrutně bolestivou a naprosto nehrající Šarlotu Gejbrk a scénář, za který by se nemusel stydět ani světový šampión v nudění a zároveň držitel Guinessova rekordu v hloubce zasouvání ostrouhané tužky do ucha. Tenhle frajer to dal natuty až po gumu! Výsledkem je takový kapku seriózněji pojatý Durny i Durniejszy, u kterého, zoufale počítajíc hrboly v omítce vedle televizoru, hořce litujete, že si kluci raději neprdí do xichtů a neolizují zmrzlé zábradlí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V dobrom nevýrazný, ale na druhej strane paradoxne možno i vďaka tomu parádny Jim Carrey ako posledný úprimný policajt v Poľsku, menom Tadek a jazdiaci na aute s poznávacím číslom „krt“ (wow, byť na Jimovom mieste, prijmem rolu už kvôli tomu). Príjemne pomalé a dospelé, nie explicitné, ale určite ani pre deti. Dal by som 4*, ale v druhej polovici to bolo začne podozrivým štýlom zostrihané (miestami som sa fakt nechytal) a divný koniec tomu moc nepomohol, skôr naopak. Okrem Jima každopádne bodujú aj všetci ostatní herci, vrátane najmenších rolí (za čo dole klobúk pred kastingármi). Scenáru chýba drajv, ale paradoxne možno aj to sa mi nakoniec páčilo. Produkcia Brett Ratner (!). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpačitá, co s tím. Na jednu stranu vynikající herci, kde bych tentokrát vyzdvihla roli Jima Carreyho, která byla vážná oproti jeho jiným filmům a mohu napsat, že mu to jde bezvadně. Škoda, že se mu takových šancí v minulosti nedostalo víc, ale není všem dnům konec. Abych pravdu řekla, tak kdybych si nečetla obsazení, vůbec bych ho nepoznala. Trochu mně vadila častá statická kamera a rozkodrcané dialogy. Ovšem za Jima jdu s jednou hvězdou nahoru. Njn, život je holt pech i když to člověk někdy myslí sebelíp. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna velká depka, ale je hrozně fajn vidět na obrazovce zase Jima Carreyho. Sice už jej v téhle fázi kariéry neuvidíme v žádné komediální roli a zvláště v Dark Crimes vypadá dost strhaně, na druhou stranu to perfektně sedí k atmosféře šedého a ošklivého polského městečka, kde Jima čeká jeden zapeklitý případ. Nic na úrovni Mindhuntera, tady se spíše cení forma a ačkoliv podobné krimi filmy nevyhledávám a zaujala mě pouze účast mého oblíbeného herce, bavil jsem se více než jsem původně čekal a jako takovou jednorázovku na deštivý sobotní večer můžu film s klidem doporučit...6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vytvoriť dostatočne podivnú atmosféru s "dokonalým" interiérom či exteriérom, ešte neznamená, že tvorcovia zmákli to najdôležitejšie. Skutočne nerozumiem tomu, čo sa musí odohrávať v hlave "veľ-herca", ktorý príjme rolu v takomto "polsko-usáckom paskvili". Po scenáristickej či režisérskej stránke, je tento film jeden neskutočný, primitívny bordel, plný idiotského správania, bez štipky reálnych prejavov, a to ma skrátka ako diváka "uráža" .. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu vznik takovýchto filmů. Hned po první projekci měl Carrey vstát, polít pásky benzínem a dělat že tohle nikdy nevzniklo. Celou dobu jsem si při sledování připadal že buď Jim někomu něco dlužil anebo že něco provedl a proto musí v tomhle hrát. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka po rokoch ukazuje Jima Carreyho vo vážnej úlohe. V pochmúrnej detektívke si zahral vyšetrovateľa. Spomínam na Carreyho vážnu rolu v snímke Číslo 23 v temnom thrilleri, kde bol perfektný, rovnako ako celý film. Od toho som čakal asi rovnakú jazdu, no nebolo to to pravé orechové. Tu je to ešte viac pochmúrne a depresívnejšie. O Carreyho kvalitách sa nemusíme baviť. Tú jeho depresiu preniesol aj na mňa. V snímke sa jediný krát neusmeje. Dočkáme sa nechutnej šukačky, ktorá mi Carreyho pripomenula zase v snímke I love you Phillip Morris. Filmu pomáha "socialistické" prostredie Poľska, kde sa film natáčal. Krimi je to perfektné, ale sú tam pomedzi to nudné scény, je to zdĺhavé a preto len priemer. Ale koniec prekvapil a šokoval. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

30% Formálne sa to snaží nadviazať na klasiky 90tych rokov, výsledok je však triviálna céčková kriminálka na úrovni direct-to-dvd flákov, aké pred vyše desaťročím točili Stallone, Seagal a spol. Scenár je úplne katastrofálny a vyzeralo to, ako keby ho písal niekto pologramotný (alebo kto neovláda angličtinu). Herci zo seba vypúšťajú úplne triviálne až absurdné vety (vedúci polície pred novinármi o tom, že veci sa menia: "You know I am an ex-communist."), zápletka je priehľadná, záporák v podaní Martona Csokasa vyložene smiešny a zasadenie príbehu do nedávneho (?) Poľska pôsobí maximálne nedôveryhodne (jediné, čo som ocenil bola retro bielo-čierna ŠPZtka). Najhorší film Jima Carreyho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kanadský komik požádal o družbu se spřáteleným Polskem. Oplátkou nabízí hustý plnovous, seriozní přístup a pohled na nekomickou soulož s Charlotte Gainsbourg, tedy něco, co v jeho filmech nikdy nebylo k vidění. Jim Carrey se coby uhrančivý polský detektiv pochybných mravů ocitá v kulisách, které páchnou post-komunistickým odérem, odmítá jakýkoliv evropský přízvuk a s vážnou tváří se klestí neutěšenou atmosférou nasáklou zločinem. A jde mu to zajímavě, v jeho letech komické tajtrlíkování už stejně nikdo neocení. Tenhle film se naprosto vymyká všemu, co doposud natočil. Je to nezvykle syrově natočeno, násilí a nepříjemné dusno vykukuje z každého rohu, ačkoliv film nezobrazuje příliš brutálních scén. Carrey je zbytečně osočován za angažování se v rolích, které mu nepřísluší. Na jeho adresu můžu napsat, že film jednoznačně táhne a daří se mu zaujmout. Režie je odvedena poměrně precizně, prvek, kdy film vznikl na základě skutečných událostí, je zachován. Samozřejmě, že tenhle snímek nestihne žádná závratná kino návštěvnost, na kterou byl Carrey v minulosti zvyklý, připravil si tím ale celkem živnou půdu pro budoucí kariéru, když už fakt nebude chtít šaškovat a ksichtit se. Když to takhle půjde dál, je celkem možné, že kývne i českým tvůrcům, vidět ho v Ulici, Ordinaci, by byl slušný bizár. Pro Poláky hrál možná zadarmo. 8/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je hroznej paskvil. Odehrává se to v Polsku, nicméně všichni mluví anglicky a Jim s Charlotte do poláctví moc nezapadají. Navíc vidět a hlavně slyšet vyvrcholení Carreyho je něco, o co bych byla ráda ochuzena, ale co už. Příběh se táhne jak smrad a jediný, kdo to alespoň trochu zachránil byl Marton Csokas. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná kriminálka ve stylu klasik jako Sedm nebo 8mm, akorát bez propracovaného scénáře a s amatérkskou režií, kdy se veškerá atmosféra navozuje temnými barvami a nahými ženami v řetězech. Jim Carrey je v hlavní roli neobvyklý, ale film mu nedovoluje skutečně hrát. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidi nechtějí spravedlnost. Chtějí dobro a zlo." Film, který se snaží být černý, ale je spíše jen našedlý. Asi každý herec se chce jednou vymanit ze škatulky a zahrát si roli, kterou by od něj nikdo nečekal. Trochu škoda, že vždy skvělá Gainsbourg na menším prostoru předvede mnohem více než Carrey. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka s policistou vyšetřujícím dávný případ brutální vraždy s tím, že ti nahoře zrovna nepřekypují nadšením, není ničím nová. Ale to by mi nevadilo, protože velké plus tu hraje polské prostředí, které je částečně ještě cítit socíkem, čemuž přihrává fakt, že nejeden z přítomných tu má komunistickou minulost. Problém jsem neměl ani s pomalým tempem a takřka všudypřítomným depresivním nádechem. Ale jakmile došlo na dialogy, tak to bylo divné. Postavy spíš deklamovaly než obyčejně mluvily, což občas silně leze na nervy a najde se tu dost statických záběrů, kde na sebe všichni zúčastnění jen čumí. Přes průměr to tahá Carrey. Jak ho coby komediálního představitele nesnáším, tak jakmile se položí do dramatičtější roviny, je z něj excelentní herec. Škoda, že to nedělá častěji. 60% ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Pokus o komornú severskú drámu s nádychom poľskej šedej. Príbehovo nič moc, ale aspoň Jim to slušne ťahal a vyzeral, akoby ho poľská mater mala. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Rádoby intelektuální onanie, ve který se buď důležitě mlčí nebo vzduchem lítají dialogy šustící papírem. Mohl to být skvělej thriller, kdyby se tvůrci za každou cenu nesnažili, že budou artově divný. Celkově promarněná šance na skvělej film. Bohužel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film,který se snaží kombinovat severskou detektivku a True Detective,aby zároveň vypadal jako kdyby utekl z roku 1987.To šmrncnutí socíkem a deprese by samo o sobě nevadilo,ale pak by postavy nesměli pronášet toporné dialogy a děj by musel mít spád,což se neděje.I přes skromnou stopáž se vše strašně vleče a True crimes nedokáže naplno vtáhnout...40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Este horsie ako All Things to All men s mojim oblubenym Stephensom. To bola konina s britskymi prevarenymi zdeformovanymi xichtami, tu su polske xichty prevarene. Tamto bola britska konina roku, tu mam taky pocitze ide  o polsku koninu roka. Na Cele s Dzimom Kerym.  7 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Temné zločiny jsou naprosto zbytečným filmem, jehož vynechání neuškodí. Nejvíce ze všeho se podobá epizodě z běžného kriminálního seriálu americké výroby doby současné a tím komerční televize zásobuje diváky dostatečným způsobem. Veškerá snaha o drsně temnou stylizaci je vydána napospas stereotypům, a dynamický střih ani nedává prostor pro vychutnání si všeho klišé. Že nabídku k režii dostal zrovna Alexandros Avranas, je pro jeho předchozí film Miss Violence a sadomasochistické jádro Temných zločinů pochopitelné, ale výsledek je tristní, jde o jiný žánr, odlišnou produkci. Film je po všech stránkách mělký, utopí se v něm pouze samotincí aktéři snímku (včetně občasně vychvalovaného Jima) i s jejich pitomoučkou angličtinou a stereotypními gesty a nenápaditými situacemi. Hlavní postavičkou postradatelného kriminálního thrilleru je Tadek (Jim Carrey), policejní detektiv, beroucí spravedlnost za rukojmí své vlastní zášti, aby dopadl tak, jak si vlastně zaslouží. Jeho zločinným soupeřem je Krystov Kozlov (Marton Csokas), narcistní spisovatel s velice přezíravě drsnou slupkou vystupování na veřejnosti. Hlavní ženskou postavou filmu je Kasia (Charlotte Gainsbourg), feťačka, Kozlovova milenka a slabá stránka blbého Tadeka s vlastním temnějším tajemstvím. Z dalších rolí: Tadekova znepokojenější manželka Marta (Agata Kulesza), Tadekův pomocníček při vyšetřování Viktor (Piotr Głowacki), Tadekova stařičká maminečka (Anna Polony), Tadekova nadřízená Malinowska (Kati Outinen), policejní důstojník s vlastní ambicí Piotr (Vlad Ivanov), skutečný Tadekův trn v oku a policejní prezident Greger (Robert Więckiewicz), či malá Kasiina dcerka Hanna (Julia Gdula). Film Temné zločiny jsou ztrátou času, byť si své příznivce také najde (především ty beznadějně zaslepené Jimem). ()

Reklama

Reklama