Reklama

Reklama

Vražda falešného hráče rozpoutá peklo na zemi. Účastníci vražedné karetní partie umírají rukou tajemného mstitele... Sedm mužů se zúčastní vyostřené partie pokeru, která se zvrhne v lynč. Neznámý nováček je přistižen při karetním švindlu a zbytek osazenstva u stolu ho proto neváhá pro výstrahu oběsit. Vražednému běsnění se jako jediný vzepře vyhlášený karbaník Van Morgen, který ale skončí v bezvědomí a nedokáže činu zabránit. Hráč s falešnou kartou zemře, ale jeho smrt nezůstane dlouho bez odezvy. Účastníci nezdravé karetní sešlosti začínají jeden po druhém umírat násilnou smrtí. Zbývajícím hráčům je zřejmé, že jeden z nich musí mít vraždění osobně na svědomí. Nelítostný Van Morgen se proto vrací na místu činu s vědomím, že se může snadno stát další obětí. V městečku mezitím začíná působit nový kazatel Rudd, který od svého příjezdu musel pochovat už několik zavražděných mužů. Neváhá se proto stát samozvaným svědomím města a tasit v případě nutnosti nabitý kolt, aby zabránil dalšímu krveprolití. Zbývá odhalit, co přesně se onoho osudného večera vlastně odehrálo a kdo je tím tajemným mstitelem... V hlavních rolích westernového snímku s kriminální zápletkou se představili tehdy přední hollywoodské hvězdy Robert Mitchum jako kazatel Rudd a Dean Martin jako desperát Van Morgen. Pro zajímavost lze zmínit, že Dean Martin se kromě herectví věnoval i pěvecké kariéře a ve filmu zaznívá v jeho podání úvodní píseň. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Western možno nie až taký zlý, ale ako naznačili iní užívatelia je to taká kombinácia westernu a detektívky. Prvá polovica alebo skôr tretina filmu akosi postráda tempo, dosť trvá kým sa to ako tak rozbehne. Trochu som mal problém s hlavnou dvojicou, ktorým chýba silné charizma na to aby utiahli celý film.  Dean Martin ani Robert Mitchum nie sú Paul Newman a Steve McQueen... Na filme sa podpísal aj rok výroby a z dnešného pohľadu akosi nemá iskru. Toť skromný názor človeka , ktorý má westerny rád a ohodnotil ich tu na csfd desiatky... 60%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu spíše westernová krimi, kde kdosi vraždí muže, kteří nedávno sami a bez procesu odsoudili a pak popravili podvádějícího mladíka při karetní hře. R.Mitchum konečně na špatné straně zákona, pěkná podívaná. :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hvězdná ústřední dvojice, pěkný úvodní song a zajímavý krimi námět. Do průměru však snímek táhne pomalejší tempo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Netradičný žánrový mix westernu a kriminálky vcelku funguje aj vďaka hereckým hviezdam. Možno to mohlo mať vyššie tempo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Western, který se pokusil vypadat jako detektivka, ale zklame nevydařeným scénářem i příšerně odfláklým odhalením. Ve skutečnosti byl závěr od začátku tak očividný, že až překvapil svou nepřekvapivostí. Docela zajímavá postava padoucha, který tady není nějakým démonem násilí nebo nenasytnosti, ale jen bezcitný a egoistický fracek. Navíc, nepříliš chytrý. Takže ze života odkoukaná povaha. A temný kazatel, pro kterého je Bible poslední spásou, ale asi tím nejhorším možným způsobem. Hlavní klaďas představovaný Deanem Martinem většinu snímku nemá co hrát, protože děj posunují jiné postavy. On se jen veze a přihlíží zdáli. Snad proto mu scénář dohodil hned dvě krasotinky – taky zajímavý motiv, ale zcela nevyužitý. /25. 5. 15./ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najľahšie rozlúsknuteľných detektívnych zápletiek, aké som kedy v živote videl. Nenáročnosť príbehu čiastočne zachraňuje fakt, že dej je osadený do westernových kulís a sem tam ktosi aj vytasí kolt, poťažmo si dá po držke, čo sú elementy, ktoré aspoň na mňa zaberajú. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny film od reziserskeho virtuoza Henry Hathawaya /Letiste 1970, Na Sever Aljasky/ s dvoma drsnymi chlapmi a to konkretne Dean Martinom /Rio Bravo, Bandolero s istym Jamesom Stewartom/ a Robertom Mitchumom /Big Steal, Night of the Hunter/. Tematicky ide o vsetrovanie vrazdenia, pokerova hra len nastartuje kvalitnu detektivku a pribeh, ktory nenudi. Vsimol som si aj Roddy McDowella a Yapheta Kotto /bondovka Live and let Die/. 85 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western, který se točí především kolem hraní karet. Ani o střílení zde nouze není. Bohužel by to chtělo zatlačit více na pilu a zkrátit stopáž. 60% ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohodovka u které se jen bavíte a nemusíte se přemáhat přemýšlením. Kdo je vrah? Podtrženo výbornou muzikou. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ultra drsný Dean Martin (lamač dívčích ♥) a ještě drsnější Robert Mitchum (jen na mě nečum) je záruka kvalitní podívané. Přestřelky v ulicích, mlata na hřbitově (borec vytrhne kříž a mlátí druhýho po zádech) a hlavně karty, sex a chlast. Hodně potěšil závěr, kde se střetne kazatel a Van. Skvělej western, kterej ale strašně schazuje hudba. Ta se k tomu opravdu nehodila, proto hvězda dolů. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dean Martin a Robert Mitchum - dva tvrdí chlapi v roce 1880. Jejich výkon i role tu vysoko ční nad vším ostatním. 60% (jsem 22 hodnotící, dosavadní průměr je poměrně vysoko - 75%). ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Od jisté minuty lehce předvídatelné, ale jinak je to velmi pěkný detektivní western s pokerovým pozadím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Představte si Agathu Christie jako autorku westernu a máme Pět smrtících karet. V klidném duchu a pokaždé s novou mrtvolou, tak se odehrává tento film, kde se to pravé drama, ale ani tak nijak zvlášť velké, odehrává v závěru. Vraha neznáme, je možné na něj ale brzy přijít pokud sledujete pozorně. Jinak ale nečekejte krom samotné karetní hry a prostředí skutečný western. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Skvělý western a detektivka zároveň. Robert Michum tentokrát coby zloduch pod maskou kazatele. Dean Martin opět sympaťák. Roddy McDowall tentokrát bez masky opice (Planeta opic). ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Karetni hrac a kazatel v boji proti tajemnemu vrahovi, ktery se msti za vrazdu falesneho hrace pokru. Zjisti alespon jeden z nich, kdo je timto zabijakem? ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zajímavý, originální a napínavý western podle mého gusta. Ve stejném roce, kdy přišly do kin zásadní westernové opusy jako leoneovka Tenkrát na západě, eastwoodovka Pověste je výš nebo Corbucciovky Velké ticho a Žoldnéř, vzniklo i Pět smrtících karet s "klasickými" westernovými hvězdami té doby Martinem a Mitchumem. Jde o téměř detektivní thriller, připomínající jak Agathu Christie, tak další westerny, ať už zmíněný Pověste je výš nebo i německo-české Zlatokopy z Arkansasu. Dobře napsané i zahrané postavy s nejednoznačnými charaktery, zajímavá zápletka s neobvyklým zapojením ženských postav, nečekané zvraty. Jméno režiséra už si snad po tomto snímku definitivně zapamatuji... ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

U mě bohužel nepomohla westernu jako obyčejně ani hudba jinak mého oblíbeného MJ, která se k filmu, jak už tu někdo psal, opravdu nehodila. Všichni máme navíc představu, jakou hudbu by měl filmový western mít, že? Myslíte také na EM? ()

Arakasi 

všechny recenze uživatele

Název filmu napovídajicí pokerovou tématiku trošku klame. Poker je tu jen rozbuška, která nastartuje detektivní zápletku. Scénář má dost mezírek, slepých a zbytečných uliček kudy čekáte, že se příběh bude dále ubírat, ale film se pořád vrací do vyjeté koleje. Herci drží velmi vysokou ůroveň, speciálně na Roberta Mitchuma je radost se dívat. ()

Reklama

Reklama