Reklama

Reklama

Žít a nechat zemřít

  • Velká Británie Live and Let Die (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Na Jamese Bonda je i černá magie krátká. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Krátce za sebou jsou během výkonu služby zabiti tři agenti britské tajné služby: jeden během jednání OSN, další v New Orleansu a poslední na karibském ostrově San Monique. Agent 007 James Bond se proto vydá do New Yorku a spojí se s věrným kolegou ze CIA Felixem Leiterem. Brzy však padne do pasti harlemského drogového mafiána, jenž si říká Mr. Big a jenž má k ruce několik všeho schopných zabijáků. Bondovi se podaří utéct a přes New Orleans vypátrat hlavního podezřelého: tím není nikdo jiný než premiér republiky San Monique Kananga. On a Mr. Big jsou ve skutečnosti jedna a tatáž osoba, která má velmi odvážný zločinný plán: na ostrově řídí velkovýrobu heroinu, kterým hodlá zaplavit světový drogový trh. Proti Jamesi Bondovi má soukromou armádu, temná kouzla vúdú a krásnou pannu Solitaire s věšteckými schopnostmi... Film Žít a zemřít znamenal začátek bondovské kariéry pro třetího představitele agenta 007 Rogera Moorea, který se v postavě Jamese Bonda objevil celkem sedmkrát. „Výbušná" titulní píseň Paula a Lindy McCartneyových byla nominována na Oscara. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (414)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na plac nastoupil nový Bond... James Bond v podání Moorea.....Rogera Moorea a nástup je to vskutku famozní. Klukovského rošťáka s anglickým humorem vystřídal klidas s cynickými hláškami. Svou misi pradoxně začíná tam kde i Sean Connery tedy na Jamajce, bohužel už nám tam neleze z moře krásná Ursula Andress, zato nám tam nalezlo spoustu vyznavačů kultu Voodoo a je třeba aby to 007 vyřešil a mohli se tam vrátit krásný holky v bikinách a ne aby tam oxidovali sráči s hadama,kartama, hrobama , podřízeljma slepicema a bůh ví čím ještě. A Akce může začít a byla dobrá, moc dobrá, zaporák byl taky zdatnej soupeř z řad černošské populace a Bond girl ?? Tu jsem měl tehdenci chránit i z mé postele,aby mohla žít , byla by škoda nechat tuhle bondovku zemřít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bělouš James se postaví xenofobnímu tlaku tak, že on bude ŽÍT a všechny, co nenosí sukni a jsou černí voodoo parchanti NECHÁ ZEMŘÍT.. Roger jak ho mám rád - ozbrojen Waltherem, sžíravým sarkasmem a cynickými hláškami - postupně znesvětí tělo věštkyni, projde se po krokodýlí vodní stezce a ukáže padouchovi, že není radno býti nafoukaný. Škoda některých hluchých, až zbytečných míst (např. part extrémně dementního šerifa Peppera). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po Connerym byl Moore celkem logicka volba, kdyz uz si Bonda strihnul v serialu a jeho prvni ucast v celovecerni bondovce zvladnul slusne. Jeste neni zas tak starej, vypada vcelku charismaticky, hazi hlasky na vsechny strany, bali jednu zenskou za druhou a zvladne i nejakou tu akci. To plati i o Jane "Doktorka Quinnova" Seymour, ktera je tady mlada a pekna. Jinak Hamilton docela slusne zvladnul namixovat akci (i kdyz by ji mohlo bejt vic), exoticky lokace a novy, slusny zaporaky. To vse v docela slusne napsanym pribehu, u kteryho je jedina vada to, ze to vetsinu casu vypada, jakoze o nic moc nejde a je to cely takovy lehce zmateny. Slabsi 4*. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z jasne najlepších dielov "mooreovskej" etapy - už za famóznu McCartyho pieseň a vítanú ozvláštňujúcu prímes príbehu v podobe woo-doo nádychu. Tvrdosť a elegancia poňatia v jednom, kostýmy sú tu skvelé, protipól v podobe stúpajúcej hviezdy Yaphet Kotta - mľask. Tento diel si, narozdiel od väčšej časti bondoviek, ktoré sú len občasným chlapským letným osviežením, rád kedykoľvek zopakujem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $35,377,836Tržby Celosvetovo $126,377,836║ Roger Moore v úlohe Bonda újde ale dejovo to ide skôr na takých povrchných vodách. Chýba tam lepšia dejová zápletka, akcia. Máme tu len nejakú naháňačku na motorových člnoch, s ktorej je viac zábavnejšie ako ju doprevádzajú policejané autá a ich komické vsuvky s užužlaným šerifom. /55%/ ()

Galerie (148)

Zajímavosti (35)

  • Při natáčení této bondovky bylo zničeno deset dvouposchoďových autobusů, osm letadel, dvacet motorových člunů a dvacetdevět aut. To vše za dva a půl milionu amerických dolarů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2003] (Locksley)
  • Bílý vůz s karosářskými díly Cadillacu Eldorado měl ve skutečnosti komponenty z Chevroletu Corvette. Vžilo se pro něj pojmenování Covorado. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama