Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická filmová pohádka o dobrosrdečném smolaři Jakubovi, kterého potká štěstí a láska! Mládenec Jakub má dobré srdce, ale je chudý a smůla se mu lepí na paty. Prchlivý král ho pošle na svůj hrad s dopisem, ve kterém přikazuje mladíka popravit. Osud však rozhodne jinak a Jakub doručí dopis, kterým se z rozhodnutí krále má oženit s princeznou. Když se král dozví o svatbě, chce se svého nového zetě zbavit a tak jej posílá na nebezpečnou cestu pro tři zlaté vlasy. Jakub musí během svého putování čelit různým nástrahám a nakonec přelstít pekelné síly. V závěru však vše dobře skončí a jako v každé pohádce dobro zvítězí nad zlem! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

sagana 

všechny recenze uživatele

Většina německých pohádek působí depresivně, písničky nejsou písničky, ale podivné rýmovánky bez melodie, všechny postavy spíš záporné (dokonce i ty, které by z titulu děje měly být kladné)... Ale tahle pohádka předčila co se příšerností týče všechno, co jsem zatím z německé pohádkové produkce viděla. Tady doslova co postava, to unikátní hňup takového kalibru, že to člověk nemůže vnímat ani jako parodii. Vůbec se nedivím, že i dabing německých pohádek nestojí za zlámanou grešli, asi je problém na to ukecat někoho, kdo má všech pět pohromadě, protože by se musel stydět, že v tom figuruje také. Proti německé pohádkové produkci posledních let (i když tohle taky není právě novotou vonící film) jsou prastaré Zlaté časy ve Spessartu v podstatě adept na Oscara ve všech kategoriích. Jedna * snad leda za kostýmy, a i u těch váhám, jenže půl hvězdy se dát nedá. Zprvu jsem chtěla rovnou odkliknout "odpad". ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Je těžké říci, co na tomto upovídaném dílku je horší: zda herecké výkony, či stupidní humor nebo drhnoucí scénář a únavný děj. Po téměř pětatřiceti letech se dá dodat jediné: už tehdy bylo zřejmé, že v zájmu díla je nutné zcela od základu přepracovat nedokrevný scénář, který pro nikoho z uměleckého zázemí filmu nedával ani sebemenší možnost pro alespoň uspokojivé zvládnutí holého filmového pohádkového řemesla. ZLATÉ VLASY na řadě míst působí dojmem hodně nedopečené parodie sebe sama. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama