Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Spencer Northcut malým chlapcem, vyplul se svými milovanými rodiči na moře na palubě malé jachty. Obyčejná projížďka se však v noci změnila v nečekanou tragédii, když loď napadl obrovský mořský netvor. Loď potopil a zabil Spencerovi otce i matku. Chlapec sám přežil jen zázrakem a jen zázrakem dokázal na otevřeném moři přežít tak dlouho, aby mohl být zachráněn. Tato událost jej navždy poznamenala. Vyrostl v samotářského, do sebe uzavřeného muže posedlého jedinou touhou vrátit se na moře, najít a zabít netvora, který ho připravil o rodiče, dětství i štěstí. Proto s fanatickým odhodláním vystudoval nejen mořskou biologii, ale také námořní inženýrství a lodní stavitelství. Stal se uznávaným oceánologem a podle vlastních návrhů zkonstruoval a postavil ponorku, kterou nazval Argus. Nyní už zbývá jen čekat na příležitost spustit ponorku pod hladinu a pustit se do pátrání, což se dlouho nedaří, protože soukromá firma, která stavbu ponorky z velké části financovala, nehodlá ponorku použít k soukromé štvanici pomstychtivého vědce. Nakonec se však Spencer dočká. Je požádán, aby se s Argusem podílel na vyšetřování příčin zničení nákladné podmořské stanice, v jehož troskách zahynula celá posádka. Spencer má s dalšími experty zjistit co a proč katastrofu způsobilo. Uprostřed trosek nalezne obrovský zub a dojde k přesvědčení, že stanici zničil obrovský žralok, megalodon, který měl údajně vyhynout už před stovkami milionů let. Domnívá se, že stejný netvor má na svědomí také smrt jeho rodičů. Na palubě ponorky však nevládne zrovna příznivá atmosféra. Angst a Harrington Spencerovi nevěří, Tchenko nechce mít s nikým z nich nic společného, a tak jediný, kdo věří v existenci obřího žraloka, je Cheryl. Má to však háček. Cheryl jako vědkyně odmítá Spencerův záměr megalodona zabít. Chce ho chytit pro další vědecké výzkumy. Po bouřlivé diskusi se nakonec posádka ponorky rozhodne mořského netvora chytit. Vyzbrojen torpédy, harpunami naplněnými silným sedativem a miniponorkou na vodíkový pohon, se Argus vydává do hlubin. Netvor se však nenechá překvapit a při pokusu o jeho ulovení ponorku napadne a vážně poškodí. Nyní už si i Cheryl uvědomí, že netvor musí být bez milosti zničen. A to co nejdříve, protože systémy poškozené ponorky pomalu odcházejí. Spencer se nabídne, že na palubě miniponorky pronikne k netvorovi a umístí na jeho tělo vysílač, který pomůže zaměřit torpéda. Záměr však nevyjde, protože torpédo exploduje v poškozené komoře a zničí Argus i s celou posádkou. Uprostřed oceánu tak zůstává proti sobě megalodon a Spencer uvnitř malé miniponorky. Dokáže člověk i v takové beznadějné situaci zvrátit vítězství na svou stranu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Tyler odpad!

všechny recenze uživatele

"Lovce žraloků" jsem si nenechal ujít ze dvou důvodů - za prvé obdivuju tyhle krásné paryby, a proto mě zajímalo, co si filmaři vymyslí tentokrát - a za druhé jsem si chtěl po delší době užít naprosto strašný film. A moje očekávání byla mnohonásobně překonána! Neskutečně stupidní scénář mixující sci-fi se srdceryvným psychologizováním, příšerné triky, herecké výkony hodné fetujících ochotníků atd. Ovšem nejstrašnější chyba, které se tvůrci "Lovce žraloků" dopustili, je ta, že ho evidentně mysleli vážně - a tím pádem ho natočili neuvěřitelně nudně. Proto ani zvrhlé potěšení ze sledování katastrofálního filmu tady nemá šanci zafungovat. Jednoznačný odpad! ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že lepšího žraloka bych dokázala zanimovat na DOSu a uložit na disketu...další z bezduchých trapáren dělajících z úchvatných zvířat zrůdy...zrůdný film ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Z větší části (vlastně skoro celé) je to pekelná nuda, ale musím říct, že závěr mě překvapil. A velmi mile. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl film se žralokem který mi neuvěřitelně dlouho unikal, což je divné že tohle je zrovna film který není těžké sehnat a při tom jsem viděl plno těžko sehnatelnejch béček. Na tohle jsem se těšil abych byl na konci.....Nasranej. Tohle je neuvěřitelně laciná záležitost která není ani vtipná svojí blbostí. Žralok je hrozně špatný a aby to zakrily tak ho hodí do co největší tmy. Sabato jako vždy špatnej a jediný co mi vlastně utkvělo v paměti je konec který je v takovýhlech filmech poměrně raritní a proto se slituji a dám tu 1*. Ale jinak ruce pryč. ()

Bachy odpad!

všechny recenze uživatele

Existují špatné filmy a extra špatné filmy. Druhou kategorii sám občas vyhledám, abych si odpočinul od kvalitních věcí, které lezou ze scénáristů poměrně často. Navíc se u té druhé kategorie člověk opravdu pobaví, kam až stupidita snímku sahá. A právě Lovec žraloků sliboval hodně. Výsledek byla, ale jen jedna dlouhá nuda. Takhle tedy ne, nejen, že je to blbé, ale ještě to je blbé a nevtipné. Z herců se o herectví nepokusil ani jediný. Na velmi nudné snímky používám skleničky vína. Čím více skleniček použijete, tím se zábavnost snímku zvětšuje. Zde nepomohlo. Hudební skladatelé se mě celý snímek snažili přesvědčit, že všechny scény jsou napínavé. Nedovedu si jinak vysvětlit, proč i ve scéně, kdy jeden z hrdinů ťuká do počítače hraje hudba jak před obrovskou lekačkou z hororu. Nevím, viděl jsem rozhodně i horší filmy, kde stupidita sršila všude kolem, jenže při nich jsem alespoň občas zasmál. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No potom co jsem viděl začátek, kterej připomínal estonský porno jsem si řikal co jsem si to zase pustil? A ono ejhle! Nebylo to zase tak příšerný. Film má celkem fajn atmosféru.. všechno sice levný jak gumová veka u nachana, ale i tak celkem snesitelnej šárk. ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Žraloci prostě u céčkových tvůrců letí a všichni se předhání v tom, kdo natočí tu největší kravinu s tím nejhrůzněji digitálně udělaným žralokem. Aby to nebylo tak "ploché", tak se tvůrci v tomto případě snažili dokonce o lacinou zápletku spočívající v pomstě za smrt rodičů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I tentokrát na nás čeká pod mořskou hladinou obrovské žraločí monstrum, jehož vzhled vás určitě nevystraší, ale ani moc nerozesměje. Jeho katastrofální počítačová podoba by se nejspíš neuchytila ani v nějaké počítačové hře, protože větší humus jsem už dlouho neviděl. Na tehdejší dobu si myslím, že Megalodon mohl rozhodně vypadat lépe, než jak nám ho nakonec tvůrci odhalili a ukázali. Což o to, chytrá ta mrška sice byla, ale po vyvážní stránce si i Čelisti 3 můžou mnout ruce, jakou krasavici dokázali stvořit. Tady ovšem žralok nedokázal plavat pozpátku, takže se jejich nízká úroveň alespoň nějak dokázala vyrovnat. Přesto však i zde je žralok chytřejší, než většina lidské posádky a svým protivníkům nejednou pěkně zavaří. Ještě teď se musím smát, když jeho žraločí veličenstvo navštívilo vnitřek ponorky a potom zase klidně zmizelo v hlubinách. Dokonce se dokázal mazaně ukrývat, aby ho ani senzory nedokázali zachytit, či bravurně uhýbal řízeným střelám. Prostě takový přerostlý Coperfield. Jediné co se mi na tomto filmu líbilo asi nejvíc bylo chování žraloka zhruba uprostřed filmu, při jeho mini soubojích s ponorkou. Zde totiž neuvidíte žraloka, který se za každou cenu snaží zničit ponorku, ale valná většina jeho kontaktů s ní je spíše shodou náhod, které vyplynou z jeho přirozených reakcí, či manévrování ve vodě Ani mrtvol zde kromě začátku a úplného konce moc není, což bylo na jednu stranu dobře, protože nesnáším zvířecí horory, ve kterých chodí lidé jako na porážku přímo před tlamu hladového predátora. I za tuto tedy alespoň pro mne milou změnu dám tomuhle filmu o něco vyšší hodnocení než ostatním žraločím odpadům. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už neviem koľký video film s týmto pravekým tvorom, ale pravdepodobne najvydarenejší. Oproti SHARK ATTACK : MEGALODON je toto oscarový snímok. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem si vybral na Prima Cool opět s jediným cílem. V poklidu u něj usnout. I když zpočátku mě film zaujal hlavně hudbou, která byla nad očekávání povedená, a také tím, že nebyl točen levnou technikou, ale celkem profesionální kamerou. No, v ten moment jsem si říkal, že těch 10% není možná. Bohužel film napsal nějakej nudař v důchodu, jehož největším vzrušením během psaní scénáře byl teleshopping s Horstem Fuchsem. Celkově vzato nejedná se o bůhvíjakou vizuální příšernost, ale je to tak děsivě nudný, že teď už to hodnocení chápu. ()

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik filmů se chtělo přiživit na úspěchu Spielbergových Čelistí, ale žádnému se to i přes některé inovace nepovedlo. A téměř všechny dopadly naprosto bídně. No a tento není výjimkou... ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem větší zrůdnost, nakonec to nebylo až tak špatné. Po téměř celou dobu jsem uvažovala o dvou hvězdičkách, avšak po desetisekundovém vyvrcholení filmu a nájezdu závěrečných titulek už to pro mě byla hvězdička jen jedna. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dát odpad tomuto filmu by bylo příliš přísné... Přesto bych však změnil popis žánru, protože dle mého názoru šlo spíš o parodii a komedii. Vše co na tomto filmu bylo špatné již bylo zmíněno, tak snad zkusím najít něco pozitivního - ano myslím že je třeba ocenit to, že tetno film dokáže (pokud ho berete z nadhledu - z HODNĚ velkého nadhledu) pobavit mnohem víc než nějaké špatné komedie! :-) ()

Akumulátor odpad!

všechny recenze uživatele

Další z řady zhovadilostí a zbytečných filmů. Scénář naprosto příšerný, animace žraloka na úrovni videoher z 90. let. Velmi trapné byly scény, které se měli odehrávat pod vodou a bylo u nich zřejmé, že se točily na souši a byly jen zpomaleny. ()

Reklama

Reklama