Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Recenze (562)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Kinga si určitě někdy přečtu. Každopádně mám Běžícího muže zafixovaného jako jeden z nejsilnějších videozážitků z dětství. A rád se na to čas od času dívám zas a znova. Ta úžasná melancholická hudba, ten nepřehlédnutelný styl 80´s! A navíc to není ani politicky úplně blbý film jako třeba Rambo II. Akorát je jeho vyústění snesitelné právě jen pro produkci své dekády. O patnáct let později v Equilibriu už to nelze překousnout. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako bych to celé už někde viděl...sice nevím kde, protože scénář je do jisté míry originální, ale přesně takový dojem ve mně Running Man zanechal. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Béčková zhovadilost s nádherně amorálním přístupem k násilí, který je sice vlastní většině Arnieho filmu, ale málokde je to podloženo tak slaboduchým scénářem. 40% Zajímavé komentáře: choze, gudaulin, Sir Ludvig, gjk79 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já to viděl jako hodně mladé děcko a už tehdy to bylo tak nudné a trapné. Bezdúvodná a nadměrná brutalita? A to zas jo. Pod toto hodnocení by se dal shrnout většina Arnoldových filmů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Arnold dokazuje, že umí dobře nejen mlátit nepřátele, ale i běhat. Všechno v tomto filmu vypadá velmi levně až na jako vždy slušného Arnolda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven E. de Souza .. Ubohý film o brutální reality show. V době vzniku jen utopická myšlenka, ale počkejte .. třeba se jednou dočkáte i takových zhovadilostí na našich tv. Pokud ano, doufám, že už u toho nebudu .. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Ano předlohu napsal King, jenže ta kniha je ZCELA o něčem jiném. Tady z toho vypadla přiblblá počítačová hra. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně špatné akční béčko, co si hraje na film s poselstvím. Tohle bylo možná trochu zajímavé, když se to sem dostávalo podivuhodnými cestami přes železnou oponu, dnes už je to ale jen vyčpělý filmový štěk... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hyperklasické béčko béčkové nejbéčkovatější. Arnold tu má opět své skvělé hlášky, ale nejlepší jsou ti lovci co ho chtěj zabít. Šílenej asijskej hokejista Profesor Sub-Zero. Létající negr s plamenometem Fireball. Tlustej operní zpěvák v římskym brnění co střílí elektrický blesky Dynamo. Motorkář s motorovou pilou Buzzsaw a konečně Kapitán Freedom ve skvělém podání Jesse Ventury. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je spjat s mým mládím a dost jsem ho žral, ale musím uznat, že to je naprosté béčko. Výčet nelogičností by vydal na knihu. Hudba je céčková. Táhne to jedině Arnold. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::: Klasické zábavné běčko let osmdesátých, co víc dodat ? Arnie se teprve rozehrával . . . T2 mělo teprve přijít . . . ::::::::::::::: ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mě na tomhle filmu fascinuje jediná věc a to, jak se v letech 80´ bavili důchodci. Tolik babiček, které se u téhle násilné show usmívaly od ucha k uchu. Tenkrát měly ještě vkus, nějaká Ordinece v růžové zahradě neměla šanci. Naše komerční stanice by si měly vzít příklad z pořádného pořadu, hlavně by se v českých věznicích udělalo místo :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Arnold. Nevím, na čem ujížděl scénárista, ale přinejmenším na Terminátorovi určitě, protože Hnutí odporu a "Já se vrátím" mluví za vše. Zpočátku slibný námět ničí hromada nelogičností, vousatý Arnold a lovecké panoptikum v čele s Vánočním stromečkem. Šílenost na n-tou, ze které přítomnost rakouského dubu v hlavní roli dělá nepochopitelný úkaz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger v hlavnej úlohe akčného sci-fi podľa románu Stephena Kinga? Nie tak úplne, novelu napísal Richard Bachman (neslovičkárim, King a Bachman mali veľmi odlišný štýl), nebola akčná a filmová adaptácia s ňou v podstate nemá skoro nič spoločné (knižný hrdina bol priemerný občan a fyzická troska, majúca podľa slov samotného Kinga "mimoriadne ďaleko od Arnolda Schwarzeneggera", do šou sa prihlásil, aby mal prachy na lieky pre svoju ťažko chorú dcéru, dej sa odohrával v normálnych uliciach mesta a po hrdinovi išli nielen zabijaci, ale aj verejnosť, ktorá za udania získala peniaze. Nevraviac o brutálne zmenenom finále.). A film? Film je v podstate o niečom úplne inom. A, to je hlavné, dodnes je veľmi, veľmi zlý. Môžeme k nemu pristupovať pozitívne snáď iba v tom zmysle, že je to béčko ako koberec. Ale to má byť akože plus? To ako vážne? Navyše, béčok sú tony. A oveľa lepších. Nepomáha ani účasť kurióznych hercov z PREDÁTOROV (Ventura, Alonso) a VOTRELCA (Kotto). Výsledok je stále podpriemerný. Keď už, odporúčam skôr rovnomennú knižku (alebo iný Bachmanov vizionársky príbeh o reality šou, Dlhý pochod, ktorý vďakabohu dodnes nebol sfilmovaný). BEŽIACI MUŽ u mňa zlyháva ako vízia budúcnosti, tak ako schwarzeneggerovka. ()

movie 

všechny recenze uživatele

RUNNING MAN byl vždy v mojí Arnoldovské topce, ale až kino projekce dala vyniknout všem jeho proporcím. Nebál bych se říct, že díky svoji podvratností a opíráním se do mediální manipulace patří nepřímo k jedněm z nejpřesahovějších filmu ve Schwarzenggerově filmografii. Při představě, že by to režíroval Verhoeven se mi ježí chlupy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem k tomu, že Oběť byla dána k dispozici Společnosti a že Společnost požaduje po Oběti jisté služby, t. j. aby zemřela ..." Tak tomu říkám smlouvička. Hned bych jí podškrábnul a šel si zašpásovat se Subzerem, Pilounem, Dynamem nebo Ohnivákem. A kdyby mě přitom pomáhala Amber, tak bych to asi taky přežil. Tohle je totiž dokonalý béčko, který jsem na zrnící videokazetě s německým dabingem viděl mnohokrát. Hodnocení je to samozřejmě nostalgicky subjektivní, ale vzpomínky na dokonalýho právníka, kapitána Freedoma při aerobicu nebo šplhání pro dolary, mi může vzít jen strejda Alzheimer. A abych nezapomněl na poučení - užívání steroidů ohrožuje sluch. A to co říkají v televizi, nemusí být vždycky pravda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sračka. Ale nostalgická. Hudba překvapivě dobrá (Harold Faltermeyer). A mimochodem - choreografie Paula Abdul. ()

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Jednooký králem... akce

Jednooký králem... akce

22.03.2008

Režisér příjemně tradičního westernu 3:10 Vlak do Yumy James Mangold se z Divokého západu přesune do blízké budoucnosti a kolty vymění za tu nejšpičkovější bojovou techniku. V adaptaci komiksu… (více)

Reklama

Reklama