Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Recenze (563)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dosť zaujímavý film.. Príbeh dokáže zaujať, celý systém hry pôsobí dosť béčkovo, ale je to aspoň zábavné. Sú tu aj niektoré fakt vydarené momenty, zábavné situácie. Aj akčné scény sú dobre zvládnuté. Ale vadí mi jasné béčkové prevedenie filmu, aj tá hudba. Herci sú dobrí, Arnold má dobrú úlohu a na zvyšok sa tiež dobre pozerá. Nedával som tomuto filmu nejakú veľkú šancu, ale je to slušná béčková filmová zábava ktorá nenudí a možno si ju budúcnosti ešte niekedy pozriem. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dočetl knížku, následně se znovu podíval na film, bohužel musím konstatovat, že film má pramálo společného s velmi vydařenou knihou. Z originální předlohy zbyly pouze jména hlavních postav, jinak je děj totálně změněn. Jasně, v 80.-90. letech to byla bomba, teď když jsem se na film podíval znovu, tak je to samozřejmě sračka, navíc s absolutně nevyužitým potenciálem z dokonalé Kingovi předlohy. Tzn. knížka 4-5*, film 2*. ()

Fantomas92 

všechny recenze uživatele

To je tak stupidní, že člověk neví, jestli je to myšleno vážně, nebo jen jako sociologický průzkum. Angličtina hlavních hrdinů je dokonalá! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní béčko, které zachraňují od propadu do většího hnoje jen Arnoldovy vypečené hlášky. Nefunguje to ani jako satira, ani jako akční film. Herecky hodně špatné v podstatě od všech zúčastněných. 4/10 ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasické osmdesátkové béčko s parádními hláškami, pořádnou kopou akčních scén a strašným Arnoldovým přízvukem. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, zas tak příšerný to nebylo... King se údajně k tomuhle kousku kdysi vyjádřil a to tak, že si to tvůrci určitě za rámeček nedali. Nedivím se mu! Původní dílko jsem sice nečetl ale mistrovu tvorbu znám dobře a zfilmování Running Mana je opravdu úplně ale úplně jinde. Film mě ale rozhodně neuráží - prostě klasická 80-ková vybíjená s extrémně blbým scénářem, dobrou myšlenkou, výborným (jako vždy :)) Arnoldem a celou plejádou někdejších béčkových hvězd a hvězdiček (Alonsová, Kotto, Ventura, Brown, Prof. Tanaka). Napětí i drive to má, jen ta akce za moc nestála (ale možná už sem moc zmlsanej)... ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No scénář byl celkem dobrý, ale zpracování bylo špatné. Arnold sice z toho mačkal, co se dalo, ale na to on sám tentokrát nestačil. Více jak 40% dát nemůžu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Áno, tiež sa na to pamätám z čias keď som bol ešte prťavý a toto bol jeden z tých filmov ktoré vtedy kolovali na pirátskych kazetách s úžasným jednohlasným dabingom. Vtedy mi bolo šuka fum o čom to je, hlavne že tam behal úžasný Arnold a dával to zožrať všetkým hajzlom čo sa na neho vrhali. Dostal sa totiž do reality show ( bože, to boli ešte časy keď sme toto desivé slovo vôbec nepoznali ) a musí bojovať s rôznymi "lovcami", teda magormi čo v priamom prenose likvidujú ľudí ktorý sú nepohodlný pre režim. A sú to zaujímavý panáci, šikmooký hokejista, motorkár s motorovou pílou ( ktorú mu Arnold vrazí do rozkroku! ), operný spevák ovešaný žiarovčičkami a strieľajúci blesky, alebo raketový černoch s plameňometom. Ako bonus príde aj tradične namachrovaný Jesse Ventura s fúzami a príčeskom. Takže tu máme typickú, Arnoldovsky prostoduchú porciu násilia a brutality v sci-fi balení. No, je to samozrejme nenáročná kravina v ktorej stačí zamordovať odporného moderátora tej show a hneď padne celý fašistický režim a je všetko v poriadku, ale stále ma to dokáže pobaviť. Plus bod za ten melancholický hudobný motív ktorý dvíha atmošku. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nějakou věrnou adaptaci Kingova románu, ale tohle moc nefunguje ani jako "starej film s Arniem". Stalkeři, zejména Dynamo, na hranici trapnosti. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Najslabší z najsilnejšieho obdobia, taký je Bežiaci muž. Film, v ktorom nefunguje takmer nič, akcia prišla o nápaditosť, hlášky o údernosť a podtext nech je akokoľvek presný pôsobí maximálne otravne. Celý nápad s reality show v akej diváci prahnú po násilí a televízie otvárajú ďalšie šampanské je spracovaný tak nezaujímavo a lacne až si prajete nech Arniemu prepne a vystrieľa všetkých navôkol, divákov nevynímajúc. Jediné čo mali z filmu radosť boli uslintané babičky pri pohľade na Arnieho priľahlú kombinézu. Jediné čo si z tohto braku vezmem ja bude non-stop tempo. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

To je jako nějaký přiblblý večerníček pro malé vrahy. Arnie je tu toporný víc než jinde a akční scény jsou tak trapně směšné, že se jim nemůžu ani smát. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný film, jeden z najslabších filmov Arnolda Schwarzeneggera. Škoda, že sa scenár nepridržiaval viacej knižnej predlohy, ktorú napísal Stephen King, majster thrilleru a horroru, ale urobili z toho len primitívny masaker. Pokiaľ by sa takto stupídne organizovali svetové revolúcie, ako je prezentované vo filme, žili by sme ešte stále v jaskyniach. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Náhodou klasika jeden z tých lepších filmov s Arnoldom na knihu sa to síce ani nechytá vlastne je to úplne iné ale bol rok 1988 a ja som Arnieho proste žral!i po dlhšom čase to zase až taká hovadina nie sú oveľa oveľa vatšie a to sa točia až dodnes a horšie !!! ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ono... film má poměrně slušnou knižní předlohu a bohužel filmaři nehytli tu správnou notu. Škoda přeškoda, film by mohl být opravdu pěknou kritikou novodobé společnosti. Leč se nepodařilo. Doporučuji přečíst si knihu. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Schopné sci-fi béčko, takové lepší zábavnější Hunger games s hláškujícím Arnoldem. Uznávám nesmíte u toho ani na vteřinu přemýšlet a u konce pro jistotu vypnout mozek úplně, ale i tak se jedná o dobrou zábavu ve slušném akčním tempu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Brutální osmdesátkové béčko, které má všechno co k tomu patří. Psychopatičtí zabijáci, hláškující Arnold a to vše dokresluje dobové elektro. Film sráží finále, které tvůrci velmi odflákli, nicméně dávám čtyři hvězdy za zbytek a povedenou pokleslou zábavu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejcennější asi na tom filmu je, že předběhl dobu než nastoupily ty reality show v televizi doopravdy. Tady ta reality show je akční, originální, ale hrozně primitivní a naivní na dnešní dobu. Je to malý střípek do kariéry akčního hrdiny Arnieho ač ve své době kultovní a na simultálním dabingu VHS videokazet i v ČSSR. ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama