Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Recenze (563)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Film podle povídky Stephena Kinga dopadnul relativně slušně. Žádná bezduchá akce, ba právě naopak. Bestialita televizních realityshow a krvelačnost diváků v budoucnosti došla takových mezí, že i Charles Manson by se divil. Že to zní nereálně? Pak se podívejte jaké umění dnes konzumujeme. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

No jo, je to fajn akční oddechovka, typicky ve stylu osmdesátých let, navíc s takovým zvláštní futuro nádechem. Jednoduchý příběh, neporazitelný Arnold, hromada akce, brutalita. Film na mě trochu působí i jako poselství a ukázka toho, jak můžou "ti nahoře" udělat z nevinného člověka štvanou zvěř, kterou nenávidí davy, když jim není po chuti a nejede s nima jejich nemorální špinavou hru. V tomto případě pomocí televizní show na život a na smrt. Ono, když je to dle Kingovy předlohy, tak to asi bez větší myšlenky nebude, ale americké ztvárnění z toho udělalo více popcornovou zábavu, kde Arnold kosí v přímém přenosu jednoho gladiátora za druhým. Pobavil jsem se. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Rychlej a zábavnej akčňák, kterej nemá moc co nabídnout, ale zároveň ani nezklame. Opravdu slušná zábava se spoustou Arnieho hlášek a nabušenejch póz, přesně jak to umí jen on a k tomu samozřejmě pěkná holka Maria Alonso, která doplňuje ten sladký páreček, který v takovém filmu nemůže chybět. O nějakých hereckých výkonech nebo hudbě se tu není třeba zmiňovat, protože tu nic moc nebylo a příběh směřoval už od začátku k jasnému konci, bez nějakých velkých překvapení. Parádní film na zabití necelých 2. hodin ;). ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

Pravda,nízké hodnocení nechápu,podle mého názoru jde o jeden z nejlepších filmů z vize postapokalyptických filmů a jeden velmi dobrých arniho filmů.Navíc zhlédnuto se skvělým dabingem kde Ilja Prachař v roli šíleného moderátora šílené "reality show" opravdu graduje.Citát: - chcete aby vám lidi seděli u televize a nedemonstrovali? Tak toho nedosáhnete tím že jim budete pouštět debilní seriály - jo,třeba ten s tím člunem.Konec citátu. ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Ničím zvláštní, ani nijak zajímavý film. Musí se nechat, že je povedená atmosféra a i přes stáří filmu, je náhled do budoucnosti celkem slušně zpracovaný. Příběh je naprosto jednoduchý a přímočarý, bez nějakých komplikací, což na mě trochu působí, jako by tvůrci vsadili úplně všechno na Arnolda. Kdo tenhle film vidí poprvé, asi bude stejně jako já, stále naivně doufat, kdy se to pořádně rozjede. Jenže ono se to nerozjede... Ani ty souboje nejsou ničím zvlášť zajímavé. A tak nám tu zbývá jen naprosto jednoduchý scifi příběh, s náhledem do budoucnosti s příchutí '80 let a Arnoldem v nejlepších letech. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Nejprve k filmu. Jedná se o typicky béčkový film plný akce/brutality a Arnolda ve své typické roli. Takže takový akční průměr. Bohužel, nemůžu se vyhnout srovnání s knihou od Stephena Kinga (alias Richarda Bachmana). Jak moc se liší Arnold od hlavní postavy knihy, tak moc se liší kvalita mezi filmem a knihou. Umím si představit vynikající thriller, který by vycházel z podstatných bodů knihy a patřily by mezi top300 na csfd, tento film to však rozhodně není. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Podivná blbina. Spektakulární sadistické orgie pro lůzu v přímém přenosu z pomyslné zmanipulované budoucnosti, která je orámovaná specifickým (ne)vkusem 80. let - viz to úvodní baletní číslo a slušivé kostýmky. Slepá ulička. ()

Ondrasecek 

všechny recenze uživatele

Film je béčkem s jednodušším dějem, který dost zachraňuje Arnold v hlavní roli. Je jakýmsi předchůdcem Hunger Games, odehrávající se v ne příliš optimistické budoucnosti. Hlavní hrdina, neprávem odsouzený vězeň, se utkává po boku svých přátel se spoustou podivných oponentů - lovců. Vše je pak vysíláno v reality show "Běžící muž". Poznávacím znakem je brutalita, společně s častou odlehčenou atmosférou. Film mě ničím nenadchl, nicméně jsem se při samotném sledování nenudil. 50% ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Kultovní srdeční záležitost, která je dokonalá s původním VHS dabingem. Arnold Schwarzenegger uteče z vězení, aby se pak posléze na útěku dostal do televizní show, ze které je možnost vykoupení. Musí si to v ní ale rozdat s nemilosrdnými zabijáky. Pořádně jsem se zasmál u scény, kdy Arnold podepíše papíry a pero následně bodne do zad jednomu z blbečků, který mu nabídne právě své záda jako pevný podklad k podepsání a pronese parádní hlášku: POŠLETE MI KOPII :-D :-D ()

Nathaniell odpad!

všechny recenze uživatele

Po hodině filmu doporučuji zbytek vypnout a důkazy smazat, ideálně spálit. Několik lidí, kteří hodnotili stejně jako já, napsalo, že se film nedrží knihy. A je to pravda. Říct KURVA!!! o tomhle, že je to podle knihy je stejný jako říct o Star Wars že vypráví o druhé světové válce. Takže ke knize: Ben Richards není rozhodně kurvysyn, co by dělal pičoviny jako ve filmu, na to zapomeňte. Měl několik prací. Naposledy dělal v lomu, který lidi dělal sterilními. Navzdory tomu se jemu a jeho ženě narodila dcera. Ben v té práci potom skončil, protože byla nebezpečná, jenže neměl co jiného za práci dělat a dcera mu onemocněla. Tak se přihlásil do programu - Běžící muž. Soutěž je o tom, že dostane nějaký náskok před lovci a po několik dní ho nesmí nikdo chytit. A běžící muž se může ukrývat po celém světě. Lovci ho ovšem vždycky nakonec najdou. Pokud ho do určité doby nenaleznou, dostane ohromnou odměnu... ... Tady dávám - ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ODPAD !!! ()

weasel.p 

všechny recenze uživatele

Docelá slušná akční bejkárna, narozdíl od Komanda to má aspoň nápad. Prostě čekáte co na Arnieho zas vyběhne za týpka a je to docela prdel :) Neberu to rozhodně jako promakanou sci-fi s vizí do budoucna, ale jako akční zábavu z 80. let. ()

TerP 

všechny recenze uživatele

No, řekněme, že je to příliš ne moc povedeně natočený film podle skvělé knihy Stephena Kinga. Asi tak. ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama