Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Recenze (563)

castor 

všechny recenze uživatele

Je rok 2017, ekonomika dávno padla, ropa i přírodní zdroje jsou vyčerpané. Policejní stát, cenzura, opoziční postoj se netoleruje. Odpor je minimální. Pravda není zrovna populární. Lidé ujíždějí na sadistické zábavné hře Běžící muž. Polda z vrtulníkové hlídky neuposlechne rozkaz střílet do civilistů, nakonec je coby řezník označen přesto on. Putuje do futuristického gulagu, pláchne, přesto se ve zmiňované aréně ocitá. Tvůrci se tehdy pokoušeli o hrozivý pohled na média příštích dekád, trošku satiry se jim sice podařilo protlačit, ale jinak je to limonáda, která vedle té rádoby syrové brutality obsahuje místy docela šílený střih, jindy hodně nezvládnuté akční scény a zoufalé herecké výkony. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kde je Piloun? - Je rozpolcenej! Tak řezníka z Bakersfieldu fakt můžu kdykoliv. Dnes již nepochybně kultovní RUNNING MAN totiž obsahuje mraky skvělých hlášek, pamětihodných scén a zároveň nabízí perverzní, brutální zábavu, že snad nemá na poli akčních sci-fi filmů konkurenci (líbí se mi to hrobové ticho ve studiu, ihned poté, co Arnie odpraví prvního lovce). Zároveň je snímek zářným příkladem toho, jak snadno se dá oklamat lidské pokolení. Tento, dnes již klasický film, si po každém dalším zhlédnutí čím dál více doceňuji a vychutnávám. Je to sice béčko jako hrom, ale dokáže úžasně pobavit (stejně, jako třeba Arnieho Komando) a to je pro mě (obzvlášť v dnešní době digitálních škvárů) strašně důležité. Žádná nuda, slušná zápletka, spousta akce ihned od začátku, slizký záporák (vlastně hned několik a ne ledajakých) a nakonec happyend a skvělý rockový song. Co od Arnolda chtít víc? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerná a vzorová ukážka ako sa dá nafilmovaním zničiť výborná knižná predloha. Aj keby som nevedela o knihe, bol by to veľmi zlý film a takto je ešte horší. Muž na úteku je jedna z najlepších kníh, ktoré som od Stephena Kinga čítala, ale tento úbohý film, ktorý dokázal pokaziť aj to minimum spoločných znakov, ktoré mu s knihou zostali, možno odradil kopec čitateľov od excelentného knižného trileru a to je trestuhodné. Stephen King (a asi aj všetci jeho fanúšikovia) sa ešte aj o 40 rokov, keď toto pustia v telke ako film pre pamätníkov, bude v hrobe obracať! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Nabúšený Arnold Schwarzenegger musí prchať pred profesionálnymi zabijákmi. Fireball, kapitán Freedom, Buzzsaw, Subzero a Dynamo. Jeden nebezpečnejší ako druhý, ale samozrejme, že Arnie im všetkým nakope prdele a zakrúti krkom. To všetko pre pobavenie krvychtivých divákov zvrhlej reality show "Running Man". Klasická akčná sci-fi z osemdesitých rokov. Tvorcovia tohto snímku si nápad o extrémne násilnej televíznej show a tiež aj názov vypožičali z románu Stephena Kinga, ktorý napísal v roku 1982 pod pseudonymom Richard Bachman. V ostatných aspektoch sa však film od knihy diametrálne odlišuje. *** ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy jsem tak natěšený na závěr filmu, abych si pak smlsnul na komentáři, naposledy při Van Helsing. Running Man je jednoznačně nejlepší knihou Richarda Bachmana. Jediné spisovatelovo štěstí spočívá v jeho předčasné smrti a faktu, že se nikdy nedozvěděl, jak se v dnešní době jeho ultra aktuální dílo v osmdesátých letech přeneslo do "filmové" podoby. Ehm...Snímek rozhodně není špatný do té doby, než se spustí samotná reality show. Samozřejmě, v knize je všechno naprosto geniální, avšak i ve filmu, i přes neskutečně odchylky, je do té doby jakž takž všechno potřebné. Running Man však absolutně selhává při spuštění samotné hry. Nejenže je to trapné, ono je to prostě úplně špatně. V knize se celá soutěž odehrává úplně jinak, především, co se týče rozsáhlosti celého prostoru pro hru, kde v knize bylo Richardsovi umožněno cestovat v podstatě po celé planetě, také v posílání videokazet, což souvisí s rozsahem a rovněž udáváním obyčejných lidí. A především, úplně chybí přítomnost reality show "Šlapacím mlýnem k balíku". A bože ten konec. Vím, že jsem sice nemohl počítat s vidinou plahočících se Arnoldových střev po zemi, ale přeci jenom, tohle je moc. Mimoto, pokud se odprostím od srovnávání kniha X film, hudba je příšerná, scénář je příšerný a překvapivě i režie je příšerná. Je ohromně smutné, že Running Man má klidně potenciál být nejlepším vážným sci-fi všech dob. V literatuře se to možná povedlo. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se do zfilmování opět někdo pustil, udělal to přesně podle knihy a za režisérský stolek by se posadil třeba Ridley Scott. Pak mě jen fascinují LOTRomaniaci, skuhrající nad absencí Bombadila... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přehodnotit, protože i když za svých mladých let jsem tenhle film úplně nemiloval, tak co bych dneska za takovejhle film dal. Zřejmě zakladatel všech těch reality show akčňáků kterých už od vzniku tohoto filmu bylo taky natočeno bezpočet, ale žádný se kvalitou tomuhle snímku nevyrovná. Jasně pár much se tu najde. Arnold ještě pořád v týhle době nebyl kdo ví jakej herec, ale zase tady má ten drsnej, vražednej pohled z prvního Terminátora kterej jsem na něm vždycky žral. Takže na opakovaný shlédnutý poctivý čtyři hvězdice.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrdě se řadím do první fronty několika tisíc fanoušků, kterým má tahle neopakovatelná akční finesa pokaždé co nabídnout. Je to prostě bomba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold v 80. letech ztvárnil velkou spoustu nezapomenutelných postav a vedle Terminátora, Conana, Dutche nebo Matrixe se tady objevil Ben Richards. Běžící muž mě společně se Špinavou dohodou v době WHSek minul. Tento "klenot" jsem si tedy užil až díky Novácké produkci. Bohužel jsem zjistil, že to jaksi není vončo. Running Man moc nefunguje. Knížka může být skvělá, ale i Arnold se ve své autobiografii vyznal z toho, že režisér Paul Michael Glasser neměl věci tak nějak pod kontrolou a výsledek není nikterak ohromující. Arnold si své uhraje. Kouří doutníky. Kosí protivníky a do toho trousí ty své hlášky. Neupírám filmu pokus o nadčasovost, ale spíše cítím hodně promrhaný potenciál výborné látky. Závěr z kategorie špatných. Protivníci mají spíše legrační kostýmy i dovednosti. 55% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi ne přesně to, co si King při psaní knížní předlohy představoval, ale i tak další povedená Arnoldovka, nad kterou klukovské srdce zaplesá. Namakaný Arnold, spousta brutálních, pitoreskních a až marvelovsky superhrdinských záporáků a typická 8Oth´s písnička na závěr! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Céčková akční slátanina, která se mi nelíbila ani v pubertálním věku, kdy jsem tenhle typ filmů dost žrala. Vůbec nevím, co na tomhle filmu pochválit - všechno je prostě ubohé: od hereckých "výkonů", přes kostýmy, triky, výpravu, až k trapnému scénáři, který nemá absolutně nic společného s vynikající knižní předlohou Stephena Kinga (a jsem přesvědčená, že prodejnosti knihy musel film strašlivě uškodit). Jednu hvězdičku dávám ze sentimentu, že se mi kdysi dávno v útlém mládí líbily filmy se Schwarzeneggerem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelné béčko, jehož satiricko-antikonzumní stránka je podezřele aktuální dosud (ne že by bylo těžké si z podobných věcí dělat prču) a jehož atmosféru nebo ústřední hudební motiv jen tak nezapomenete. Z dnešního pohledu se ovšem jedná především o dokonale vyvážený koktejl zábavy všeho druhu. (: ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Když už nějaký "béčkovější" film z Arnoldovi provenience vyzdvihnout, pak bez pochyby Running mana....další brutální futureskní drama s velkými akčními scénami. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem s Arniem viděl, coby sedmiletý kluk někde na videu v x-té kopii mi onehdy přišel naprosto skvělý. Nic takového tu prostě dřív nebylo. Terpve nyní jsem jej po 22 letech viděl znovu a co dodat. Není to natočené úplně béčkově špatně, ale zároveň to nemá ani žádnou šťávu. Námět sice ně do sebe má, ale výsledný film už ne. Running man sice neurazí, ale to je asi tak všechno. Měl jsem možná zůstat jen u vzpomínání. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano mé hodnocení je ovlivněno nostalgii a mírnou až středně pokročilou slabostí pro Arnolda S. (zde Fleischer von Bäckerfeldu) a žánr sci-fi. Running man má pár dobrých akčních scén a i pár dobrých vtipů. Moc medii je zobrazena kvalitně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale tak hej, nie je to žiadna sláva a ani akcia nie je extra prvotriedna a obzvlášť nie kostýmy a nebyť Arnolda, ktorý vie vytiahnuť aj slabší film išiel by som dolu. Každopádne som sa dobre bavil, film ma tempo, takže moc nenudí. Technická stránka filmu síce zostarla, ale dodnes sa jedná o zaujímavú sci-fi od Stephena Kinga, či scenáristu Die Hard, ktorými znova napísal slušne hlášky a dobre scény priamo Arnoldovi na telo. 75% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kolosální hovadina, která se kvalitou nechytá ani na své guilty pleasure ambice, ani na svou ultra-guilty pleasure dobu. Oproti takovému Komandu je tohle asi stokrát lacinější a křečovitější výstava Arnoldovy fyzické zdatnosti, která navíc trestuhodně mrhá jinak zajímavým futuristickým námětem. Nevím, jestli je debilnější hudba, chaotický střih nebo celé schéma a provedení očekávané gladiátorské show, ale dohromady to dává horko těžko koukatelný paskvil. Za vyzdvihnutí stojí jako tradičně jen hláškující Arnold a navzdory přítomnosti sličné partnerky také absence nějaké otravné romantické linky.. ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama