Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Recenze (563)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Running Man je vtipný film o tom, že pro diváka Vyvolených může výraz "reality show " dostat úplně nový rozměr a kde Arnold Schwarzenegger směřuje k happyendu stylem běžím-mlátím-sem tam vraždím-běžím-mlátím oděn do veselého oblečku, v kterém ze všeho nejvíc připomíná bojácnou spermii Woodyho Allana. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ben Richards byl vhozen do televizní reality show Running Man v roli budoucí mrtvoly, která má zemřít tak, aby to pobavilo co největší počet platičů koncesionářských poplatků. Jeho rozpohybovaná muskulatura musí od začátku odrážet ataky agresivních útočníků a po rozvážném zhodnocení situace, začíná snižovat jejich početní stavy. Bookmakeři na Benovo přežití začínají vypisovat sázky, diváci konečně mají svého hrdinu a Ben si to hodlá ručně vyřídit s těmi, kteří mu umožnili zúčastnit se tohoto projektu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2024: No šlo by to. Vlastně díky AI nyní působí neskutečně nadčasově, ale taky až moc osmdesátkově levně a jednoduše. ------- kurva kurva dobrý. v rámci festivalu otrlého diváka 2018 se spešl simultánními průpovídkami. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Zadaptovat asi nejlepší knihu literárního giganta, která kombinuje sociální kritiku s výborným sci-fi příběhem, do podoby nevkusné céčkové blitky v papundeklových kulisách, mizernou akcí, a s dějem co se dá shrnout jako: "nejdřív nastoupí hokejista, pak týpek s pilou, pak tlusťoch oblečený do LED diod, a pak blbeček s plamenometem" - to je v pravdě geniální. Producenti i s Arnoldem se zjevně vytvořit sociální experiment, který vizi šíleného postapo světa o televizi co chce z lidí udělat tupé slintajicí zombies nejen ukazuje ve filmu, ale zároveň ji i uvádí v realitu. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak trošku primitivní stvárnění docela dobré myšlenky novodobé reality show z podobností římské arény. Lepší scénář a logičtější vyústění příběhu by si film určitě zasloužil. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Rád bych tenhle snímek zařadil mezi Arnoldovy nejlepší klasiky, ale udělat to nemůžu. Samozřejmě nejsem výrazně zklamán, každému dobrému herci se občas něco nepovede. Tohle není vůbec špatná záležitost, taková lehounce nadprůměrná – dá se na ní ale snadněji zapomenout. V té době byly větší pecky Predátor, Špinavá dohoda, Total Recall, Terminátor a podobně. Příběh je zde velmi prostý, hlavní záporák celkem nevýrazný, akce tu je, občas potěší, ale ne moc uchvátí, hudba je dobrá – na tu dobu klasická a Arnold nejlepší. Ten to tu hodně táhne. Sice se jeho postava zde moc nepředvede, ale jeho pár výborných hlášek, jeho drsný pohled a pár jeho osobních vyvraždovaček - to určitě stojí za to. Bez něho by to byla fakt slabota. Jinač, k filmu nemám žádné výraznější výtky. Prostě to nebylo úplně nejhvězdnější, ale vyloženě průser to rozhodně není. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Svoboda, maniakální televizní show a Arnold Schwarzenegger uprostřed jejího dění. Vytřískat se z atraktivního tématu dalo určitě víc. Tíhu zodpovědnosti nesl na svých svalech megahvězdný Arnold, který by v té době sklidil ovace, i kdyby hrál jen v reklamě na Wrigley Spearmint. Film by možná šikovně sestříhaný a zkrácený posloužil jako dobrá upoutávka k právě otvíranému fitness centru, kde by vás charismatický hromotluk osobně provedl a doporučil vám nejlepší posilovací stroj. Jako celovečerní film to nebylo nijak extrovní, a hlavně bylo znát, že mělo dojít k okamžité výměně režiséra Paula Michaela Glasera za někoho mnohem výkonějšího a méně "televizního". Jeho režijní počínání je nedostačující a často nevyužívá značnou dávku originálních nápadů nápaditou formou. Béčkový scenárista specializující se na akční dynamiku Steven E.de Souza si s výcucem z knihy Stephena Kinga poradil dobře a šikovně vypustil pasáže, které by diváka mohly nudit. Oproti jeho zručné práci odpovídající poptávce akčních opusů 80. let je zarážející, že se neuvolil žádný jiný režisér pro tak vynikající látku, která nemá v podstatě výrazné zastoupení za poslední dekády. A rozpočítávání, či jak jinak to nazvat, vyšlo právě na Glasera, který ničím předtím ani potom neoslnil. Jeho nepříliš invenční přístup měl za následek, že film ve větší míře skomíral a připomínal rutinně odvedenou práci. S jiným, a především techničtěji i řemeslněji zručnějším režisérem, by se to hned tak nestalo. Je tedy z diváckého pohledu nutné zvyknout si na to, že tenhle známý snímek a ve své době hojně vyhledávaný, nemá takovou řemeslnou kvalitu, jakou by si zasloužil, má více horších scén než těch lepších, občas působí značně nevkusně, ale v popředí má modlu akčního žánru, která film vytahuje o třídu výše. Mé hodnocení: 60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná a svižná zhovadilost z let 80., na jedno (možná dvě) použití. Snad by se dalo mluvit i o nějaké myšlence či přesahu (nákladnému upgradeovanému remaku bych se vlastně vůbec nebránil), ale řekněme si to na rovinu - nehrát v tom Arnold, nikoho by to nezajímalo. 50 - 60 % ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nečtu Steohna Kinga,protože mě nebaví a vím,že Běžící muž je o něčem jiném,ale tohle se mi moc líbilo. Akční scény jsou jak Arnoldovy soupeři skvělí,samí těžký borci a on se s nimi nijak nepárá. Výborná dinamická elektrická hudba a spoustu fakt dobře vydařených momentů na,které se nezapomíná. "A nezapomeňte mi poslat kopii"řekl,když prupisku i s papíry zapíchl do zad nějakého chlapa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Running mana som mal zpred zhruba 20tich rokov zafixovaného ako lacné béčko. Preto bolo pre mňa príjemným prekvapením, že film vyzerá od začiatku dosť výpravne a zodpovedá tomu aj rozpočet. Samozrejme, že ten 80kový look a predstava budúcnosti je pre dnešného diváka nanajvýš zábavná (technika sa vyvíja, dizajn a móda ostávajú rovnaké). Okrem doslovnej kritiky médií a konzumnej spoločnosti som by som poukázal aj na paralelu so špičkovými športovcami, ktorí sa v tej dobe vďaka obrovským ziskom klubov stávali iba obchodným artiklom a cieľom stávkových kancelárií. Bežiaceho muža nie je dobré hodnotiť podľa matných spomienok na detstvo, treba sa naňho pozrieť novými očami. Pobaviť sa na vizuáli a uznať niekoľko jeho kladov. Ak by to natočil Verhoeveen, mohla to byť ešte zvrátenejšia zábava, našťastie sa mu raz Arnieho podarilo odchytiť. Podobne vizuálne ladené filmy: Útek z NY, Total recall, zo súčasnosti Impostor, no a námetom podobné Hunger games Arnie valcuje na celej čiare. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s áčkovitou produkcí, spojení s knižní předlohou se ztrácí hned při úvodních titulcích, je to typický "Arnie - film" 80. let - brutální, přímočarý a jednoduchý (či slaboduchý?), přesto je to pro mne i po letech zábava, Arnie je prostě cool.... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na Vykoupení z věznice Shawshank, Zelenou míli, nebo Osvícení a právě na Běžícího muže, tak může jen těžko uvěřit, že tyto snímky mají něco společného, ale mají a to autora Stephena Kinga, který ovšem Běžícího muže nepodepsal svým jménem. Může se zdát, že se jedná jen o dalšího zástupce z rodinky akčních béček vyrobených v 80.letech. Jenže Běžící muž sebou nese poselství se zdviženým ukazováčkem. Film varuje před neomezenou mocí médií, které mají tu možnost ovlivňovat naše životy podle jejich ,,pravdy". Také je zde varování před zhoubnými reality show. Stačí se podívat mozek vyplachující Vyvolené. Reality show Běžící muž nabízí lidem zábavu starou jako Colloseum samo. Trestanci se zde stávají novodobými gladiátory, kteří jsou vražděni v přímém přenosu, jen aby se lidé nebouřili proti policejnímu režimu. Na násilné zábavě je také znát výsměch americké společnosti, která se svým americkým fotbalem a wrestlingem touží po násilné zábavě. Arnold celé to násilí kolem trochu zlehčuje svými hláškami a jeho svaly společně s našlapanou akcí, hudbou a hezkou babou po boku vytvářejí pořádný akčňák, kde Arnold likviduje jedno tlusté prase za druhým, které mu jdou po krku. A můj oblíbenec? Profesor SubZero! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tady by mě opravdu moc zajímala předloha. Není to úplně propadák, ale nevěřím tomu, že King to napsal takhle. A nebo pouze režisér nepochopil atmosféru Kinga. No ale nejdříve přečtu, pak budu kritizovat ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama