Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (563)

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

Škvár, který mě naštěstí neodradil od toho abych si koupil Kingovu knihu. Ještě štěstí, že byla jedna z prvních, která u nás od něj vyšla. V pozdějších dobách bych si ji už asi nekoupil - tak špatný dojem ve mě ten film zanechal. Ale tehdy jsem díky dobrému dojmu z těch pár vyšlých kingovek ještě zariskoval. A nelituji dodnes. Že mám hodnotit film? Aha. Takže: Škvár. Těch pár povedených drobků, co tam zůstalo hlavně díky kvalitní předloze, nezachrání můj zoufalý pocit z této akční splácaniny. Zdá se, že Running Man na kvalitní filmovou verzi stále čeká. I když se obávám, že už je asi pozdě. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelné béčko, jehož satiricko-antikonzumní stránka je podezřele aktuální dosud (ne že by bylo těžké si z podobných věcí dělat prču) a jehož atmosféru nebo ústřední hudební motiv jen tak nezapomenete. Z dnešního pohledu se ovšem jedná především o dokonale vyvážený koktejl zábavy všeho druhu. (: ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold v 80. letech ztvárnil velkou spoustu nezapomenutelných postav a vedle Terminátora, Conana, Dutche nebo Matrixe se tady objevil Ben Richards. Běžící muž mě společně se Špinavou dohodou v době WHSek minul. Tento "klenot" jsem si tedy užil až díky Novácké produkci. Bohužel jsem zjistil, že to jaksi není vončo. Running Man moc nefunguje. Knížka může být skvělá, ale i Arnold se ve své autobiografii vyznal z toho, že režisér Paul Michael Glasser neměl věci tak nějak pod kontrolou a výsledek není nikterak ohromující. Arnold si své uhraje. Kouří doutníky. Kosí protivníky a do toho trousí ty své hlášky. Neupírám filmu pokus o nadčasovost, ale spíše cítím hodně promrhaný potenciál výborné látky. Závěr z kategorie špatných. Protivníci mají spíše legrační kostýmy i dovednosti. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Běžícího muže jsem vždycky bral jako jednu z mnoha akčních sci-fi pecek v Arnieho filmografii, rovnou předcházejícímu Predátorovi nebo následujícímu Total Recall. Ale navzdory Kingově realistické předloze (kterou určitě nepsal jako podklad pro osmdesátkový akčňák se Schwarzeneggerem) je to jen pitomě zábavné kinobéčko, jemuž chybí péče režisérské osobnosti jako Cameron, McTiernan nebo Verhoeven a které má mnohem blíž ke Komandu, pocházejícímu taky z pera Stevena E. de Souzy. Ten správně vsadil na výrazné gladiátory, brutální killy (výbušný obojek, motorovka v rozkroku) a okázale přiblblé osmdesátkové hláškování a výsledkem je svižný, komiksově přepálený akčňák s nevýraznou režií, toporným Arniem, sexy Alonso a správně arogantním záporákem. A můj oblíbený lovec? Vilný operní tenor Dynamo. Ta formule, blikající vohoz a operní zpěv byly super. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale tak hej, nie je to žiadna sláva a ani akcia nie je extra prvotriedna a obzvlášť nie kostýmy a nebyť Arnolda, ktorý vie vytiahnuť aj slabší film išiel by som dolu. Každopádne som sa dobre bavil, film ma tempo, takže moc nenudí. Technická stránka filmu síce zostarla, ale dodnes sa jedná o zaujímavú sci-fi od Stephena Kinga, či scenáristu Die Hard, ktorými znova napísal slušne hlášky a dobre scény priamo Arnoldovi na telo. 75% - 4* ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy se běžící muži setkají poprvé se Sub-Zerem (Toru Tanaka), je Ben (Arnold Schwarzenegger) naražen Sub-Zerem na mantinel. Poté jeho obrýlený kolega utíká přímo do kamery, načež je možné všimnout si ruky, která jej zbrdí, aby do kamery nenarazil. (Pepy)
  • Kód na deaktivaci výbušného obojku je 653-9x. (Chatterer)
  • Na place panovala divoká atmosféra a režisér Paul Michael Glaser byl dosazen na svou pozici na poslední chvíli místo Andrewa Davise. Glaser měl v té době pouze televizní zkušenosti a neměl žádný čas na přípravu, což je dle Arnolda Schwarzeneggera hlavní důvod toho, proč film dopadl tak, jak dopadl. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama