Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho běžného dne dojde v biologické laboratoři k úniku smrtelně nebezpečné bakterie, která ihned nato infikuje celou budovu. Buduvu se ale podaří celou uzavřít a tak se infikovaní zaměstnanci nemohou dostat ven. Jeden po druhém umírají, ale tím vše nekončí - zákeřná bakterie je začíná měnit v zabijácké stroje posedlé šílenstvím. Do budovy se i přes odpor vlády dostane vědec, který na tomto výzkumu již dříve pracoval a spolu s místním šerifem se pokusí najít na tuto smrtící hrozbu protilék, který jako jediný může tuto nákazu zastavit. Času je málo a nákaza postupuje velmi rychle. Podaří se jim najít protilék dříve - než je nakažení zaměstnanci zabijí? (Chupacabre)

(více)

Recenze (20)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že keď sa zjaví logo 20th Century Fox, tak sa zrejme budem dívať na kino produkciu, ktorú nikto nechcel s radov tvorcov doklátiť už len vzhľadom na investície. (Ne)čuduj sa svete, ono to vyšlo. Vlastne nevyšlo. Vyšlo v tom, že sa to proste posr@lo a nevyšlo v tom, že sa investície nevrátili hlavne vďaka celkovej nevyrovnanosti filmu, ktorá bije do očú. Kinematografia rokov 80. sa môže chváliť mnohými vydarenými žánrovkami, tento paskvil je ale z onej opačnej sféry. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Rutinně přihlouplá oldskůl nakažená (ne)zábava k umaštěnýmu popcornu. Ale závěrečný redneck rampage bylo teda už vážně příliš. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V době, kdy studená válka nepatřila ještě zcela do starého železa, vznikl jeden z mnoha filmů o biologických zbraních. Občas připomene Kmen Andromeda, ale nakonec se přehoupne v jakousi odnož zombie filmů. Kupodivu jako jeden z nejděsivějších momentů mi přijde mučení ženy elektrickým proudem...Jinak příběh se vyvíjí způsobem, jakým je u podobných filmů 80.let zvykem. Padouši, nebohé ženy, kladní hrdinové - zachránci, znovuoživení ztroskotanci, armáda, matení veřejnosti a varovný prst především. Rozhodně se ale jedná o dobrou zábavu, kdy se zapojí i emoce. Znáte Borno? Ne, já znám jen porno... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Varovný signál měly kdysi u nás na VHS a mě děsně děsil ten cover, bylo mi kolem 11 let. Když jsem to nakonec viděl tak jsem nebyl věděšenej. Nebylo to špatně natočené prostě průměrný film o viru který unikne a dělá z lidí vraždící hovada. Poměrně slušný herci a solidní atmosféra opuštěné budovy. Sice si to asi víckrát nepustím ale na jedno zkouknutí to nebylo špatné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi film s hororovými prvky je nejčastěji přirovnáván k The Crazies (1973), který natočil George A. Romero. I zde se viditelně jedná o jistou kritiku vlády a tajných vědeckých experimentů s biologickými zbraněmi. Ve své době bylo tohle pro spoustu Američanů dost citelné téma a našlo se dost filmařů, kteří se nebáli jej použitých ve svých filmech. Navíc i zde se oprostíme od nějakých zombíků, ale nakažení lidé nám tu jsou presentováni spíše jako vysoce agresivní a šílení jedinci, kteří se prostě nedokáží ovládat, ale přesto si jsou tak nějak vědomi, co právě dělají. Díky tomu se i diváci dočkají několika opravdu povedených pasáží, ve kterých nebude chybět slušná atmosféra i menší porce napětí a vcelku uspokojivý počet mrtvých. Nejprve však musíme překousnout poněkud pomalejší rozjezd, který moc záživné tempo opravdu neměl. Nicméně když jsem poprvé uviděl G. W. Baileyho, hned jsem si vzpomněl na jeho roli Harrise v Policejní akademii a ani mě moc nepřekvapilo, že to byl právě on, kdo vlastně rozpoutat tamní epidemii. Byla jen velká škoda, že se tvůrci nedokázali více odvázat a nabídnout nám ještě drsnější podívanou. Nakažených tu bylo dost, sem tam křupl nějaký ten vaz, jinde zaúřadovala sekyra či plamenomet, ale na můj vkus toho bylo v rámci možností (nabídky) docela málo. Jenže tady se kladl důraz spíše na dramatičnost dané situace. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Slušné sci-fi o smrteľne nebezpečných baktériách, ktorého príbeh s pribúdajúcimi minútami naberá stále viac na obrátkach a nadobúda čoraz výraznejšie hororové kontúry. Priebeh nákazy a správanie infikovaných mi trochu pripomínali o dvanásť rokov starší Romerov The Crazies a čiastočne aj úlety ako I Drink Your Blood či Shivers a hoci Warning Sign nie je až tak divoký a zábavný ako spomínané snímky, v sumáre celkom ujde. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý nápad s vírusom, ktorý robí z ľudí šialených zabijakov, ale to je asi jediná pozitívna vec filmu. Väčšina deja je dosť úsmevná, vrátane malého laboratória na biologické zbrane v americkom zapadákove, o ktorom si všetci myslia, že tam skúmajú hnojivá a to fungovanie v ňom, keď si laborant nosí na rukáve prilepenú skúmavku po celom labáku a nikto si to nevšimne, ani to, keď sa povaľuje na zemi a všetci do nej kopú. A potom príde možný únik takejto nebezpečnej zbrane chrániť drsný černoch s hŕstkou ľudí, ktorých bez problémov zneškodní miestna domobrana. A tá izolácia ľudí, ktorým sa podarilo z labáku utiecť bola fakt ako z paródie, navliecť na nich igelit a kľudne si chodia medzi nimi, vrátane rozhovorov s médiami. :-D A to, prečo je hlavná hrdinka odolná voči vírusu, som vedel skôr, ako jej vzali krv, aj keď je to rovnaká blbosť, ako skoro všetko v tomto filme a to nie som mikrobiológ. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé biologické sci-fi. Napätie a neznámost následkov je načrtnutá hneď od začiatku, čo je len a len dobre. Mierna gradácia začína od druhej polky filmu, aj ked ku koncu už napätá atmosféra nie je taká hustá. Mám rád filmy typu, čo keby sa stalo..., a tento, aj ked len béčkového spracovania, má čo ponúknuť. Hodnotenie: 70% ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Kvalitní "bakteriální" sci-fi. Zhruba v půli filmu se to rozjede a atmosféra začíná správně houstnout, ale bohužel se Halu Barwoodovi (režie) nepodaří udržet nastolený trend. To nic ale nemění na faktu, že WARNING SIGN si zaslouží, aby mu každý true fanda sci-fi těch 99 minut svého času věnoval. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mix tisíckrát ohraného námětu "smrtící epidemie" a pokusu o zombie film. Klasická situace - v laborce uteče nějaké svinstvo, lidi se mění na vražedná monstra, budovu obklíčí armáda a hrdinný polda se vydává dovnitř najít ženu. Není to sci-fi, spíše pokus o horor, který ovšem moc nefunguje. První část ještě ujde, ale ta druhá nemá spád ani napětí. A těch hovadin bylo taky moc (distribuce a výroba léku, vidláci co přemůžou armádu, pobíhání stále dokola). Slušní herci to nezachrání. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Film první půlkou spadá spíše pod křídla dramatu jemně říznutého sci-fi, které však ničím výrazně neoslní ani nevybočí z normálu, což nadruhou stranu nijak zvláště nezabolí. Hororové atributy najdeme až v té druhé půlce, kdy nastává další fáze onemocnění a zábava tak může začít. V kostce jde o svižnou věcičku se sypatickým obsazením, kde vás nevykolejí ani markantní debilismus elitní armády, kterou vyškolí místní grupa vidloňů, občasná chybička s gumovou sekerou a podobné "drobnosti". ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý 80. a 90. léta, to se ještě točily koukatelný a aspoň trochu nápaditý béčka. Důkazem je právě i Warning Sign. Příběh nebyl sice nijak objevnej, ale tu hodinku a půl dokázal zabavit vcelku bez problémů. Zábava byla už od začátku a nějaký náznaky napětí se sem tam taky objevovaly. Nižší rozpočet se projevil hlavně na výpravě, protože nikam jinam, než do budovy Bioteku a jejího bezprostředního okolí se nepodiváme. Potěší ale, že je snímek po technický stránce docela solidně natočenej a herecký výkony snad nemůžou nikoho urazit. Jednou vidět uplně stačí, ale nudit se určitě nebudete, dvě silnější hvězdy. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné sci-fi béčko, ktoré bolo toľko typické v posledných rokoch studenej vojny. Aj v danom sub-žánri sú oveľa lepšie veci. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

V době vzniku bych to hodnotil asi lépe. Z dnešního pohledu je to béčko jak vyšité, zralé na hodnocení "odpad", ale z nostalgie dávám 1 *. Množství stupidit, nelogičností a americký konec. Fuj! ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Chvilku virus a chvilku bakterie dělá z lidí agresivní polozombie. V realitě je to několik mátoh honících se ve třech chodbách, jednom výtahu a několika místnostech. Žádná atmosféra, postavy jsou chvíli hysterické a za okamžik ledově racionální, lék se dá vyzkoumat za pět minut během útoku. S bídou dvě hvězdičky. ()

Reklama

Reklama